Τοπικές Ειδήσεις

Απεβίωσε ο γνωστός επιχειρηματίας Μανώλης Κωστάκης – Xθες το τελευταίο αντίο

Απεβίωσε το πρωί της Τετάρτης σε ηλικία 88 ετών ο γνωστός επιχειρηματίας Μανώλης Κωστάκης.
Γεννήθηκε στις 3/12/1933 στην Κρητηνία. Αυτοδημιούργητος από το 1955 ασχολήθηκε με τον χώρο του αυτοκινήτου.
Τα τελευταία χρόνια πάλεψε σκληρά με προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Πέρασε ανάμεσα από συμπληγάδες. Στάθηκε όρθιος και τα αντιμετώπισε με αξιοπρέπεια.
Υπήρξε πιστός και αφοσιωμένος σύζυγος, τρυφερός και ζεστός πατέρας, καλοπροαίρετος, διακριτικός, εργατικός, ευγενικός με καλοσύνη και μεγάλη καρδιά.
Η κηδεία του έγινε χθες και ώρα 11.00 από Ιερό Ναό Ταξιαρχών Δημοτικού Κοιμητηρίου Ρόδου.
H «ΑUTO CENTER – ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΑΕΒΕ» υφίσταται από το 1988 ως αποκλειστική αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, γνησίων ανταλλακτικών και αξεσουάρ «FIAT» σε ολόκληρη την Δωδεκάνησο.

Η πορεία, όμως, του Μανώλη Κωστάκη, ιδρυτή και προέδρου της εταιρείας έως και το 1998, αρχίζει πριν από τέσσερις δεκαετίες και πλέον. Δυναμικός, εργατικός και ανήσυχος, δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου, των ανταλλακτικών και των μηχανημάτων από το 1960 περίπου. Πρώτος αποκλειστικός αντιπρόσωπος στα Δωδεκάνησα, της «MERCEDES», έπειτα της «TOYTA» και εν συνεχεία της «ISUZU», επιτυγχάνει πάντα τέτοια αποτελέσματα στις πωλήσεις των αυτοκινήτων που φέρνουν την εταιρεία του από τις καλύτερες των αντιπροσωπειών σε όλη την χώρα. Το 1985 αναλαμβάνει την αποκλειστική αντιπροσώπευση των αυτοκινήτων και ανταλλακτικών «FIAT» στα Δωδεκάνησα και το 1988, δημιουργεί την “AUTO CENTER – ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΑΕΒΕ» από την συγχώνευση τριών εταιριών. Η έδρα της εταιρείας είναι στην πόλη της Ρόδου, στην ονομαζόμενη «βιομηχανική περιοχή». Στεγάζεται σε ένα ιδιόκτητο χώρο, συνολικής έκτασης 1.000 τ.μ., ο οποίος διαθέτει τμήματα έκθεσης αυτοκινήτων, ανταλλακτικών και αξεσουάρ, σε μία περιοχή με μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα.
Οι πωλήσεις τις εταιρείας το διάστημα 1985 -1992, ξεπέρασαν τις 2.500 αυτοκίνητα, δίνοντας στην «AUTO CENTER – ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΑΕΒΕ» ένα σημαντικό προβάδισμα έναντι των άλλων αντιπροσωπειών και τον έλεγχο του 20% του μεριδίου της τοπικής αγοράς στις πωλήσεις αυτοκινήτων. Η ανάπτυξη της εταιρείας, αλλά και οι νέες συνθήκες που επικράτησαν, την ίδια περίοδο, στην αγορά του αυτοκινήτου, επέβαλαν την αναζήτηση ενός νέου χώρου για να φιλοξενήσει και νέες δραστηριότητες της εταιρίας.
Κυρίαρχη δύναμη στην αγορά του αυτοκινήτου στη Δωδεκάνησο και μία από τις καλύτερες και αποτελεσματικότερες αποκλειστικές αντιπροσωπείες «FIAT» σε ολόκληρη την Ελλάδα, η «AUTO CENTER – ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΑΕΒΕ» προχωρά το 1993 στη δημιουργία 3.500 τ.μ. νέων κτιριακών εγκαταστάσεων, με αυτοκίνητα, ανταλλακτικά και αξεσουάρ και με νέες δραστηριότητες μηχανουργείου, ηλεκτρολογείου, φανοποιείου, βαφείου, πλυντηρίου και αγοράς η ανταλλαγής μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Στόχος της εταιρείας είναι η εξυπηρέτηση του αυτοκινήτου πριν και μετά την πώλησή του και γι΄αυτό τον σκοπό επενδύει στον πλέον σύγχρονο ηλεκτρονικό, ηλεκτρομηχανικό εξοπλισμό, στα τελευταίου τύπου μηχανήματα και επανδρώνει τα τμήματα με ικανά στελέχη και εξειδικευμένο προσωπικό. Με την δημιουργία του ολοκληρωμένου συγκροτήματος και την νέα δομή της εταιρείας, η «FIAT AUTO HELLAS», αναθέτει στην «AUTO CENTER – ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΑΕΒΕ» την αντιπροσώπευση όλου του «GROUP FIAT», δηλαδή πέρα της μάρκας «FIAT», τις μάρκες «ALFA ROMEO» και «LANCIA».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου