Ειδήσεις

Αναγκαίες οι επενδύσεις στον τουρισμό

​Το αναμενόμενο… ρεκόρ των τουριστικών αφίξεων στην Ελλάδα, δείχνει να κινείται με πολύ πιο ανοδικούς ρυθμούς από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί. Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, υπολογίζει ότι μέχρι το 2021 θα χρειαστούμε 250.000 επιπλέον κρεββάτια, για να… κοιμηθούν οι επισκέπτες μας, από τα οποία τα 150.000 θα είναι καινούρια και τα 100.000 θα προέλθουν από εκσυγχρονισμό.

«Δεν έχουμε τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουμε νέους πελάτες, που σημαίνει ότι πρέπει να δούμε σοβαρά την αύξηση των κλινών μας και μάλιστα υψηλό επίπεδο , μιας και θέλουμε να αυξήσουμε τις υπηρεσίες μας και να αυξήσουμε και το κατά κεφαλήν που ξοδεύουν οι πελάτες που έρχονται στη χώρα μας», δήλωσε στο Star ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΤ, Α. Λαμνίδης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, για τη φετινή σεζόν και με βάση τα νέα δεδομένα των προγραμματισμένων αεροπορικών θέσεων από το εξωτερικό, ο ΣΕΤΕ αναθεώρησε τις αρχικές εκτιμήσεις των 18,5 εκατομμυρίων διεθνών αφίξεων στα 21,2 εκατομμύρια, αριθμό που αποτελούσε στόχο για την επόμενη…. τετραετία!

«Μαζί με τις κρουαζιέρες και τα αεροπορικά και φυσικά με τον οδικό τουρισμό, νομίζουμε ότι θα ξεπεράσουμε τα 20.000.000 φέτος. Προσπαθούμε να είμαστε και ιδιαίτερα προσεκτικοί, με την έννοια του να δούμε πόσο θα επηρεάσει η ρωσοουκρανική κρίση. Για την ώρα δεν δείχνει να επηρεάζει τόσο, οπότε μάλλον μπορούμε να πάμε μέχρι τα 21.2 εκατ.», είπε ο κ. Λιμνίδης.

Φέτος οι αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να καλύψουν την ισχυρή ταξιδιωτική ζήτηση, δρομολόγησαν περίπου 4 εκατομμύρια επιπλέον αεροπορικές θέσεις, σε σχέση με πέρυσι.

«Υπάρχει μια βαθμιαία αύξηση των προγραμματισμένων πτήσεων στην Ελλάδα και σχετική, αντίστοιχα, μείωση των τσάρτερ, που σημαίνει ότι υπάρχει πολύ λιγότερη εξάρτηση της Ελλάδας από τους τουρ οπερέιτορς, όπως συνέβαινε τουλάχιστον τα τελευταία 15 χρόνια», τόνισε.

Όσον αφορά στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας, που χτυπήθηκε αρκετά από την οικονομική κρίση, δείχνει να “ζωντανεύει” και πάλι , αφού ο ΣΕΤΕ προβλέπει να την επισκεφτούν 750.000 ξένοι τουρίστες, περισσότεροι από πέρσι.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου