ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εμφανής η παρουσία της κακοκαιρίας «Βύρων» στη Ρόδο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 5.12.2025

• Δεν σημειώ­θηκε κανένα σοβαρό πλημ­μυ­ρικό φαι­νό­μενο • Σε συνεχή επι­φυ­λακή τα συνερ­γεία της ΠΝΑι, του Δήμου και της Πολι­τι­κής Προ­στα­σίας • Ακυ­ρώ­θη­καν πτήσεις στο αερο­δρό­μιο “Δια­γό­ρας” • Η Πυρο­σβε­στική δέχτηκε κλήσεις για πτώσεις δέντρων αλλά όχι για αντλή­σεις νερού ή δια­σώ­σεις • Χωρίς προ­βλή­ματα πέρασε η κακο­και­ρία από τα νησιά της Δωδε­κα­νή­σου

γράφουν Πέγκυ Ντόκου – Νατάσσα Παμπρή

Σε «κόκκινο» συνα­γερμό τελούσε από την περα­σμένη Πέμπτη το από­γευμα, η Ρόδος και γενικά τα νησιά της Δωδε­κα­νή­σου που βρέ­θη­καν στο επί­κε­ντρο της κακο­και­ρίας «Βύρων». Η κακο­και­ρία Byron που σφυ­ρο­κοπά τη χώρα με ισχυρές βροχές και καται­γί­δες, προ­κά­λεσε χτες πολλά προ­βλή­ματα και στην Ρόδο.

Από την Πέμπτη το βράδυ, σημειώ­θη­καν δια­κο­πές ρεύ­μα­τος σε πολλές δημο­τι­κές ενό­τη­τες στο νησί ενώ σε πολλά σημεία της πόλης, σημειώ­θη­καν πτώσεις δέντρων.

Τα συνερ­γεία του Δήμου Ρόδου και της Υπη­ρε­σίας Πολι­τι­κής Προ­στα­σίας βρί­σκο­νταν σε συνεχή επι­φυ­λακή: «Είχαμε πολλές ανα­φο­ρές για πτώσεις δέντρων, προ­βλή­ματα σε κολώνες φωτι­σμού κ.λπ. Ωστόσο δεν σημειώ­θη­καν κατα­στρο­φές μεγάλης κλί­μα­κας. Το πρό­βλημα το προ­κά­λε­σαν οι ισχυροί άνεμοι που φυσού­σαν και η συνεχής βροχή. Ευτυχώς δεν έχει ανα­φερ­θεί κανένα σοβαρό πλημ­μυ­ρικό φαι­νό­μενο ούτε ανάγκη για διάσωση», ανέφερε στη “δ” ο αντι­δή­μαρ­χος κ. Μιχάλης Θωμάτος.

Η Πυρο­σβε­στική Υπη­ρε­σία δέχτηκε πολλές κλήσεις για πτώσεις δέντρων (σε μία μόνο περί­πτωση σημειώ­θηκε πρό­βλημα σε μια στέγη στο Γεννάδι) ενώ δεν σημειώ­θη­καν πλημ­μυ­ρικά φαι­νό­μενα, ούτε ανάγκη για αντλή­σεις υδάτων ή για δια­σώ­σεις.

Το μεση­μέρι στα­μά­τησε η έντονη βρο­χό­πτωση σε σημεία του νησιού αλλά οι υπη­ρε­σίες παρέ­μει­ναν σε επι­φυ­λακή –τόσο του Δήμου Ρόδου, όσο και της Περι­φέ­ρειας Νοτίου Αιγαίου.

Σε μία περί­πτωση, σημειώ­θηκε τροχαίο στην Ανάληψη, ενώ στο Δημο­τικό Κυνο­κο­μείο Ρόδου προ­κλή­θη­καν μικρές υλικές ζημιές.

Έσπασε ο φοί­νι­κας στα 100 Μαγαζιά

Στο κέντρο της πόλης, σημειώ­θη­καν προ­βλή­ματα με πτώσεις δέντρων και με κλαδιά που έπεσαν στο οδό­στρωμα λόγω της σφο­δρό­τη­τας της βροχής. Ενδει­κτικό πάντως ήταν ότι οι ισχυροί άνεμοι και η έντονη βρο­χό­πτωση, είχαν σαν συνέ­πεια να σπάσει ο φοί­νι­κας στα 100 Μαγαζιά:

«Ο φοί­νι­κας στα 100 Μαγαζιά ήταν για χρόνια ένα χαρα­κτη­ρι­στικό σημείο του δρόμου, του­λά­χι­στον για όσους εξα­κο­λου­θούμε να παρα­τη­ρούμε γύρω μας. Ψηλός, επι­βλη­τι­κός, με πλούσια κόμη, και παρότι μονα­χι­κός έδινε μια αίσθηση μικρής όασης μέσα στην αστική ζούγκλα. Με το ύψος του σε ανά­γκαζε να σηκώ­σεις το βλέμμα και, μαζί με αυτό, να αντι­κρί­σεις και τους επί δεκα­ε­τίες εγκα­τα­λε­λειμ­μέ­νους άδειους αντιαι­σθη­τι­κούς ορόφους που τον περιέ­βα­λαν. Η σημε­ρινή μπόρα τον έριξε, κάτι που αρκετοί θεω­ρού­σαν θέμα χρόνου.

Σε κάθε περί­πτωση, ήταν ένα δέντρο που είχε αφήσει το στίγμα του σε έναν κατά τ’ άλλα συνη­θι­σμένο και αδιά­φορο κεντρικό δρόμο» -έγραψε σε ανάρ­τησή του στα Μέσα Κοι­νω­νι­κής Δικτύ­ω­σης, ο συμπο­λί­της μας, εκπρό­σω­πος της κίνησης Rhodes Riches κ. Χρι­στό­δου­λος Μαλια­ρά­κης.

Επι­πλέον, εκτός λει­τουρ­γίας βρί­σκο­νται φωτει­νοί σημα­το­δό­τες στην πόλη της Ρόδου, επί της εθνικής οδού και στο επαρ­χιακό δίκτυο του νησιού μας.

Οι πρό­ε­δροι των δημο­τι­κών κοι­νο­τή­των

Τι δήλωσαν στη “δ” οι πρό­ε­δροι των δημο­τι­κών κοι­νο­τή­των

• Πανα­γιώ­της Σκλα­βού­ρης πρό­ε­δρος κοι­νό­τη­τας Καλα­βαρ­δών: «Για την ώρα όλα καλά! Μόνο ένα μικρό τμήμα του χωριού δεν είχε ρεύμα λόγω κεραυ­νού αλλά είναι εδώ η ΔΕΔΔΗΕ και το επι­διορ­θώ­νει».

• Πρό­ε­δρος κοι­νό­τη­τας Γεν­να­δίου, Σταύρος Ακκού­ρης: «Είναι όλα οκ κανένα πρό­βλημα στην περιοχή».

• Πρό­ε­δρος Λαέρμων Τάκης Πατού­νας: «Βροχή σταθερά όλο το βράδυ. Έριξε μια δυνατή βροχή το πρωί μετά στα­μά­τησε. Στις ιρλαν­δι­κές κατέ­βασε νερό».

Ακυ­ρώ­θη­καν πτήσεις στο αερο­δρό­μιο “Δια­γό­ρας”

Δια­δο­χι­κές ακυ­ρώ­σεις πτήσεων στο αερο­δρό­μιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ από χτες το πρωί, εξαι­τίας των θυελ­λω­δών ανέμων. Όπως ανέφερε ο αερο­λι­με­νάρ­χης Ρόδου Βασίλης Κατ­τα­βε­νά­κης στη “δ” χτες το πρωί, ακυ­ρώ­θη­καν έξι πτήσεις: τρεις προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νες προς Αθήνα, Ηρά­κλειο και Καστελ­λό­ριζο, καθώς και μία τσάρτερ από Στουτ­γκάρδη. Οι εται­ρείες ενη­με­ρώ­νουν τους επι­βά­τες για τις αλλαγές και προ­χω­ρούν σε νέες κρα­τή­σεις όπου χρειά­ζε­ται. Οι νεό­τε­ρες εκτι­μή­σεις δεί­χνουν ότι θα ακυ­ρω­θούν και οι επό­με­νες πτήσεις, καθώς οι συν­θή­κες επί του παρό­ντος δεν επι­τρέ­πουν ασφα­λείς απο­γειώ­σεις και προ­σγειώ­σεις.

Έσπασαν οι κάβοι κρουα­ζιε­ρό­πλοιου στο λιμάνι

Από τους θυελ­λώ­δεις ανέμους που έπνεαν έσπασαν οι κάβοι του κρουα­ζιε­ρό­πλοιου BLUE SAPPHIRE στο του­ρι­στικό λιμάνι της Ρόδου που βρί­σκε­ται για ελλι­με­νι­σμό εδώ και μήνες στο λιμάνι μας. Με την συν­δρομή ρυμουλ­κών το κρουα­ζιε­ρό­πλοιο μετα­φέρ­θηκε με ασφά­λεια στον κόλπο της Ιξιάς.

Κλειστά όλα τα σχολεία

Εντω­με­ταξύ τα σχολεία παρέ­μει­ναν κλειστά. Με απόφαση του δημάρ­χου Ρόδου, Αλέ­ξαν­δρου Κολιάδη, ανε­στάλη χτες, Παρα­σκευή 5 Δεκεμ­βρίου 2025, η λει­τουρ­γία όλων των σχο­λι­κών μονάδων, όλων των εκπαι­δευ­τι­κών βαθ­μί­δων, καθώς και των αθλη­τι­κών εγκα­τα­στά­σεων, σε όλες τις Δημο­τι­κές Ενό­τη­τες, λόγω των έντονων και­ρι­κών φαι­νο­μέ­νων. Η ανα­στολή αφο­ρούσε και στις μονάδες Προ­σχο­λι­κής Αγωγής, όλα τα Ειδικά Σχολεία και τα Κέντρα Δημιουρ­γι­κής Απα­σχό­λη­σης Παιδιών, το Δημο­τικό Ωδείο και όλα τα εργα­στή­ρια που λει­τουρ­γούν με ευθύνη του Δήμου Ρόδου.

Στην απόφαση του δημάρ­χου Ρόδου ανα­φέ­ρο­νταν τα εξής:

«Ανα­στέλ­λουμε τη λει­τουρ­γία όλων των σχο­λι­κών μονάδων, όλων των εκπαι­δευ­τι­κών βαθ­μί­δων και αθλη­τι­κών εγκα­τα­στά­σεων, σε όλες τις Δημο­τι­κές Ενό­τη­τες της επι­κρά­τειας του δήμου Ρόδου κατά την Παρα­σκευή 5 Δεκεμ­βρίου 2025, για την προ­λη­πτική προ­στα­σία της δημό­σιας ασφά­λειας. Η ανα­στολή αφορά και τις μονάδες Προ­σχο­λι­κής Αγωγής και όλα τα Ειδικά Σχολεία και Κέντρα Δημιουρ­γι­κής Απα­σχό­λη­σης Παιδιών. Αφορά επίσης το Δημο­τικό Ωδείο και κάθε είδους εργα­στή­ρια που λει­τουρ­γούν στον δήμο Ρόδου».

Δια­κό­πη­καν τα δρο­μο­λό­για των λεω­φο­ρείων

Με ανα­κοί­νωσή της, η Διεύ­θυνση Συγκοι­νω­νίας Δήμου Ρόδου ενη­μέ­ρωσε χτες το πρωί το κοινό, ότι λόγω των ακραίων και­ρι­κών φαι­νο­μέ­νων διε­κό­πη­σαν όλα τα δρο­μο­λό­για των λεω­φο­ρείων εντός και εκτός πόλης για λόγους ασφα­λείας. Αργό­τερα στις 12 το μεση­μέρι, τα δρο­μο­λό­για εκτε­λέ­στη­καν κανο­νικά.

Το βράδυ της Πέμπτης ήχησε το 112

Το βράδυ της Πέμπτης, ήχησε και στη Ρόδο το 112 με το οποίο οι πολίτες προει­δο­ποι­ή­θη­καν για την κακο­και­ρία.

Οι πολίτες καλού­νται να είναι ιδιαί­τερα προ­σε­κτι­κοί και να ακο­λου­θούν τις παρα­κάτω οδηγίες:

-Να περιο­ρί­ζουν τις μετα­κι­νή­σεις τους στις απο­λύ­τως απα­ραί­τη­τες.

-Να απο­φεύ­γουν πλημ­μυ­ρι­σμέ­νους δρόμους, ρέματα και χει­μάρ­ρους.

-Να ασφα­λί­ζουν αντι­κεί­μενα που μπορεί να παρα­συρ­θούν από τον άνεμο ή τα νερά.

-Να απο­φεύ­γουν παρα­μονή ή στάθ­μευση κάτω από δέντρα και πρό­χει­ρες κατα­σκευές.

Για περισ­σό­τε­ρες πλη­ρο­φο­ρίες και ανα­λυ­τι­κές οδηγίες προ­στα­σίας, οι πολίτες μπορούν να επι­σκέ­πτο­νται την ιστο­σε­λίδα της Γενικής Γραμ­μα­τείας Πολι­τι­κής Προ­στα­σίας: www.civilprotection.gr.

Η ανάρ­τηση του περι­φε­ρειάρχη Γιώργου Χατζη­μάρ­κου

Νωρίς χθες το πρωί, σε ανάρ­τησή του ο περι­φε­ρειάρ­χης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζη­μάρ­κος ανέφερε τα εξής:

«Κάθε μέρα είναι μια νέα πρό­κληση και κάποιες ημέρες έχουν την ξεχω­ρι­στή βαρύ­τητα που τους δίνει η κλι­μα­τική κρίση.

Η κακο­και­ρία Byron βρί­σκε­ται στην περιοχή μας, με έντονες βρο­χο­πτώ­σεις και ισχυ­ρούς ανέμους.

Παρα­κα­λούμε τους πολίτες να είναι ιδιαί­τερα προ­σε­κτι­κοί και να απο­φεύ­γουν περιτ­τούς κιν­δύ­νους, να ενη­με­ρώ­νο­νται απο τις επί­ση­μες ανα­κοι­νώ­σεις και να περιο­ρί­σουν τις μετα­κι­νή­σεις τους στις απο­λύ­τως ανα­γκαίες για την δική τους ασφά­λεια αλλά και για να διευ­κο­λύ­νουν τις Υπη­ρε­σίες Εκτα­κτης Ανάγκης.

Οι Υπη­ρε­σίες της Περι­φέ­ρειας και όλων των Δήμων των νησιών μας βρί­σκο­νται σε ετοι­μό­τητα και είναι σε διαρκή επι­κοι­νω­νία με το Υπουρ­γείο Κλι­μα­τι­κής Κρίσης & Πολι­τι­κής Προ­στα­σίας αλλά και ολό­κληρο τον κρατικό μηχα­νι­σμό. Με υπευ­θυ­νό­τητα και ψυχραι­μία θα αντι­με­τω­πί­σουμε και αυτή τη δοκι­μα­σία».

Κλει­στοί και οι  αρχαιο­λο­γι­κοί χώροι

Σε επι­φυ­λακή ήταν χτες και οι αρχαιο­λο­γι­κές αρχές στη Δωδε­κά­νησο, καθώς η ισχυρή κακο­και­ρία που πλήττει τη χώρα φέρνει προ­λη­πτικά μέτρα για την προ­στα­σία επι­σκε­πτών και εργα­ζο­μέ­νων. Με βάση το έκτακτο δελτίο επι­κίν­δυ­νων και­ρι­κών φαι­νο­μέ­νων της ΕΜΥ, η Εφορεία Αρχαιο­τή­των Δωδε­κα­νή­σου ανα­κοί­νωσε το προ­σω­ρινό κλεί­σιμο κορυ­φαίων αρχαιο­λο­γι­κών χώρων σε Ρόδο και Κω.

Στη σχετική ανα­κοί­νωση ανα­φέ­ρο­νταν τα εξής:

«Σας απο­στέλ­λουμε έκτακτο δελτίο Τύπου και σας ενη­με­ρώ­νουμε ότι, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επι­κίν­δυ­νων και­ρι­κών φαι­νο­μέ­νων της Εθνικής Μετε­ω­ρο­λο­γι­κής Υπη­ρε­σίας, και για λόγους ασφα­λείας των επι­σκε­πτών και του προ­σω­πι­κού, σήμερα, Παρα­σκευή 05/12/2025, θα παρα­μεί­νουν κλει­στοί οι ακό­λου­θοι αρχαιο­λο­γι­κοί χώροι:

ΡΟΔΟΣ

-Αρχαιολογικός χώρος Λίνδου

-Αρχαιολογικός χώρος Καμεί­ρου

-Αρχαιολογικός χώρος Ακρο­πό­λεως Ιαλυσού – Φιλε­ρή­μου

-Αρχαιολογικός χώρος Ασκλη­πιείου

Παρα­κα­λούμε για τη συν­δρομή σας στην ενη­μέ­ρωση του κοινού.

Ευχα­ρι­στούμε εκ των προ­τέ­ρων για τη συνερ­γα­σία.

Εκ της Εφο­ρείας Αρχαιο­τή­των Δωδε­κα­νή­σου»

Οδηγία και για τους δημό­σιους υπάλ­λη­λους

Σύμφωνα με ανα­κοί­νωση του υπουρ­γείου Εσω­τε­ρι­κών, μπο­ρού­σαν να μην προ­σέλ­θουν στην υπη­ρε­σία τους όσοι δημό­σιοι υπάλ­λη­λοι δεν δύνα­νται λόγω των ακραίων και­ρι­κών φαι­νο­μέ­νων που επι­κρα­τούν στη χώρα.

«Οσοι υπάλ­λη­λοι δεν δύνα­νται να προ­σέλ­θουν στις υπη­ρε­σίες τους την Παρα­σκευή, 5/12/2025, λόγω των φαι­νο­μέ­νων αυτών, δύνα­νται να απου­σιά­σουν νομίμως», ανέφερε το υπουρ­γείο το οποίο επι­κα­λέ­στηκε μάλιστα τη σχετική διάταξη του Υπαλ­λη­λι­κού Κώδικα που ανα­φέ­ρει ότι “«σε περί­πτωση ανυ­παί­τιας αδυ­να­μίας προ­σέ­λευ­σης στην εργασία για λόγους που οφεί­λο­νται σε δυσμε­νείς και­ρι­κές συν­θή­κες και εφόσον έχει εκδοθεί αρμο­δίως σύσταση για περιο­ρι­σμό των μετα­κι­νή­σεων, δύναται να χορη­γεί­ται στους υπαλ­λή­λους ειδική άδεια έως δύο εργα­σί­μων ημερών ανά ημε­ρο­λο­γιακό έτος.

Την ίδια ώρα συνι­στά­ται στους υπαλ­λή­λους «να μετα­κι­νη­θούν προς τον τόπο εργα­σίας τους με όρους ασφά­λειας, ήτοι ακόμα και σε ώρα προ­σέ­λευ­σης αργό­τερα από την καθο­ρι­σμένη, χωρίς οια­δή­ποτε δυσμενή συνέ­πεια, οπότε και για λόγους ανω­τέ­ρας βίας η καθυ­στε­ρη­μένη προ­σέ­λευσή τους είναι δικαιο­λο­γη­μένη».

Επι­ση­μαί­νε­ται ωστόσο ότι η συγκε­κρι­μένη δυνα­τό­τητα αφορά υπαλ­λή­λους «τα καθή­κο­ντα των οποίων δεν συν­δέ­ο­νται άμεσα με την αντι­με­τώ­πιση των δυσμε­νών και­ρι­κών συν­θη­κών. Για τους υπαλ­λή­λους αυτούς, αρμό­διοι να παρέ­χουν οδηγίες για τον τρόπο παροχής εργα­σίας είναι οι επι­κε­φα­λής των υπη­ρε­σιών αιχμής, στην οποία ανήκουν οργα­νικά, ιδίως αρμό­διος επι­κε­φα­λής των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, νοση­λευ­τι­κών ιδρυ­μά­των κ.λπ.»”.

Χωρίς προ­βλή­ματα πέρασε η κακο­και­ρία από τα νησιά της Δωδε­κα­νή­σου

Σε «κόκκινο» συνα­γερμό βρέ­θη­καν χθες τα Δωδε­κά­νησα, στο επί­κε­ντρο της κακο­και­ρίας «Byron». Επί ποδός βρί­σκο­νταν όλοι οι Δήμοι από το Αγα­θο­νήσι ως το Καστελ­λό­ριζο και από την Αστυ­πά­λαια ως την Σύμη, σε κατά­σταση επι­φυ­λα­κής, μετά τις προει­δο­ποι­ή­σεις της Πολι­τι­κής Προ­στα­σίας και του αρμό­διου υπουρ­γείου, αλλά και τις προ­γνώ­σεις των μετε­ω­ρο­λό­γων που εστί­α­ζαν στα Δωδε­κά­νησα για την χθεσινή ημέρα.

Κλειστά παρέ­μει­ναν τα σχολεία όλων των βαθ­μί­δων στο σύνολο των νησιών, σε Ρόδο, Κω, Κάρπαθο, Κάλυμνο, Λέρο, Λειψούς, Πάτμο, Κάσο, Τήλο, Σύμη και Καστελ­λό­ριζο, με απόφαση των Δήμων, για την προ­στα­σία μαθητών κι εκπαι­δευ­τι­κών από πιθανές επι­κίν­δυ­νες συν­θή­κες.

Στο Καστελ­λό­ριζο από την έντονη βρο­χό­πτωση πλημ­μύ­ρι­σαν οι τρεις σχο­λι­κές αίθου­σες του Πολι­τι­στι­κού Κέντρου, που προ­σω­ρινά έχουν μετα­τρα­πεί σε αίθου­σες διδα­σκα­λίας, καθώς στο Σαντρά­πειο Σχολείο είναι υπό εξέλιξη επι­σκευα­στι­κές εργα­σίες. «Είχαμε πολύ αέρα και βροχή με απο­τέ­λε­σμα εκτός τις μικρές ζημιές σε γλά­στρες, χώματα κλπ, πλημ­μύ­ρισε η αίθουσα πολι­τι­στι­κών εκδη­λώ­σεων την οποία έχουμε μετα­τρέ­ψει σε αίθου­σες διδα­σκα­λίας μέχρι την απο­κα­τά­σταση των σχο­λι­κών κτηρίων από τα κερα­μί­δια. Το πρό­βλημα προ­κλή­θηκε από την εισροή υδάτων από τα κερα­μί­δια», όπως δήλωσε στη «δ» ο δήμαρ­χος Νικόλας Ασβέ­στης.

Στην Η.Ν. Κάσο, όπως δήλωσε στη «δ» ο δήμαρ­χος Μιχάλης Ερω­τό­κρι­τος, όλα κύλησαν ομαλά μέχρι και το μεση­μέρι της Παρα­σκευής, και το μόνο που σημειώ­θηκε ήταν το σπάσιμο κάποιων μεγάλων κλαδιών από δέντρα.

Επι­πλέον, η Λιμε­νική Αρχή Κάσου ενη­με­ρώ­θηκε το βράδυ της Πέμπτης από τον πλοί­αρχο του επιβατηγού-οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίου «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΧΙΟΣ» Ν.Π. 10883, ότι κρίθηκε επι­σφα­λής η προ­σέγ­γισή του στο λιμάνι της Κάσου, λόγω των δυσμε­νών και­ρι­κών συν­θη­κών που επι­κρα­τού­σαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνέ­χιζε το δρο­μο­λό­γιό του για τα λιμάνια Σητείας-Ηρακλείου-Θήρας-Πειραιά. Στο πλοίο επέ­βαι­ναν 21 επι­βά­τες και 5 Ι.Χ.Ε. οχήματα προς απο­βί­βαση, ενώ στο λιμάνι της Κάσου ανέ­με­ναν προς επι­βί­βαση 7 επι­βά­τες και 5 φορτηγά οχήματα.

Η έπαρχος Καρ­πά­θου Πόπη Νικο­λα­ΐ­δου, ανέφερε στη «δ» ότι δεν παρα­τη­ρή­θη­καν ζημιές παρά μόνο πτώσεις κλαδιών δέντρων και ένα μεγάλο που έπεσε στο Επαρ­χιακό Οδικό Δίκτυο του νησιού και απο­μα­κρύν­θηκε για να μην προ­κλη­θούν προ­βλή­ματα στον δρόμο.

Και στη Σύμη μέχρι το μεση­μέρι είχαν κυλήσει όλα χωρίς ιδιαί­τερα προ­βλή­ματα, σύμφωνα με όσα είπε στη «δ» ο δήμαρ­χος Λευ­τέ­ρης Παπα­κα­λο­δού­κας, αφού πέρα από τα σκου­πί­δια που βγήκαν από τη θάλασσα στην παρα­λιακή ζώνη και κάποια κλαδιά δέντρων που έπεσαν από τους ισχυ­ρούς ανέμους στο νησί, δεν παρα­τη­ρή­θηκε κανένα άλλο πρό­βλημα.

Στην Τήλο, σύμφωνα με την δήμαρχο Μαρία Καμμά, τις πρωινές ώρες χθες σημειώ­θηκε διακοπή της ηλε­κτρο­δό­τη­σης, όμως σχετικά γρήγορα επα­νήλθε το ρεύμα.

Στην Πάτμο, ο δήμαρ­χος Νικήτας Τσα­μπα­λά­κης, επι­σή­μανε ότι 2-3 δέντρα που δεν άντεξαν στον δυνατό αέρα ξερι­ζώ­θη­καν ή έσπασαν κλαδιά δέντρων. «Χωρίς ιδιαί­τερα προ­βλή­ματα αντι­με­τω­πί­σαμε γρήγορα την κατά­σταση και με ασφά­λεια, για να δοθούν σε κυκλο­φο­ρία ξανά οι δρόμοι», όπως είπε.

Στους Λειψούς, επίσης πέρασε χωρίς προ­βλή­ματα η κακο­και­ρία Byron μέχρι και χθες το μεση­μέρι, σύμφωνα με τον δήμαρχο Φώτη Μάγγο, το ίδιο και στη Χάλκη, σύμφωνα με τον δήμαρχο Άγγελο Φρα­γκάκη.

Τέλος, στην Κω, σύμφωνα με ρεπορ­τάζ του kostv.gr ο υπεύ­θυ­νος Πολι­τι­κής Προ­στα­σίας, κ. Καμπου­ρά­κης, προέβη σε απο­τί­μηση της δια­χεί­ρι­σης των πρό­σφα­των έντονων και­ρι­κών φαι­νο­μέ­νων που έπληξαν το νησί.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.