Της Στεφανίας Σούκη

Την τελική άδεια δόμησης για το νέο Ιkos Aria στην Κω που θα είναι έτοιμο για τη θερινή σεζόν του 2019 και δέχεται ήδη κρατήσεις χορήγησε προ ημερών η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Τουρισμού, η Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων (ΕΥΠΑΤΕ).

Η άδεια, με ημερομηνία έγκρισης στις 2 Αυγούστου, αφορά την ανακαίνιση, αναβάθμιση και τις προσθήκες στην υφιστάμενη ξενοδοχειακή μονάδα, πρώην Club Med, 4 αστέρων, που βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Κώ- Κεφάλου και μετατροπή της σε ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων ιδιοκτησίας της εταιρείας που έχει δημιουργηθεί για τον σκοπό αυτό με την επωνυμία Ikos Aria A.E. Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων.

IKOS_ARIA.JPG

Το νέο συγκρότημα θα δημιουργηθεί σε μία έκταση 187 στρεμμάτων και περιλαμβάνει περισσότερες από 370 ευρύχωρες σουίτες και δωμάτια με ιδιωτικούς κήπους και πισίνες αποκλειστικής χρήσης, οκτώ εστιατόρια, Kids Club, υπαίθριο θέατρο, κέντρο θαλασσοθεραπείας κ.α..

Το νέο Ikos Aria αντιστοιχεί σε μία επένδυση ύψους 90 εκατ. ευρώ, πρόκειται να ανοίξει, με βάση το χρονοδιάγραμμα, το Μάιο του 2019, ενώ οι κρατήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει για την επόμενη σεζόν από την 1η Αυγούστου. Το θέρετρο βρίσκεται στη νοτιοδυτική ακτή της Κω και απέχει 20 λεπτά με το αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο και 15 λεπτά από την πόλη της Κω.

IKOS_ARIA2.JPG

Το brand πολυτελών ξενοδοχείων Ikos Resorts, έκανε το ντεμπούτο του στην Ελλάδα το 2015 μετά τη συνένωση των εταιρειών Sani και Ikos με βασικούς μετόχους την οικογένεια Ανδρεάδη και επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζεται η Oaktree Capital Management, καθώς και οι Goldman Sachs Asset Management, Hermes GPE καθώς και κεφάλαια ιδιωτικών οίκων του εξωτερικού. Το επενδυτικό σχήμα του ξενοδοχειακού ομίλου Sani Resort & Ikos Resorts έχει βάλει στόχο για την ένταξη και νέων resorts στο χαρτοφυλάκιο του την επόμενη τριετία ανά την Ελλάδα αναζητώντας επενδυτικές ευκαιρίες, ακόμη και σε δημοφιλείς και «ώριμους» ελληνικούς προορισμούς όπως η Κρήτη ή η Ρόδος, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες.

Εκτός Ελλάδος, το 2020 πρόκειται να λειτουργήσει το νέο Ikos Andalusia, μετά από μία επένδυση συνολικού ύψους 150 εκατ. ευρώ στο υφιστάμενο Costa del Sol Princess, στο πλαίσιο της επέκτασης του brand εκτός ελληνικών συνόρων μέσω του νέου επιχειρηματικού σχήματος που ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάρτιο. Πρόκειται για την Ikos International SCA, στην οποία δεν συμμετέχει ο κ. Σταύρος Ανδρεάδης, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό κατέχουν κεφάλαια της Goldman Sachs (σ.σ. στο σχήμα της Ελλάδας το μεγαλύτερο ποσοστό κατέχουν κεφάλαια της Οaktree).

Πηγή newmoney.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ