Ειδήσεις

Tο διεθνές συνέδριο διαστημικής στη Ρόδο

Στις 15-20 Σεπτεμβρίου 2014, θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο το διεθνές συνέδριο διαστημικής “Geospace Revisited: a Cluster/MAARBLE/Van Allen Probes Conference”.

Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και αναμένεται να συγκεντρώσει εκατοντάδες επιστημόνων από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα ασχοληθούν με επίκαιρα ζητήματα που αφορούν τις αλληλεπιδράσεις σωματιδίων, πεδίων και κυμάτων στο κοντινό στη Γη διάστημα και ειδικότερα στη γήινη μαγνητόσφαιρα.

Το επιστημονικό συνέδριο θα πλαισιωθεί από πολύ ενδιαφέρουσες παράλληλες δημόσιες εκδηλώσεις:

Την Δευτέρα 15/9 θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Ακαδημαϊκού Σταμάτιου Κριμιζή με τίτλο «Το Πρώτο Ανθρώπινο Ταξίδι στον Γαλαξία: Η Οδύσσεια των Voyagers», στο Ισπανικό κατάλυμα στις 19:30. Θα ακολουθήσει παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού με τηλεσκόπια του Αστεροσκοπείου Εύδημος.

Την Τρίτη 16/9 θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννη Δαγκλή με τίτλο «Η Μουσική του Διαστήματος», στον θερινό Κινηματογράφο Ρόδον στις 19:30. Θα ακολουθήσει βράβευση μουσικών συνθέσεων εμπνευσμένων από τους ήχους του διαστήματος οι οποίες διακρίθηκαν στον μουσικό διαγωνισμό που διοργάνωσε το επιστημονικό πρόγραμμα MAARBLE.

Οι δύο εκδηλώσεις είναι ελεύθερες για το κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου: http://geospacerev.space.noa.gr/index.php/

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου