ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κοροναϊός : Θετικός στον ιό ο διευθυντής του Γ.Ν Πύργου – Σε καραντίνα συνάδελφοί του

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ιός

Κρούσμα κορο­ναϊού εντο­πί­στηκε στο Γενικό Νοσο­κο­μείο Πύργου. Σύμφωνα με το tempo24news, θετικός στον κορο­ναϊό βρέθηκε Διευ­θυ­ντής Κλι­νι­κής, του οποίου η σύζυγος ήταν στο γκρουπ που επέ­στρεψε από τους Αγίους Τόπους και μέλη του είχαν ήδη νοσήσει. Ο άνδρας που φέρεται να ανήκει σε ευπαθή ομάδα, δεν είχε έρθει σε επαφή με άλλους εκδρο­μείς.

Σύμφωνα με πλη­ρο­φο­ρίες του tempo24.news o γιατρός είναι στενή επαφή ατόμου που ταξί­δεψε στους Αγίους Τόπους από την περιοχή της Αμα­λιά­δας. Συγκε­κρι­μένα στην προ­σκυ­νη­μα­τική εκδρομή συμ­με­τείχε η σύζυγος του, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει εμφα­νί­σει συμ­πτώ­ματα του ιού. Ο άνδρας που φέρεται να ανήκει σε ευπαθή ομάδα, δεν είχε έρθει σ΄επαφή με άλλους εκδρο­μείς.

Σε κατ’ οίκον περιο­ρι­σμό έχουν τεθεί τρεις γιατροί που υπη­ρε­τούν στο Ακτι­νο­λο­γικό Τμήμα και μια Γιατρός από την Παθο­λο­γική Κλινική του Νοση­λευ­τι­κού Ιδρύ­μα­τος. Σύμφωνα με πηγές του tempo24.news, η γυναίκα είναι στενή επαφή, ταξι­διώτη του γκρουπ των εκδρο­μέων που ταξί­δε­ψαν σε Αίγυπτο και Ισραήλ, της οποίας η αδερφή ήταν επίσης μέλος του γκρουπ και απο­τε­λεί ακόμα ένα κρούσμα κορο­ναϊού.

Πρώτο κρούσμα στην Εύβοια

Το πρώτο επι­βε­βαιω­μένο κρούσμα του νέου κορο­νοϊού στη Στερεά Ελλάδα ανα­κοι­νώ­θηκε τα ξημε­ρώ­ματα του Σαβ­βά­του, καθώς θετικός στον Covid-2019 δια­γνώ­σθηκε ένας 48χρονος άνδρας από την Εύβοια.

Ο ασθενής νοση­λεύ­ε­ται σε νοσο­κο­μείο ανα­φο­ράς και συμ­με­τείχε στην προ­σκυ­νη­μα­τική ομάδα, η οποία στα τέλη Φεβρουα­ρίου ταξί­δεψε στους Αγίους Τόπους και το Ισραήλ.

Στην ίδια εκδρομή συμ­με­τείχε και ο 66χρονος από την Ηλεία, ο οποίος απο­τε­λούσε και το ένατο – κατά σειρά – κρούσμα στην Ελλάδα.

Σημειώ­νε­ται ότι ο 48χρονος είναι ο πρώτος ασθενής, ο οποίος προ­έρ­χε­ται από τη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια.

«Ο φορέας και τα άτομα του στενού οικο­γε­νεια­κού περι­βάλ­λο­ντος που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του, έχουν τεθεί σε παρα­μονή κατ’ οίκον» ανα­φέ­ρε­ται στην ανα­κοί­νωση της Περι­φέ­ρειας Στερεάς Ελλάδας.

«Το κρούσμα κορο­νοϊού που παρου­σιά­στηκε στην Περι­φέ­ρειά μας αντι­με­τω­πί­ζε­ται με προ­σή­λωση στις οδηγίες του Υπουρ­γείου Υγείας, του ΕΟΔΥ και της επι­στη­μο­νι­κής κοι­νό­τη­τας. Παρα­καλώ θερμά να λαμ­βά­νουμε όλοι τα μέτρα προ­στα­σίας που έχουν ανα­κοι­νω­θεί από τις αρμό­διες αρχές» επε­σή­μανε ο Περι­φε­ρειάρ­χης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός και πρό­σθεσε ότι «Η τήρηση των μέτρων, η δια­τή­ρηση της ψυχραι­μίας μας και η υλο­ποί­ηση όλων των απα­ραί­τη­των ενερ­γειών από τους αρμό­διους φορείς θα ελα­χι­στο­ποι­ή­σουν τις πιθα­νό­τη­τες εξά­πλω­σης του ιού στην περιοχή μας».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.