Ειδήσεις

Τα υδροπλάνα είναι νέο τουριστικό προϊόν με υπεραξία για τον ελληνικό τουρισμό, λέει η FedHATTA

Ενημερωτική συνάντηση σε σχέση με τις εξελίξεις στον χώρο των υδροπλάνων στην Ελλάδα, πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (FedHATTA), ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) και η Πανελλήνια Ένωση Ταξιδιωτικών Γραφείων Αερομεταφορών (ΠΕΤΑΓΑ) με την εταιρεία Hellenic Seaplanes στα γραφεία της FedHATTA στην Αθήνα.

Στην συνάντηση συμμετείχε ο πρόεδρος της FedHATTA κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ κ. Στάθης Σκρέτας, ο πρόεδρος του ΠΕΤΑΓΑ κ. Γιώργος Μαρούτσος, ενώ την εταιρεία Hellenic Seaplanes εκπροσώπησαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Νικόλας Χαραλάμπους, ο εκτελεστικός διευθυντής Στρατηγικής και Επιτελικής Διακυβέρνησης δρ. Χάρης Αποστολόπουλος και ο διευθυντής Ασφαλείας κ. Ιωάννης Βαρλάς.

Το “παρών” έδωσαν επίσης η κα Βασιλική Σκάγια και ο κ. Βασίλης Κοντός, εκπροσωπώντας τα τουριστικά γραφεία της Θεσσαλονίκης και της Κέρκυρας αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι της εταιρίας ενημέρωσαν τους τουριστικούς φορείς σχετικά με την παρουσία και τη δραστηριοποίηση των υδροπλάνων στην Ελλάδα καθώς και για τη συμβολή τους στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών της χώρας και στην αναζωογόνηση των τουριστικών προορισμών της.

Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τις υπαρκτές ανάγκες δημιουργίας υποδομών στήριξης του νέου τουριστικού προϊόντος, όπως τα υδατοδρόμια, ο προγραμματισμός πτήσεων και η διευκόλυνση των επενδύσεων.

Ο κ. Τσιλίδης, δήλωσε: ”Τα σχέδια για την είσοδο των υδροπλάνων στην ελληνική αγορά επιτέλους μπαίνουν σε διαδικασία υλοποίησης και κρίνουμε απαραίτητη την κατάρτιση ποιοτικού επιχειρηματικού πλάνου ώστε να διασυνδεθούν σημεία με ειδικό ενδιαφέρον για εξειδικευμένα tour, κυρίως στα νησιά, τα οποία θα δώσουν ώθηση στο θεματικό τουρισμό που τόσο αναζητούν οι σύγχρονοι ταξιδιώτες.

Αυτό που χρειάζεται να υπογραμμίσουμε στη συζήτηση για τα υδροπλάνα στην Ελλάδα, είναι ότι μετά από πολλά χρόνια δίνεται η ευκαιρία να ανάψει το πράσινο φως για να αποκτήσουμε ένα νέο, ποιοτικό και μοντέρνο μέσο μεταφοράς επιβατών, το οποίο μάλιστα αποτελεί και ένα νέο τουριστικό προϊόν, τόσο για ημερήσιες μεταφορές όσο και για ειδικές διοργανώσεις.

Τα υδροπλάνα μπορούν να εξυπηρετήσουν ειδικό ταξιδιωτικό κοινό, επιβάτες κρουαζιέρας, με την οργάνωση ιδιαίτερων ταξιδίων εμπειρίας, εμπλουτίζοντας τις επιλογές των τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας.

Η Πολιτεία πρέπει να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό και τις πρακτικές της, γιατί η γραφειοκρατία δεν μπορεί πλέον να παρακωλύει ένα τόσο σημαντικό κεφάλαιο για τον τουρισμό μας.

Η FedHATTA από την πλευρά της θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της την προσπάθεια αυτή, η οποία, όπως εκτιμούμε, επιφυλάσσει ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τον προορισμό Ελλάδα”.

πηγή traveldailynews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου