της Στεφανίας Σούκη

Το «πράσινο φως» για την κατασκευή μιας ακόμη πεντάστερης επένδυσης, αυτή τη φορά, στη Ρόδο έδωσε η Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων.

Πρόκειται για το νέο συγκρότημα της ξενοδοχειακής εταιρείας ΑΜΜΟΣ Α.Ε., η οποία συνδέεται με γνωστό επιχειρηματία του ξενοδοχειακού κλάδου του νησιού και θα υλοποιηθεί στην περιοχή Πεύκοι της Λίνδου σε έκταση 53 στρεμμάτων. Μετά την χορήγηση της άδειας δόμησης για το έργο, η κατασκευή για το νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων δυναμικότητας 424 κλινών πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα ώστε να είναι έτοιμο, κατά τις πληροφορίες, μέσα στο επόμενο έτος.

Ως προς το ύψος της επένδυσης, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα διαμορφωθεί στα πέριξ των 26 εκατ. ευρώ  με ορίζοντα ολοκλήρωσης του χρονοδιαγράμματος, καλώς εχόντων των πραγμάτων, τον Ιούνιο του 2019, ώστε η νέα μονάδα να είναι έτοιμη να λειτουργήσει για την θερινή σεζόν του επόμενου έτους.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πισίνες, αθλητικές εγκαταστάσεις, γήπεδα τένις κ.τ.λ., ενώ θα διαθέτει τις απαιτούμενες για την δυναμικότητά της θέσεις στάθμευσης αλλά και αυτόνομη εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων και απορροφητικές τάφρους διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων.  Η συνολική δόμηση του κτιρίου είναι 11.680 τ.μ. με τη δόμηση των ημιυπαίθριων χώρων, σύμφωνα με την άδεια δόμησης που χορήγησε η ΕΥΠΑΤΕ, στα 2.232 τ.μ..

neooo

Ο ξενοδοχειακός όμιλος που προωθεί την επένδυση μέσω της εταιρείας ΑΜΜΟΣ Α.Ε. έχει αυτή την στιγμή σημαντική παρουσία τόσο στη Ρόδο, όσο και σε άλλους δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς όπως στην Κρήτη και την Κώ έχοντας συνάψει μάλιστα συνεργασίες με κορυφαίους tour operators όπως η TUI και η Thomas Cook.

Σύμφωνα με το επενδυτικό πλάνο, η νέα πεντάστερη μονάδα της Ρόδου έχει στόχο να δημιουργήσει ένα νέο, premium ξενοδοχειακό προϊόν για την προσέλκυση επισκεπτών υψηλών εισοδηματικών κριτηρίων και θα κατασκευαστεί ανεξάρτητα από κάποιον μεγάλο tour operator.

newmoney.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ