Αφού εργάστηκε επί 27 συναπτά έτη στη Βουλή με πλαστό πτυχίο τον απέλυσαν σήμερα – για την ακρίβεια ανακάλεσαν τον διορισμό του – με απόφαση Βούτση που αναρτήθηκε στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια.

Κατά τον έλεγχο που έγινε βρέθηκε ότι το πτυχίο που είχε καταθέσει για την πρόσληψη του δεν ήταν γνήσιο. Υποτίθεται ότι ήταν απόφοιτος του τμήματος Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Ο εν λόγω είχε προσληφθεί το 1988 ως «δόκιμος υπάλληλος» σε κενή οργανική θέση στον κλάδο Αναλυτών-Προγραμματιστών (θέση πτυχιούχου ανώτατης εκπαίδευσης) » και σύμφωνα με πληροφορίες είχε καταλάβει τη θέση του προϊσταμένου του τμήματος του.

Το σχετικό έγγραφο από το Πανεπιστήμιο το οποίο αποδείκνυε ότι το πτυχίο του κάθε άλλο παρά γνήσιο εστάλη στη Βουλή στις 7 Μαϊου του περασμένου Μαϊου .

Την επομένη ημέρα ο υπάλληλος υπέβαλε αίτηση παραίτησης.

Επανήλθε με δεύτερη αίτηση παραίτησης στις 25 Μαίου 2015, η οποία έγινε και αποδεκτή .

Με ποιο σκεπτικό τον απέλυσαν

Το σκεπτικό της απόφασης του ΠτΒ είναι: «Επειδή με το με αριθμ. πρωτ. 39/07-05-2015 (αρ. Ε.Π. Βουλής 827/8-5-2015) έγγραφο του Τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διαπιστώθηκε ότι δεν μπορεί να βεβαιωθεί η γνησιότητα του πτυχίου, το οποίο προσκόμισε εν γνώσει του και για ίδιον όφελος, προκαλώντας δολίως και υποβοηθώντας τον παράνομο διορισμό του καθόσον, σύμφωνα με τις ισχύουσες τότε διατάξεις, το εν λόγω πτυχίο αποτελούσε απαραίτητο τυπικό προσόν διορισμού στην ανωτέρω οργανική θέση».

Η υπόθεση του μαζί με άλλες 15 περιπτώσεις που ελέγχονται για πλαστά πτυχία και …διπλοθεσία έχουν ήδη διαβιβαστεί στον εισαγγελέα.

thetoc.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ