Αθλητικά

Ειδικό πρόγραμμα για Σπανού και Παπουρδάνου

Με στόχο την καλύτερη οργάνωση και προετοιμασία των Εθνικών Ομάδων Υπερπήδησης Εμποδίων, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, μετά από πρόταση της Τεχνικής Επιτροπής ΥΕ, κατά τη συνεδρίασή του της 31.10.2019, αποφάσισε την οργάνωση και υλοποίηση ειδικού Προγράμματος Εθνικών Ομάδων, με τον ορισμό Ομοσπονδιακού Συμβούλου Εθνικών Ομάδων – Αρχηγού Ομάδος.

Για τη θέση του Ομοσπονδιακού Συμβούλου Εθνικών Ομάδων – Αρχηγού Ομάδος επέλεξε τον Έλληνα πρωταθλητή και προπονητή, κ. Αντώνη Πετρή, ο οποίος διαθέτει μεγάλη ιππική εμπειρία με πλήθος αγωνιστικών διακρίσεων όπως: συμμετοχή και πρόκριση στον Τελικό του Ατομικού των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004, Χάλκινο μετάλλιο με την Ομάδα στους Μεσογειακούς Αγώνες Πεσκάρα 2009, πρόκριση και συμμετοχή στους Παγκόσμιους Ιππικούς Αγώνες 2006, 19η θέση στο Ευρωπαϊκό Ενηλίκων 2003, πρόκριση και συμμετοχή στο Τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ιππασίας 1995, Πρωταθλητής Ελλάδος 1999. Ακόμη, ο κ. Πετρής τα τελευταία τρία χρόνια κατείχε την αντίστοιχη θέση στην Εθνική Ομοσπονδία Πορτογαλίας, όπου έχει εφαρμόσει πρόγραμμα Εθνικών Ομάδων με ιδιαίτερα επιτυχημένα αποτελέσματα.

Πρόκειται για ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα με δημιουργία κινήτρων Ιππασίας με σκοπό τον συντονισμό και την επίτευξη διακρίσεων για τις Εθνικές Ομάδες σε όλες τις διοργανώσεις και τις ηλικιακές κατηγορίες, με ορίζοντα ολοκλήρωσης του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Η επιλογή των αθλητών από την ΕΟΙ έγινε με βασικό κριτήριο το αποτελέσματα τους σε αγώνες με την Εθνική Ομάδα. Από τους προτεινόμενους, ο Σύμβουλος θα επιλέξει μια πιο περιορισμένη λίστα ζευγαριών αθλητών/ίππων στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την άμεση έναρξη του προγράμματος. Η λίστα αυτή θα οριστικοποιηθεί υπό την προϋπόθεση της αποδοχής των όρων του προγράμματος από τους επιλεγέντες και θα ανανεώνεται διαρκώς ανάλογα με την ανταπόκριση και απόδοση των εκάστοτε συμμετεχόντων.

Μεταξύ των αθλητριών που βρίσκονται στην λίστα και αποτελούν μέλη των εθνικών μας ομάδων βρίσκονται και οι Ροδίτισσες Ειρήνη Σπανού και Μαρία Παπουρδάνου.

Οι αθλητές που προτείνει η ομοσπονδία πληρούν τα κριτήρια ένταξης στο Πρόγραμμα Εθνικών Ομάδων της ΕΟΙ και καλούνται μέσω των σωματείων τους αλλά και προσωπικά σε συνάντηση την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 16.00 στα γραφεία της ΕΟΙ στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο, προκειμένου να παρουσιαστεί αναλυτικά το πρόγραμμα και να δηλώσουν το ενδιαφέρον συμμετοχής τους σε αυτό.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου