Ρεπορτάζ

Συνεχίζεται η επίδειξη ψηφοδελτίων στο Πρωτοδικείο Ρόδου

Εν αναμονή της δημοσίευσης της απόφασης ανακήρυξης των αποτελεσμάτων των εκλογών της 26ης Μαΐου και των επαναληπτικών της 2ας Ιουνίου σε ενιαία απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου τελούν οι δημοτικές παρατάξεις και οι υποψήφιοι, καθώς και χθες συνεχίστηκε η διαδικασία επίδειξης ψηφοδελτίων σε υποψηφίους.
Το Πρωτοδικείο Ρόδου έχει αναρτήσει ορθές επαναλήψεις της σταυροδοσίας σε συγκεκριμένα τμήματα και συγκεκριμένα σε 3 της Ρόδου, σε ένα της Καλύμνου και σε 4 της Ρόδου για τις εκλογές στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε 6 της Καρπάθου για τις δημοτικές εκλογές αλλά και σε 5 της Κάσου.
Εως και χθες το απόγευμα δεν είχε ακόμη ξεκαθαρίσει αν θα υπάρξει και νέα ορθή επανάληψη καθώς υποψήφιοι διατείνονται από τον έλεγχο που ενήργησαν με συνεργεία στα ψηφοδέλτια και στα βιβλία διαλογής των δικαστικών αντιπροσώπων ότι δεν έχουν καταχωρηθεί υπέρ τους αρκετοί σταυροί προτίμησης.
Ενδεικτικό είναι ότι ο κ. Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου διαπίστωσε ότι μόνο στο 242 εκλογικό τμήμα των Καλυθιών δεν προσμετρήθηκαν στην δύναμή του 71 σταυροί προτίμησης, ενώ ο κ. Γιάννης Ιατρίδης διαπίστωσε ότι έλειπαν από την κατάσταση 64 σταυροί που έλαβε στο 244 τμήμα.
Διαμαρτυρίες υπήρξαν από υποψήφιους που υπέβαλαν αιτήσεις για την επίδειξη ψηφοδελτίων για το ό,τι δεν έγινε δεκτό το αίτημά τους παρά μόνο για τον έλεγχο των άκυρων ψηφοδελτίων, ενώ άλλοι διαμαρτυρήθηκαν για το ό,τι δεν κλήθηκαν για να είναι παρόντες κατά την διαδικασία ελέγχου από αντίπαλους συνδυασμούς. Σημειώνεται εξάλλου ότι μέχρι και χθες το μεσημέρι δεν είχε ακόμη ξεκαθαρίσει το θέμα της 2ης έδρας του συνδυασμού «Με Δύναμη για τη Ρόδο» με επικεφαλής τον κ. Αντώνη Καμπουράκη στην δημοτική ενότητα Πεταλούδων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου