Μετά το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και το καταμαράν Tera Jet, το επιβατηγό οχηματαγωγό Blue Star Patmos βρίσκεται ήδη στη Λέσβο, για να παραλάβει και αυτό μόνο μετανάστες.
Σμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ η πλοιοκτήτρια εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπ.Ναυτιλίας, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία ναύλωσης του πλοίου.
Την ίδια ώρα στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μεταφέροντας από τη Μυτιλήνη 2.187 μετανάστες.
Στο λιμάνι του Πειραιά έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα από το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, για την ασφαλή αποβίβαση των μεταναστών.
Επίσης, από τη Μυτιλήνη αναμένεται να αποπλεύσει με προορισμό τον Πειραιά και το καταμαράν tera jet μεταφέροντας άλλους 1.700 μετανάστες.
Σημειώνεται ότι ο αρμόδιος υπηρεσιακός υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης είχε προχωρήσει χθες σε πρόκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος, για τη ναύλωση δύο πλοίων μεταφοράς μεταναστών από νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Είχε ζητηθεί από τους τα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) που εκπροσωπεί του ακτοπλόους οι ενδιαφερόμενες εταιρείες να υποβάλλουν εντός 24 ωρών τις δικές τους προτάσεις.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ