Μέσω ενός application θα κλείνουν πλέον οι πολίτες τα ραντεβού τους με τις υπηρεσίες του δήμου Ρόδου, έτσι ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να ενισχυθεί η προστασία του κοινού από τον κορωνοϊό. Η ηλεκτρονική εφαρμογή έγινε από εργαζόμενο της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου και αναμένεται να τεθεί άμεσα σε λειτουργία.
«Ετοιμάσαμε μία ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της οποίας οι πολίτες θα κλείνουν τα ραντεβού τους με τις υπηρεσίες, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός. Πρόκειται για εφαρμογή η οποία κατασκευάστηκε αποκλειστικά από υπάλληλό μας, πάνω στην οποία εκπαιδεύεται το προσωπικό αυτές τις μέρες.
Όταν τεθεί σε εφαρμογή θα δίνουμε προτεραιότητα στα ηλεκτρονικά ραντεβού και όχι σε όσους προσέρχονται στο δημαρχείο χωρίς να κλείσουν ραντεβού. Παρατηρείται το φαινόμενο να συνωστίζονται στους διαδρόμους πολλά άτομα, έξω από το πρωτόκολλο, το δημοτολόγιο, το ληξιαρχείο, την υπηρεσία ανθρώπινου δυναμικού. Με την ηλεκτρονική εφαρμογή πιστεύουμε ότι θα αποφύγουμε αυτό το συνωστισμό αυτό», δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Γιάννης Καμπούρης.
Τεστ Covid
Συνεχίσθηκαν χθες οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι covid στο προσωπικό του δήμου Ρόδου. «Κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους Covid στο προσωπικό του δήμου Ρόδου. Την πρώτη μέρα ελήφθησαν 31 δείγματα και οι έλεγχοι συνεχίσθηκαν για δεύτερη μέρα στο δημαρχείο. Σήμερα Παρασκευή, θα βρίσκονται στις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου όπου οι υπάλληλοι συναλλάσσονται με το κοινό», δήλωσε ο κ. Καμπούρης.
Ο κ. Καμπούρης αναφέρθηκε και στην προγραμματική σύμβαση με το δήμο Τρικκαίων η οποία εγκρίθηκε πρόσφατα από το δημοτικό συμβούλιο και στη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου κέντρου ψηφιακού ελέγχου των υπηρεσιών και διευθύνσεων.
Σε πραγματικό χρόνο, θα παρακολουθείται ηλεκτρονικά η λειτουργία των υπηρεσιών, γεγονός το οποίο αναμένεται να διευκολύνει σημαντικά την παραγωγή έργου και την εξυπηρέτηση εργαζόμενων και προϊσταμένων. Προβλέπεται επίσης να γίνει μία σειρά από έργα (βλ. ψηφιακό πάρκινγκ) που θα αναβαθμίσει σημαντικά το επίπεδο της καθημερινότητας.
Ο κ. Καμπούρης σημείωσε ότι μέχρι τα τέλη Αυγούστου αναμένεται να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των επιτυχόντων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στις υπηρεσίες του δήμου. Πρόκειται για συνολικά 223 εργαζόμενους διαφόρων ειδικοτήτων.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ