Αθλητικά

Οι Δρομείς Ελπίδας ξεκινούν τις δράσεις τους

Με ανακοίνωση που εκδόθηκε, οι Δρομείς Ελπίδας γνωστοποίησαν ότι από τον Οκτώβριο ξεκινούν τις δράσεις τους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Οι Δρομείς Ελπίδας – The Hope Runners, σε συνεργασία με το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – ‘’Sports Excellence’’ ανακοινώνουν την έναρξη κοινών δράσεων, στο πλαίσιο της αθλητικής δραστηριότητας SNFCC Running Team, που πραγματοποιείται στον στίβο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Κ.Π.Ι.Σ.Ν.).
Ξεκινώντας από τον Οκτώβριο, κάθε Τετάρτη η προπόνηση της ομάδας SNFCC Running Team θα υλοποιείται σε συνεργασία με τους Δρομείς Ελπίδας – Hope Runners.
Οι ‘’Δρομείς Ελπίδας’’ είναι μια ομάδα ερασιτεχνών δρομέων, οι οποίοι, από το φθινόπωρο του 2019, συνοδεύουν εθελοντικά, με ασφάλεια και φροντίδα, παιδιά με αναπηρία, διανύοντας αποστάσεις με το ειδικά διαμορφωμένο αμαξίδιο, τη Joellete. Μέχρι σήμερα πλήθος συμμετοχών έχει καταγραφεί στο ενεργητικό της ομάδας.
Με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (Ι.Σ.Ν.), η ομάδα των Δρομέων Ελπίδας ενισχύεται με δέκα ειδικά διαμορφωμένα τροχήλατα αμαξίδια, τύπου Joelette, με σκοπό παιδιά με αναπηρία να μπορούν να συμμετέχουν με ασφάλεια σε αγώνες τρεξίματος δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα.
Το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας –‘’Sports Excellence’’ λειτουργεί υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και πραγματοποιεί πληθώρα δράσεων που αφορούν στο ευρύ κοινό, σε ευπαθείς ομάδες χωρίς ηλικιακούς περιορισμούς, καλύπτοντας τις ανάγκες τους.
Δραστηριοποιείται παντού στην Ελλάδα με κοινό τόπο την προαγωγή της υγείας και της αθλητικής κουλτούρας εν γένει. Όλα τα προγράμματα υλοποιούνται με τη διοργανωτική επίβλεψη της ΑΜΚΕ ‘’Αναγέννηση και Πρόοδος’’ και με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (Ι.Σ.Ν.)».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου