ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι γιατροί του Νοσοκομείου Λέρου απαντούν σε καταγγελία για διακομιδή εγκύου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Εγκυος

Το­πο­θέ­τη­ση της Ε.Ι.ΘΕ.Λ με αφορ­μή την κα­ταγ­γε­λία κά­τοι­κου Λέρου για την μη ύπαρ­ξη Για­τρού Γυ­ναι­κο­λό­γου στο Νο­σο­κο­μείο Λέρου στις 31/8/2017.

Δια­βά­ζο­ντας το κεί­με­νο της κα­ταγ­γε­λί­ας με τίτλο Δια­κο­μι­δή εγκύ­ων «Για­τρός απών λόγο δια­κο­πών» πραγ­μα­τι­κά απο­ρή­σα­με.

Απα­ντώ­ντας το­νί­ζου­με ότι πραγ­μα­τι­κά δεν είναι φυ­σιο­λο­γι­κό να μην υπάρ­χει Γυ­ναι­κο­λό­γος στο Νο­σο­κο­μείο. Κιν­δυ­νεύ­ουν ζωές, σε πε­ρί­πτω­ση μά­λι­στα εγκύ­ου που πα­ρου­σιά­ζει επι­πλο­κές όχι μια αλλά δυο .

Όμως στο Νο­σο­κο­μείο της Λέρου υπη­ρε­τεί ένας Γυ­ναι­κο­λό­γος. Η Ε.Ι.ΘΕ.Λ έχει ζη­τή­σει επα­νει­λημ­μέ­να και αγω­νί­ζε­ται, να προ­κη­ρυ­χτούν όλες οι κενές ορ­γα­νι­κές θέ­σεις του Νο­σο­κο­μεί­ου σε Ια­τρι­κό αλλά και σε άλλο προ­σω­πι­κό .

Είναι απα­ρά­δε­κτο και επι­κίν­δυ­νο να υπάρ­χουν μο­νή­ρης ει­δι­κό­τη­τες όπως αυτές του Γυ­ναι­κο­λό­γου ,του Παι­δί­α­τρου ,του Ορ­θο­πε­δι­κού. Είναι απα­ρά­δε­κτο να υπάρ­χει έλ­λει­ψη βα­σι­κών ει­δι­κο­τή­των όπως Νευ­ρο­λό­γου ,Ω.Ρ.Λ. ,Οφθαλ­μιά­τρου κ.λ.π

Η υπο­στε­λέ­χω­ση του Νο­σο­κο­μεί­ου σε Ια­τρι­κό προ­σω­πι­κό είναι τρα­γι­κή .

Υγειο­νο­μι­κοί και Ασθε­νείς είναι θύ­μα­τα της ίδιας αντι­λαϊ­κής πο­λι­τι­κής που εφαρ­μό­ζε­ται επί δε­κα­ε­τί­ες .

Η Ένωση έχει κα­λέ­σει σε συ­σπεί­ρω­ση και κλι­μά­κω­ση των αγώ­νων για απο­κλει­στι­κά δη­μό­σια και δω­ρε­άν, υψη­λού επί­πε­δου Υγεία και Πρό­νοια, με επαρ­κή χρη­μα­το­δό­τη­ση από το κρά­τος, και μα­ζι­κές προ­σλή­ψεις μό­νι­μου προ­σω­πι­κού .

Σε αυτήν την προ­σπά­θεια θα θέ­λα­με μαζί μας όλους τους κα­τοί­κους των νη­σιών μας καθώς και την κα­ταγ­γέλ­λου­σα .

Αυτή είναι η πρό­τα­ση μας .

Δια­βά­ζο­ντας όμως την κα­ταγ­γε­λία που στρέ­φε­ται κυ­ρί­ως ενα­ντί­ον του Για­τρού ,που να ση­μειω­θεί ότι απου­σί­α­ζε με νό­μι­μη άδεια ,το­νί­ζου­με ότι είναι ευ­θύ­νη της Υγειο­νο­μι­κής Πε­ρι­φέ­ρειας και του Υπουρ­γεί­ου να τον αντι­κα­τα­στή­σει .Δια­βά­ζο­ντας και τα σχε­τι­κά σχό­λια (ευ­τυ­χώς λι­γο­στά) στο δια­δί­κτυο που­΄΄δη­μο­σιεύ­θη­κε­΄΄ η κα­ταγ­γε­λία και προ­σβά­λουν βά­ναυ­σα τον Ιατρό και γε­νι­κά όλους τους για­τρούς δεν μπο­ρού­με να μην σχο­λιά­σου­με .

Το να κα­ταγ­γέλ­λε­ται ο υπάλ­λη­λος που απου­σιά­ζει με νό­μι­μη άδεια για να ξε­κου­ρα­στεί είναι απα­ρά­δε­κτο. Κα­τα­νοη­τή η αγα­νά­κτη­ση όλων όσων τα­λαι­πω­ρού­νται από κυ­βερ­νη­τι­κές ανε­πάρ­κειες ετών, δε­κτός ο θυμός αλλά να διο­χε­τεύ­ε­ται στους αρ­μό­διους φο­ρείς, οι οποί­οι είναι υπεύ­θυ­νοι για την κα­τά­ντια του συ­στή­μα­τος υγεί­ας και δεν φρό­ντι­σαν έστω για την αντι­κα­τά­στα­ση του Για­τρού που απου­σιά­ζει .

Η Ένωση στο πλαί­σιο των αγω­νι­στι­κών πρω­το­βου­λιών και εκ­δη­λώ­σε­ων προ­σκα­λεί όλους , σε ορ­μη­τι­κή εί­σο­δο στην ορ­γα­νω­μέ­νη πάλη για την ανα­τρο­πή της τρα­γι­κής κα­τά­στα­σης των μο­νά­δων υγεί­ας πρό­νοιας των νη­σιών μας .

Οι σύγ­χρο­νες πα­ρο­χές στην Υγεία –Πρό­νοια είναι λαϊκό δι­καί­ω­μα και κρα­τι­κή υπο­χρέ­ω­ση .

Κα­λού­με όλες και όλους σε πλα­τιά συ­σπεί­ρω­ση ενά­ντια στην «αν­θυ­γιει­νή » πο­λι­τι­κή Το πρό­βλη­μα υπο­στε­λε­χω­σης σε Ια­τρι­κό ,Νο­ση­λευ­τι­κό ,και άλλο προ­σω­πι­κό είναι χρό­νιο και απο­δει­κνύ­ει την μη ύπαρ­ξη βού­λη­σης επί­λυ­σης του, δια­χρο­νι­κά από όλες τις κυ­βερ­νή­σεις .

Η Ε.Ι.ΘΕ.Λ υπεν­θυ­μί­ζει την πάγια διεκ­δί­κη­ση της για:

ΜΑ­ΖΙ­ΚΕΣ ΠΡΟ­ΣΛΗ­ΨΕΙΣ ΜΟ­ΝΙ­ΜΟΥ ΠΡΟ­ΣΩ­ΠΙ­ΚΟΥ ΠΛΗ­ΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ­ΚΛΕΙ­ΣΤΙ­ΚΗΣ ΑΠΑ­ΣΧΟ­ΛΗ­ΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑ­ΛΥ­ΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΓ­ΧΡΟ­ΝΕΣ ΑΝΑ­ΓΚΕΣ ΤΩΝ ΚΑ­ΤΟΙ­ΚΩΝ ΣΤΑ ΘΕ­ΜΑ­ΤΑ ΥΓΕΙΑΣ .

ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑ­ΤΟΙ­ΚΟΥΣ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟ­ΝΟ­ΜΙ­ΚΟΥΣ .

lerosnews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.