Τοπικές Ειδήσεις

Η Ρόδος και η Σύμη στο επίκεντρο του φινλανδικού τουρισμού

Ισχυρή προώθηση στη φινλανδική αγορά και επέκταση της τουριστικής σεζόν εξασφάλισαν η Ρόδος και η Σύμη, φιλοξενώντας δημοσιογράφους από το φινλανδικό τουριστικό περιοδικό Mondo (έντυπη και διαδικτυακή έκδοση) από τις 22 έως τις 29 Οκτωβρίου 2025.

Το press trip διοργανώθηκε από την Υπηρεσία ΕΟΤ Σκανδιναβίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου-PROTOUR και τον Δήμο Σύμης, με σαφή στόχο την προβολή των δύο προορισμών κατά τους μήνες εκτός της καλοκαιρινής περιόδου.

Από τη μεσαιωνική πόλη στα εργαστήρια σφουγγαριών

Ο αρχισυντάκτης του Mondo, Pekka Hiltunen, και η φωτογράφος, Heli Sorjonen, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις πολλαπλές όψεις των νησιών:

Στη Ρόδο, περιηγήθηκαν στη μεσαιωνική πόλη και στη Λίνδο, επισκέφθηκαν παραδοσιακά χωριά, συμμετείχαν σε μαθήματα ζαχαροπλαστικής και οινογευσίας, ενώ παρακολούθησαν και την παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου.
Στη Σύμη, το πρόγραμμα περιλάμβανε επισκέψεις σε μοναστήρια, μονοήμερη κρουαζιέρα σε απρόσιτες παραλίες και επίσκεψη σε εργαστήριο σφουγγαριών, όπου ενημερώθηκαν για την τέχνη της σπογγαλιείας, ένα αναπόσπαστο στοιχείο της τοπικής ταυτότητας.

 

Πηγή: newsbomb.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου