Ειδήσεις

Εμβόλιο: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 60-64 και 75-79

Ανοίγουν τις προσεχείς ημέρες δύο ακόμα πλατφόρμες για ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19.

Ειδικότερα, την Τετάρτη (10/2) ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών, στους οποίους θα διενεργηθούν τα εμβόλια της AstraZeneca. Την Παρασκευή (12/2) ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 75-79 ετών.

Ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τόνισε ότι έως σήμερα έχουν διενεργηθεί 410.000 εμβολιασμοί, αριθμός που αντιστοιχεί στο 3,9% του πληθυσμού.

Ο ίδιος ενημέρωσε ότι χθες Κυριακή η χώρα παρέλαβε τις πρώτες 45.000 δόσεις από το εμβόλιο της AstraZeneca.

«Τα στοιχεία που υπάρχουν για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου μας κάνει να πιστεύουμε πως και για αυτές τις ομάδες -τους άνω των 65- θα είναι αποτελεσματικό», τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, σημειώνοντας ότι η σύσταση τείναι ο εμβολιασμός με εμβόλια της AstraZeneca να γίνεται σε άτομα ηλικίας 18 μέχρι και 64 ετών.

Η ίδια επισήμανε «ότι στοιχεία από το πρόγραμμα του Ισραήλ που αναλύονται μας δίνουν νέα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer. Το εμβόλιο αυτό πραγματικά αποδίδει καρπούς».

«Τεκμηριωμένες μελέτες αποδεικνύουν ότι η γονιμότητα δεν επηρεάζεται ούτε από το εμβόλιο το ίδιο, ούτε από τα αντισώματα που δημιουργεί. Σε πολλές γυναίκες νεαρής ηλικίας, μεταξύ των οποίων και νοσηλεύτριες δημιουργούσε δεύτερες σκέψεις σε σχέση με τον εμβολιασμό», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε ότι βιώνουμε παράλληλα δύο επιδημίες: «Την επιδημία του Covid-19 και την επιδημία της υπερπληροφόρησης. Και οι δύο δημιουργούν φόβους άγχος ανασφάλεια. Για την πρώτη θα χρειαστούν οι εμβολιασμοί προκειμένου να την αντιμετωπίσουμε. Για τη δεύτερη όμως ίσως θα πρέπει να θυμηθούμε και να εφαρμόσουμε όλοι το παν μέτρον άριστον»

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου