Ειδήσεις

Ο Δημήτρης Γάκης στην Κάσο για τις εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα του 1824

«Η ιστορική μνήμη των αγώνων και των θυσιών των Κασιωτών στην Επανάσταση του 1821 μας εμπνέει να προχωρήσουμε ενωμένοι μπροστά για μια ισχυρή Ελλάδα, για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας»

 Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης συμμετείχε την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 στις εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα της Κάσου το 1824, εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων.

Ο Δημήτρης Γάκης μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων δήλωσε:

«Σήμερα είναι μια ημέρα μνήμης και τιμής για την υπέρτατη θυσία των κατοίκων της επαναστατημένης Κάσου που με το αίμα τους υπερασπίσθηκαν την Απόφασή τους για Ελευθερία και Εθνική Ανεξαρτησία. Ταυτόχρονα είναι μια ημέρα ευθύνης απέναντι στο ανυπολόγιστο τίμημα που πλήρωσε η Κάσος στον Αγώνα των Ελλήνων για την Ανεξαρτησία. Η τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή και η ανείπωτη βαρβαρότητα στην Κάσο είναι η ιστορική μας κληρονομιά και πρέπει να παραμείνει χαραγμένη στη συλλογική μας μνήμη ως κορυφαίο παράδειγμα Αντίστασης σε κάθε είδους υποτέλεια και αμφισβήτηση της ακεραιότητας της Πατρίδας αλλά και της δύναμης ενός Λαού που υπερασπίζεται την Εθνική κυριαρχία με φρόνηση, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα. Είναι καθήκον μας να μην ξεχαστεί η ανθρωπιστική καταστροφή που συνέβη στην Κάσο. Έχουμε υποχρέωση να κρατήσουμε ισχυρές τις θεμελιώδεις αξίες του Αγώνα για εθνική αξιοπρέπεια, ειρήνη, δημοκρατία και δικαιοσύνη και να μην επιτρέψουμε να επαναληφθούν τραγικά γεγονότα του παρελθόντος, όπως η ανείπωτη βαρβαρότητα του Ολοκαυτώματος στην Κάσο. Ποτέ και πουθενά».

Επίσης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου σε χαιρετισμό που απηύθυνε σε τοπικούς φορείς της Κάσου, ανέφερε ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία σε κοινοβουλευτικό επίπεδο για να ανακηρυχθεί η 7η Ιουνίου ως «Ημέρα Εθνικής Μνήμης» και η Κάσος ως «Ηρωϊκό νησί», τιμώντας τους αγώνες των Κασιωτών και αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσφορά του νησιού για Ελευθερία και Εθνική Ανεξαρτησία .

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου