Τοπικές Ειδήσεις

Μήνυμα του Ιωάννη Παππά για την επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Ο πρώην βουλευτής Ιωάννης Παππάς παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν σήμερα στη Ρόδο για την επέτειο της Ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου και προέβη στην εξής δήλωση:

«Χρειάστηκε να κυλήσουν 638 έτη υποδούλωσης και σκλαβιάς  για να μπορέσουμε οι Δωδεκανήσιοι να κάνουμε τον πόθο και το όνειρο για Ένωση με τη μητέρα Ελλάδα πραγματικότητα. Καμιά άλλη περιοχή της πατρίδας μας, κανένα άλλο γεωγραφικό τμήμα του σύγχρονου ελληνικού κράτους δεν παρέμεινε τόσους αιώνες κατακτημένο, όπως τα νησιά μας, η Δωδεκάνησος. Αιώνες σκλαβιάς, καταπίεσης, θυσιών, για να φτάσουμε στη σημερινή εμβληματική ημέρα, στην  ημέρα  της λευτεριάς και της ενσωμάτωσης.

Οι Δωδεκανήσιοι πρόγονοι μας δεν λύγισαν παρόλες τις διώξεις αλλά αντιστάθηκαν, αγωνίστηκαν και κατάφεραν να κρατήσουν άσβεστη την  ελληνική εθνική  συνείδηση και  ταυτότητα τους. Στον αγώνα αυτό τα θύματα ήταν πολλά και έγραψαν χρυσές σελίδες ηρωισμού και αυταπάρνησης.

Σήμερα, ο ήλιος ήταν λαμπερός  σε όλα τα Δωδεκάνησα, θέλοντας να παραβγεί με το φώς της λευτεριάς που σαν σήμερα έλουσε τα νησιά μας και έδιωξε το πέπλο του σκότους και τη θλίψη της σκλαβιάς.

Σήμερα βρεθήκαμε στην ίδια πλατεία,  που πριν από  71 έτη  οι Ροδίτες κατέκλυσαν και γονάτισαν όταν υψώθηκε για πρώτη φορά η Ελληνική σημαία και μετέπειτα πήγαν στα νεκροταφεία για να πουν το μεγάλο νέο στους νεκρούς συμπατριώτες μας : Η λευτεριά ήρθε στα νησιά, τα Δωδεκάνησα είναι Ελληνικά!

Σήμερα λοιπόν, 7η Μαρτίου 2019, 71 έτη μετά, αυτούς  τους ήρωες συμπατριώτες μας τιμούμε και σε αυτούς αφιερώνουμε αυτήν την ιερή ημέρα. Ημέρα τιμής και ημέρα μνήμης η σημερινή για όλους αυτούς που συνέβαλλαν στο να γίνει ο προαιώνιος πόθος πραγματικότητα.

Σήμερα, εμείς οι σύγχρονοι Δωδεκανήσιοι, οφείλουμε να παραδειγματιστούμε από τους προγόνους μας και να βαδίσουμε στα χνάρια που εκείνοι πρώτοι χάραξαν για μια Δωδεκάνησο ελεύθερη, για μια Δωδεκάνησο ανεπτυγμένη, για μια Δωδεκάνησο κοιτίδα πολιτισμού και προόδου.

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου