Ειδήσεις

Γεραπετρίτης: Αν χρειαστεί θα αυξηθούν τα πρόστιμα-Μέτρα για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας – Τι θα γίνει με την κολύμβηση

Εξήγησε ότι τα περιοριστικά μέτρα θα αποκλιμακωθούν σε βάθος χρόνου. Ανοιχτό το ενδεχόμενο ρύθμισης ειδικά για την κολύμβηση. Επίταξη ξενοδοχείων για θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Μακρά θα είναι η περίοδος αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη,

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον Άρη Πορτοσάλτε, ο κ. Γεραπετρίτης έθεσε ως πρώτα ορόσημα στην πορεία σταδιακής άρσης των περιορισμών, την επαναλειτουργία σχολείων και καταστημάτων.

Ενόψει του Πάσχα και ενδεχόμενης προσπάθειας ορισμένων να κατευθυνθούν προς την επαρχία, ο κ. Γεραπετρίτης, διεμήνυσε πως εάν απαιτηθεί θα αυξηθούν τα πρόστιμα ενώ θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στις πύλες εξόδου.

Μέτρα για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας – Τι θα γίνει με την κολύμβηση

Ο υπουργός, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια ειδική ρύθμιση για την κολύμβηση λέγοντας ότι ήδη επιτρέπεται για άτομα που την έχουν ανάγκη όπως ΑμεΑ. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν θα διακινδυνεύσει η κυβέρνηση με πρόσχημα την χειμερινή κολύμβηση να γεμίσουν οι παραλίες και τόνισε πως η σωματική άσκηση πρέπει να γίνεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στις εστίες μας.

Για την αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει επιτάξει ξενοδοχεία προκείμενου να φιλοξενηθούν θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Για το Eurogroup και τους συσχετισμούς στην Ευρώπη

Για την συνεδρίαση του Eurogroup και τα μέτρα στήριξης των οικονομιών της Ευρωζώνης, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι όσο πιο κοινή και ευρωπαϊκή είναι η λύση, θα είναι και μεγαλύτερες οι δυνατότητες να εξέλθουμε όλοι μαζί από την κρίση.

Εξήγησε ότι στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις τάσεις:

Η πιο ήπια, εκτιμά ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν οι υφιστάμενοι μηχανισμοί χρηματοδότησης

Η «ενδιάμεση» ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένας καινούριος μηχανισμός που θα δανειοδοτήσει τα κράτη που βρίσκονται σε κίνδυνο

Η τρίτη, την οποία στηρίζει και η Ελλάδα, εκτιμά ότι πρέπει ουσιαστικά να κοπεί νέο χρήμα, να εκδοθεί ένα κοινό ευρωομόλογο.

Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός Επικρατείας εκτίμησε ότι βρισκόμαστε σχετικά μακριά από ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Πηγή: skai.gr

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου