ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκος Γερονικόλας: Η «Αρχή Οργάνωσης» ξεκίνησε δουλειά για το νησί μας

news room 1 λεπτό ανάγνωση
98

Με θέ­μα­τα ορ­γά­νω­σης για την πα­ρα­κο­λού­θη­ση των απο­φά­σε­ων της νέας δη­μο­τι­κής αρχής Ρόδου και την έκ­δο­ση ψη­φί­σμα­τος για το με­τα­να­στευ­τι­κό, πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε το με­ση­μέ­ρι της Κυ­ρια­κής 05 Νο­εμ­βρί­ου 2023, η πρώτη με­τε­κλο­γι­κή συ­νε­δρί­α­ση της πα­ρά­τα­ξης «Αρχή Ορ­γά­νω­σης» για το νησί μας, με επι­κε­φα­λής τον Νίκο Γε­ρο­νι­κό­λα.

Η πα­ρα­τα­ξια­κή έγινε με τη συμ­με­το­χή πλή­θους στε­λε­χών, ενώ­πιων των οποί­ων έγινε απο­λο­γι­σμός της εκλο­γι­κής ανα­μέ­τρη­σης και πρώ­τος προ­γραμ­μα­τι­σμός του τρό­που δου­λειάς της «Αρχής Ορ­γά­νω­σης» στην πε­ντα­ε­τία που ακο­λου­θεί.

Στον απο­λο­γι­σμό της εκλο­γι­κής ανα­μέ­τρη­σης, όπως έγινε από τον κ. Νίκο Γε­ρο­νι­κό­λα, ανα­λύ­θη­καν όλα όσα συ­νέ­βη­σαν στην προ­ε­κλο­γι­κή πε­ρί­ο­δο, η δου­λειά που υλο­ποι­ή­θη­κε, το πρό­γραμ­μα που εκ­πο­νή­θη­κε, καθώς και τα λάθη που έγι­ναν. Τα στε­λέ­χη της πα­ρά­τα­ξης ζή­τη­σαν ενη­μέ­ρω­ση για τα όσα συ­νέ­βη­σαν στην εβδο­μά­δα με­τα­ξύ των δύο εκλο­γι­κών ανα­με­τρή­σε­ων. Οι απα­ντή­σεις δό­θη­καν τόσο από τον επι­κε­φα­λής της «Αρχής Ορ­γά­νω­σης», όσο και από τον κ. Αθα­νά­σιο Μπα­ρά­κα, που ως εκλεγ­μέ­νος δη­μο­τι­κός σύμ­βου­λος υπήρ­ξε αυ­τή­κο­ος μάρ­τυ­ρας των όσο δι­η­μεί­φθη­σαν και οδή­γη­σαν στην από­φα­ση να μη δοθεί στή­ρι­ξη σε κα­νέ­ναν από τους δύο υπο­ψη­φί­ους δη­μάρ­χους του 2ου γύρου των εκλο­γών.

Στο τέλος της ενη­μέ­ρω­σης, το σύ­νο­λο των στε­λε­χών της «Αρχής Ορ­γά­νω­σης» για το νησί μας, επι­βε­βαί­ω­σαν την από­λυ­τη στή­ρι­ξη στο πρό­σω­πο του κ. Νίκου Γε­ρο­νι­κό­λα και δή­λω­σαν έτοι­μα να ανα­λά­βουν τους ρό­λους που θα τους ανα­τε­θούν.

Ομά­δες ερ­γα­σί­ας για όλα

όσα αφο­ρούν το νησί της Ρόδου

Η πα­ρά­τα­ξη «Αρχή Ορ­γά­νω­σης» για το νησί μας προ­χω­ρά στην συ­γκρό­τη­ση 16 ομά­δων ερ­γα­σί­ας με διττό σκοπό: Αρ­χι­κά την πα­ρα­κο­λού­θη­ση – αξιο­λό­γη­ση των απο­φά­σε­ων της νέας δη­μο­τι­κής αρχής Ρόδου και ακο­λού­θως για τη συ­νο­μι­λία με τα μέλη της το­πι­κής κοι­νω­νί­ας ώστε να κα­τα­γρά­φει και να προ­ω­θεί προς επί­λυ­ση τα ζη­τή­μα­τα που τα απα­σχο­λούν.

Όσα στε­λέ­χη ήταν πα­ρό­ντα στην πα­ρα­τα­ξια­κή ήδη επέ­λε­ξαν την ομάδα ή τις ομά­δες στις οποί­ες θα συμ­με­τέ­χουν. Στη διάρ­κεια της τρέ­χου­σας εβδο­μά­δας θα ενη­με­ρω­θούν και τα στε­λέ­χη που δή­λω­σαν αδυ­να­μία πα­ρου­σί­ας στη χθε­σι­νή συ­νε­δρί­α­ση, ώστε να δη­λώ­σουν την προ­τί­μη­σή τους.

Οι ομά­δες ερ­γα­σί­ας είναι οι ακό­λου­θες:

1. Κα­θη­με­ρι­νό­τη­τα – Ποιό­τη­τα ζωής

2. Φυ­σι­κό πε­ρι­βάλ­λον – Πρό­λη­ψη – Πο­λι­τι­κή προ­στα­σία

3. Παι­δεία – Άθλη­ση

4. Υγεία – Πρό­νοια

5. Έργων – Υπο­δο­μών

6. Πρω­το­βου­λιών Νε­ο­λαί­ας & Τρί­της Ηλι­κί­ας

7. Του­ρι­σμός

8. Το­πι­κής επι­χει­ρη­μα­τι­κό­τη­τας

9. Πο­λι­τι­σμός – Μνη­μεία

10. Ψυ­χα­γω­γία – Εστί­α­ση

11. Και­νο­το­μία – Ψη­φια­κής τε­χνο­λο­γί­ας – Ευ­ρω­παϊ­κών προ­γραμ­μά­των – Ενερ­γεια­κών θε­μά­των

12. Ει­δι­κών θε­μά­των: Με­τα­νά­στευ­σης, κρί­σεις, εθε­λο­ντι­σμός, κοι­νω­νία πο­λι­τών, ισό­τη­τας φύλων

13. Πρω­το­γε­νής το­μέ­ας

14. Φι­λο­ζω­ία – Άγρια ζωή

15. Θρη­σκευ­τι­κών θε­μά­των

16. Επι­χει­ρή­σε­ων του δήμου Ρόδου (ΔΕΥΑΡ κλπ)

 

Λαϊκά μέλη στους δη­μο­τι­κούς ορ­γα­νι­σμούς

και στις δη­μο­τι­κές επι­τρο­πές

Στη διάρ­κεια της πα­ρα­τα­ξια­κής της «Αρχής Ορ­γά­νω­σης» για το νησί μας τα πα­ρό­ντα στε­λέ­χη δή­λω­σαν την προ­τί­μη­ση – υπο­ψη­φιό­τη­τα για συμ­με­το­χή ως λαϊκά μέλη τους Δη­μο­τι­κούς Ορ­γα­νι­σμούς και στις δη­μο­τι­κές επι­τρο­πές της Ρόδου. Όσα μέλη δεν ήταν πα­ρό­ντα στη χθε­σι­νή συ­νε­δρί­α­ση, θα ενη­με­ρω­θούν τη­λε­φω­νι­κά, ώστε να δη­λώ­σουν τις προ­τι­μή­σεις τους.

Τα μέχρι στιγ­μής υπο­ψή­φια λαϊκά μέλη της «Αρχής Ορ­γά­νω­σης» για το νησί μας είναι τα ακό­λου­θα:

Μου­σείο Νε­ο­ελ­λη­νι­κή Τέ­χνης

– Νε­κτα­ρία Δα­σα­κλή

– Ει­ρή­νη Σα­ρι­κά

– Βάσω Χρο­νο­πού­λου

– Σάλλυ Δια­κο­λου­κά

ΠΡΟ­ΤΟΥΡ

– Γιάν­νης Κλού­βας

– Στα­μά­της Βαλ­σα­μής

– Δέ­σποι­να Πα­πα­σάβ­βα

– Μαρία Κιότ­του

– Μα­ριέτ­τα Διά­κου

Δη­μο­τι­κός Ορ­γα­νι­σμός Πρό­νοιας

– Σάβ­βας Κα­ρα­τα­πά­νης

– Σάβ­βας Κα­λα­θε­νός

– Μα­ρί­κα Αντώ­νο­γλου

Λι­με­νι­κό Τα­μείο Νό­τιας Δω­δε­κα­νή­σου

– Λά­ζα­ρος Ιω­αν­νί­δης

– Δέ­σποι­να Πα­πα­σάβ­βα

– Νού­νος Καρ­πα­θά­κης

– Μά­ριος Δια­καν­θός

ΔΕΡ­ΜΑΕ

– Χρή­στος Μπάρ­δος

– Θα­νά­σης Μπα­ρά­κας

– Ανα­στα­σία Τα­χρα­μά­νη Σαβ­βιού

– Μα­νώ­λης Δα­σκα­λά­κης

– Δέ­σποι­να Πα­πα­σάβ­βα

– Μιλ­τιά­δης Πα­γκάς

– Μά­ριος Δια­καν­θός

Ανα­πτυ­ξια­κός Ορ­γα­νι­σμός «Κο­λοσ­σός 2047»

– Χρί­στος Μα­λια­ρά­κης

– Στυ­λια­νή Πλευ­νιώ­τη

– Κυ­ριά­κος Θε­ου­λά­κης

– Στερ­γού­λα Ζα­νε­τούλ­λη

Επι­τρο­πή Α/θμιας Εκ­παί­δευ­σης

– Βάσω Χρο­νο­πού­λου

– Μαρία Τσα­γκα­ρά­κη

Επι­τρο­πή Β/θμιας Εκ­παί­δευ­σης

– Σάβ­βας Πο­μπός

– Βα­σί­λης Κα­λα­πο­δά­κης

– Σάλλυ Δια­κο­λου­κά

 

Συ­ζή­τη­ση για το με­τα­να­στευ­τι­κό στη Ρόδο

Η πα­ρα­τα­ξια­κή συ­νε­δρί­α­ση της «Αρχής Ορ­γά­νω­σης» για το νησί μας συ­ζή­τη­σε εκτε­νώς το θέμα της ντρο­πια­στι­κής ει­κό­νας που εμ­φα­νί­ζει το κέ­ντρο της Ρόδου, εξαι­τί­ας των αστέ­γων με­τα­να­στών και προ­σφύ­γων. Στη συ­νε­δρί­α­ση το­νί­σθη­κε ότι στο πρό­γραμ­μα «30 τομές για μια πε­ντα­ε­τία» προ­τεί­νο­νται μέτρα για τη δια­χεί­ρι­ση αυτού του εί­δους της αν­θρω­πι­στι­κής κρί­σης, η οποία μά­λι­στα ανα­μέ­νε­ται στους επό­με­νους μήνες να εντα­θεί σε αριθ­μό ατό­μων.

Η «Αρχή Ορ­γά­νω­σης» για το νησί μας κα­τέ­λη­ξε σε ψή­φι­σμα το οποίο έχει ως ακο­λού­θως:

 

Το ψή­φι­σμα για το με­τα­να­στευ­τι­κό

 

«Οι άν­θρω­ποι αυτοί, με­τα­νά­στες ή πρό­σφυ­γες, έχουν ει­σέλ­θει πα­ρά­νο­μα στη χώρα και εξα­κο­λου­θούν να είναι αό­ρα­τοι για το Σύ­στη­μα, καθώς πρέ­πει να κα­τα­γρα­φούν από τις αστυ­νο­μι­κές αρχές. Όσο δεν κα­τα­γρά­φο­νται, το πρό­βλη­μα θα διο­γκώ­νε­ται πο­λύ­πλευ­ρα.

Ζη­τού­με την άμεση από­σπα­ση δύ­να­μης αστυ­νο­μι­κών στο νησί ώστε να ανα­λά­βουν το έργο της κα­τα­γρα­φής τους, προ­κει­μέ­νου να κι­νη­θούν άμεσα οι δια­δι­κα­σί­ες με­τα­γω­γής τους στα επί­ση­μα Κέ­ντρα Με­τα­να­στών – Προ­σφύ­γων της χώρας μας.

Ζη­τού­με άμεση σύ­γκλι­ση Συ­ντο­νι­στι­κού Ορ­γά­νου, με τη συμ­με­το­χή Δήμου Ρόδου, Πε­ρι­φέ­ρειας Νο­τί­ου Αι­γαί­ου, βου­λευ­τών, εκ­προ­σώ­πων της Κυ­βέρ­νη­σης και των εμπλε­κο­μέ­νων Αρχών και φο­ρέ­ων, ώστε να λη­φθούν οι κα­τάλ­λη­λες απο­φά­σεις.

Κα­λού­με το Δήμο Ρόδου και την πε­ρι­φέ­ρεια Νο­τί­ου Αι­γαί­ου ως οι πλη­σιέ­στε­ρες αρχές στην κοι­νω­νία, να ανα­λά­βουν πρω­το­βου­λία ώστε οι άν­θρω­ποι αυτοί να με­τα­κι­νη­θούν από το κέ­ντρο της Ρόδου».

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.