Αθλητικά

Τοπικό Πρωτάθλημα Δρόμου Μικρών Κατηγοριών: Η προκήρυξη της διοργάνωσης

Το σαββατοκύριακο 9 και 10 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί το Τοπικό Πρωτάθλημα Δρόμου Μικρών Κατηγοριών, με την Τ.Ε. Ποδηλασίας Δωδεκανήσου να ανακοινώνει την προκήρυξη της διοργάνωσης.
Αναλυτικά η προκήρυξη:
Η Τ.Ε. Δωδεκανήσου διοργανώνει το Τοπικό Πρωτάθλημα Δωδεκανήσου στον Δρόμο Μικρών Κατηγοριών στη Ρόδο στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2021, στην κυκλική διαδρομή του Περιφερειακού δρόμου στο Ζέφυρο (μήκος στροφής 2χλμ).
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
Παμπαίδες, Παγκορασίδες, Μίνι (Μικρά και Μεγάλα)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Σάββατο 9/10/2021 ώρα: 16:00, Ατομική Χρονομέτρηση
Μίνι Μικρά: 4χλμ. (2 στροφές) και στην συνέχεια διαδοχικά οι κατηγορίες Μίνι Μεγάλα 4χλμ. (2 στροφές), Παγκορασιδες: 8χλμ (4 στροφές)και Παμπαιδες: 8χλμ (4 στροφές) Η λίστα εκκίνησης με τις ώρες εκκίνησης των συμμετεχόντων αθλητών θα ανακοινωθεί μετα το πέρας των δηλώσεων. Μετά το πέρας του Τεχνικού συνεδρίου δεν θα πραγματοποιηθεί καμμια αλλαγή στο πρόγραμμα των εκκινήσεων.
Κυριακή: 10/10/2021 ώρα:09:30, Criterium
09:30 Criterium Μίνι Μικρά:8χλμ. (4 στροφές)
10:00 Criterium Μίνι Μεγάλα: 12χλμ. (6 στροφές)
10:40 Criterium Παγκορασίδες: 20χλμ (10 στροφές)
11:30 Criterium Παμπαίδες: 26χλμ (13 στροφές)
Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί σε ενδεχόμενοσύμπτυξης κατηγοριών ή άλλου τεχνικού προβλήματος. Σε κάθε περίπτωση αλλαγής, θα γίνει η σχετική ενημέρωση στο Τεχνικό Συνέδριο.
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές-τριες ποδηλάτες-τισες με δελτία αθλητών της ΕΟΠ, σε σωματείο που ανήκει στην περιφέρεια της Τ.Ε.Δωδεκανήσου. Στις δηλώσεις συμμετοχής θα αναγράφεται με ευκρίνεια, το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός δελτίου, η ημερομηνία γέννησης του αθλητή-τριας και η κατηγορία που αγωνίζεται. Επίσης θα αναφέρεται και ο Αρχηγός – Συνοδός κάθε σωματείου. Σωματείο που δεν θα συμπληρώσει την επίσημη φόρμα συμμετοχής των αγώνων, δεν θα γίνει δεκτό στους αγώνες. Ουδεμία άλλη συμμετοχή πέραν της προθεσμίας θα γίνει δεκτή.
Η Τ.Ε.Δ. ουδεμία ευθύνη φέρει για οποιαδήποτε ατύχημα ή καταστροφή υλικού, οποιουδήποτε συμμετέχει στον αγώνα με οποιαδήποτε ιδιότητα.
Δηλώσεις συμμετοχής έως Τρίτη5/10/2021 ώρα 15.00 στο e-mailtedodekanisou@gmail.com
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Η Γραμματεία των αγώνων, θα λειτουργήσει το Σάββατο από τις 14:00 και την Κυριακή 10/10/2021 από τις 08:00στον χώρο εκκίνησης μέχρι το πέρας κάθε αγωνιστικής ημέρας. Ο αρχηγός της ομάδας θα προσκομίζει δελτία των αθλητών του, και θα παραλαμβάνει τους αριθμούς των αθλητών του.
Υπογραφές στο φύλλο αγώνα: Στην ατομική χρονομέτρηση, αμέσως μετά τον έλεγχο του εξοπλισμού. Στον αγώνα Criterium: Υπογραφές στο φύλλο αγώνα 20’ πριν την εκκίνηση κάθε κατηγορίας. Οι ποδηλάτες προσέρχονται με την αγωνιστική τους εμφάνιση, και τους αριθμούς τοποθετημένους. Επιδυκνείουν την κάρτα υγείας και εφόσον όλα είναι σωστά, υπογράφουν.
ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ:
Και για τους δυο αγώνες, τοΣάββατο9/10/2021 ώρα 14:30 στο χώρο της εκκίνησης. Η παρουσία των εκπροσώπων και/ήτων προπονητών των ομάδων είναι υποχρεωτική. Οι εκπρόσωποι που θα συμμετέχουν στο τεχνικό συνέδριο θα πρέπει να είναι αυστηρά και μόνον αυτοί που αναφέρονται στην Δήλωση Συμμετοχής του κάθε σωματείου.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΑ:
Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. και για ότι δεν προβλέπεται η κανονισμοί της UCI. Στους αγώνες εφαρμόζεται η Εγκύκλιος Νο.3/2021 της Τ.Ε. της Ε.Ο.Π. για τον εξοπλισμό των μικρών κατηγοριών.
Για την πρόσβαση στους αγώνες: α) Αθλητές έως 15 ετών: PCR 72 ωρών ή rapidtest 48 ωρών ή selftest παρουσία του υπεύθυνου COVID19 της ομάδας, την ημέρα του αγώνα. β) Αθλητές 16 ετών και άνω: PCR test 72 ωρών ή rapidtest 48 ωρών. Υπόχρεοι σε όλα τα παραπάνω ειναι οι αθλητές, οι συνοδοί – προπονητές και το προσωπικό αγώνων (κριτές – οργανωτικό προσωπικό – επίσημοι κ.α.) Εξαιρούνται από το testing οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ. Οι αγώνες διεξάγονται με βάση το επικαιροποιημένο υγειονομικό αγωνιστικό πρωτόκολλο της Ε.Ο.Π.
ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
ΑΝΑΠΤΥΓΜΑ (Πάτημα) Κανονισμοί ΕΟΠ Δρόμος 2.2.023.
– Οι ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ –ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ αγωνίζονται με ανάπτυγμα με 6,10μ. (ρυθμιζόμενο)
– Τα ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ αγωνίζονται με ανάπτυγμα με 5,69μ. (ρυθμιζόμενο)
Έλεγχος εξοπλισμού – αναπτύγματος: Στην ατομική χρονομέτρηση, οι ποδηλάτες θα περνούν από Τεχνικό έλεγχο 15’ πριν την εκκίνηση τους, και εφόσον τον ολοκληρώσουν θα υπογράφουν στο φύλλο αγώνα, και θα παραμένουν στον χώρο εκκίνησης, μέχρι την εκκίννηση τους.
Εκκινήσεις Ατομικής χρονομέτρησης: Οι εκκινήσεις θα δίδονται ανά ένα λεπτό, ενώ μεταξύ των κατηγοριών ενδέχεται να υπάρξουν κενά διαστήματα, προς αποσυμφόρηση του αγωνιστικού χώρου. Ποδηλάτης που καθυστερεί από τον προγραμματισμένο χρόνο του, θα αποκλείεται.
Στον Αγώνα Δρόμου: Ποδηλάτης ή γκρουπ ποδηλατών των είκοσι (20) ή λιγότερων αθλητών, που έμεινα πίσω και πιάστηκαν ή πρόκειται να πιαστούν από τους ποδηλάτες που προηγούνται θα βγαίνουν εκτός αγώνα με υπόδειξη της Αγωνοδίκου επιτροπής. Εάν πρόκειται για γκρουπ περισσοτέρων των 20 ποδηλατών, ο Αλυτάρχης και η αγωνόδικος επιτροπή θα αποφασίσουν εάν αυτοί οι ποδηλάτες μπορούν να συνεχίζουν ή να αποκλείονται. (κανονισμοί ΕΟΠ 2.7.021)
ΖΩΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ: Τεχνική βοήθεια θα παρέχεται από σταθερό σημείο, στην περιοχή εκκίνησης/τερματισμού. Σε περίπτωση αναγνωρισμένου ατυχήματος όπως αυτό ορίζεται από τις διατάξεις που αφορούν τους αγώνες πίστας (άρθρο 3.2.021), ο ποδηλάτης έχει δικαίωμα ουδετεροποίησης για έναν (1) γύρο. Μετά την ουδετεροποίηση, ο ποδηλάτης θα ξαναμπεί στην θέση που ήταν πριν το ατύχημα. Προσοχή: Δεν θα ισχύσει ο κανονισμός ουδετεροποίησης στις τελευταίες δυο στροφές κάθε εκκίνησης.
Δεν επιτρέπεται συνοδεία αθλητών από κανένα όχημα, σε κανένα αγώνισμα.
Δεν επιτρέπεται η υδροδοσία/τροφοδοσία λόγω της μικρής απόστασης των αγώνων, εκτός και αν αποφασίσει διαφορετικά ο Αλυτάρχης, λόγω ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών.
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:
Ο 1ος νικητής-τρια κύπελλο, χρυσό μετάλλιο και δίπλωμα
Ο 2ος νικητής-τρια αργυρό μετάλλιο και δίπλωμα
Ο 3ος νικητής-τρια χάλκινο μετάλλιο και δίπλωμα
Ο 4ος, 5ος και 6ος δίπλωμα
ΑΠΟΝΟΜΕΣ:
Όλες οι απονομές θα γίνουν με την λήξη των αγώνων και εφόσον οι συνθήκες κατά της πανδημίας το επιτρέψουν. Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από τους διοργανωτές.
ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ: Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΣΚΑΝ.
ΠΟΙΝΕΣ: Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI
ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ: Θα οριστεί από την ΕΟΠ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: Παπασταματάκης Ιωάννης (Πρόεδρος Τ.Ε.Δ.) τ.6944633636
ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:
Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων
Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.
ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ:
Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη και του βασικού κανονισμού της Ε.Ο.Π. αποφασίζει επί τόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή, η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης του αγώνα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου