Ειδήσεις

Euroworking Group: Χωρίς απόφαση- Πιέσεις για ασφαλιστικό και εξαιρέσεις ΦΠΑ

«Βήμα – βήμα», «μέτρο – μέτρο» και «θέμα – θέμα» εξετάζουν οι ευρωπαίοι εταίροι τις προτάσεις της Ελλάδας στην συνεδρίαση του Εuroworking Group, χωρίς ωστόσο να καταλήξει σε κάποια απόφαση.

Στη συνέχεια η συζήτηση για την Ελλάδα η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί στο αποψινό δείπνο στο οποίο θα παρακαθήσουν όλοι οι εταίροι και οι τεχνικοί σύμβουλοι, θα περιστραφεί στα σημεία διαφωνίας με στόχο να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή προσέγγιση.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες θέλουν ότι βάση της συζήτησης αποτελεί η λίστα των 26 σελίδων των μέτρων Βαρουφάκη. Κατά ορισμένες όμως ευρωπαικές πηγές η ελληνική πλευρά παρουσίασε και πρόσθετα συμπληρωματικά δημοσιονομικά μέτρα προκειμένου να έρθει πιό κοντά στις θέσεις των εταίρων και να διαμορφωθούν προυποθέσεις μερικής έστω συμφωνίας.

Κατά ορισμένες πληροφορίες η Ελλάδα ανέβασε κατά περίπου ένα δισ. ευρώ τον λογαριασμό της 26σελιδης έκθεσης Βαρουφάκη η οποία περιλάμβανε δημοσιονομικά μέτρα που η απόδοση τους μπορεί να φτάσει τα 6,1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Αν και τα μέτρα δεν έγιναν, ακόμη, γνωστά το κλίμα που μεταδίδεται είναι ότι στην ελληνική πλευρά ασκείται πίεση στη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας καθώς, οι εκπρόσωποι των δανειστών εμφανίζονται αμετακίνητοι στις θέσεις τους.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δανειστές πιέζουν την Ελλάδα να δεσμευτεί και για αλλαγές στο ασφαλιστικό και το ζήτημα των εξαιρέσεων του ΦΠΑ.

Την ελληνική πλευρά εκπροσωπεί ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Νίκος Θεοχαράκης.

Το ΒΗΜΑ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου