ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αίτηση αναστολής της ποινής του υπέβαλε καταδικασθείς για διακίνηση ναρκωτικών

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
κάνναβη φυτεία

Την προ­σε­χή Πέμ­πτη ενώ­πιον του Πε­ντα­με­λούς Εφε­τεί­ου Δω­δε­κα­νή­σου θα εξε­τα­στεί η αί­τη­ση ανα­στο­λής που υπέ­βα­λε ένας 35χρο­νος κά­τοι­κος Πα­στί­δας που είχε κα­τα­δι­κα­στεί από το ίδιο δι­κα­στή­ριο σε δεύ­τε­ρο βαθμό σε ποινή κά­θειρ­ξης 8 ετών και χρη­μα­τι­κή ποινή ύψους 30.000 ευρώ για δια­κί­νη­ση ναρ­κω­τι­κών.

Ο 35χρο­νος ζητά την απο­φυ­λά­κι­σή του καθώς όπως υπο­στη­ρί­ζει οι γο­νείς του, τους οποί­ους φρό­ντι­ζε απο­κλει­στι­κά ο ίδιος, αντι­με­τω­πί­ζουν σο­βα­ρά προ­βλή­μα­τα υγεί­ας και δεν έχουν κα­νέ­ναν άλλο να τους βοη­θή­σει. Επί­σης, δια­τεί­νε­ται πως η οι­κο­γέ­νεια έχει υπο­στεί σο­βα­ρό­τα­τη οι­κο­νο­μι­κή ζημία καθώς μο­να­δι­κή πηγή ει­σο­δή­μα­τος για αυ­τούς είναι τα ζώα που ο ίδιος εξέ­τρε­φε καθώς είναι βο­σκός και γε­ωρ­γός και τώρα δεν δύ­να­ται να ασχο­λη­θεί κα­νείς με αυτά.

Να θυ­μί­σου­με πως ο 35χρο­νος έχει προ­σφύ­γει και στον Άρειο Πάγο, μέσω της Ει­σαγ­γε­λί­ας Εφε­τών Δω­δε­κα­νή­σου, με αί­τη­ση αναί­ρε­σης κατά της κα­τα­δι­κα­στι­κής από­φα­σης που τον οδή­γη­σε στις φυ­λα­κές.

Το δευ­τε­ρο­βάθ­μιο δι­κα­στή­ριο είχε επι­βά­λει ποινή κά­θειρ­ξης 6 ετών και χρη­μα­τι­κή ποινή ύψους 20.000 ευρώ στον συ­γκα­τη­γο­ρού­με­νό του Μ. Μ. Τ. του Σ.– Ρ., 35 ετών ενώ ποινή κά­θειρ­ξης 6 ετών και 2 μηνών είχε επι­βλη­θεί στον υπή­κοο Πα­κι­στάν A. M. του M. A. 29 ετών από τον πρώτο βαθμό.

Το πρωί της 14ης Ιου­νί­ου 2014, εντο­πί­στη­κε η φυ­τεία, σε ανώ­νυ­μη αγρο­τι­κή πε­ριο­χή της Πα­στί­δας Ρόδου.
Ακο­λού­θως την 12:20 ώρα της ίδιας ημέ­ρας, προ­σέγ­γι­σαν στο ση­μείο οι Μ. Α. του Σ. οδη­γώ­ντας αυ­το­κί­νη­το, μάρ­κας NISSAN, ιδιο­κτη­σί­ας του και ο Μ. Τ. Μ. του Σ. – Ρ. 35 ετών, οδη­γώ­ντας δί­κυ­κλη μο­το­συ­κλέ­τα, μάρ­κας YAMAHA, ιδιο­κτη­σί­ας του.

Κατά την προ­σπά­θειά τους να φύ­γουν από το ση­μείο, ακι­νη­το­ποι­ή­θη­καν και συ­νε­λή­φθη­σαν. Μά­λι­στα ο Μ. Τ. Μ., αντι­λαμ­βα­νό­με­νος την πα­ρου­σία των αστυ­νο­μι­κών, απέρ­ρι­ψε στο έδα­φος, μία αυ­το­σχέ­δια πλα­στι­κή συ­σκευα­σία, με ακα­τέρ­γα­στη κάν­να­βη, μι­κτού βά­ρους 6,1 γραμ­μα­ρί­ων.

Μετά από έρευ­να βρέ­θη­κε κρυμ­μέ­νος σε θα­μνώ­δη πε­ριο­χή πλη­σί­ον της φυ­τεί­ας ο Πα­κι­στα­νός A. M. του M. A. 29 ετών.
Βρέ­θη­καν αρ­χι­κώς 362 δεν­δρύλ­λια κάν­να­βης, με ύψος που κυ­μαι­νό­ταν από 0,30 μέτρα έως 3 μέτρα.

Ο Μ. Α. υπέ­δει­ξε στους αστυ­νο­μι­κούς άλλο πε­ρι­φραγ­μέ­νο αγρο­τε­μά­χιο ιδιο­κτη­σί­ας του, πλη­σί­ον της ανω­τέ­ρω φυ­τεί­ας εντός του οποί­ου ανευ­ρέ­θη­καν 23 δεν­δρύλ­λια κάν­να­βης, ύψους από 0,50 μέτρα έως 2,20 μέτρα.

Σε σω­μα­τι­κή έρευ­να που του έγινε βρέ­θη­καν και κα­τα­σχέ­θη­καν μία αυ­το­σχέ­δια πλα­στι­κή συ­σκευα­σία πε­ριέ­χου­σα ακα­τέρ­γα­στη κάν­να­βη μι­κτού βά­ρους 11,7 γραμ­μα­ρί­ων και ένα κι­νη­τό τη­λέ­φω­νο μάρ­κας SAMSUNG.

Σε έρευ­να που έγινε σε αυ­το­κί­νη­τό του, βρέ­θη­καν και κα­τα­σχέ­θη­καν ένα μα­χαί­ρι με μήκος λάμας 12 εκα­το­στών, μία αυ­το­σχέ­δια πλα­στι­κή συ­σκευα­σία με ακα­τέρ­γα­στη κάν­να­βη μι­κτού βά­ρους 45,1 γραμ­μα­ρί­ων, ένα με­ταλ­λι­κό κυτίο με σπό­ρους πα­πα­ρού­νας (οπιού­χο), πο­σό­τη­τα ακα­τέρ­γα­στης κάν­να­βης, (σε συ­μπιε­σμέ­νη μορφή), κα­θα­ρού βά­ρους 11,5 γραμ­μα­ρί­ων, 13,5 δι­σκία του ναρ­κω­τι­κού σκευά­σμα­τος «XANAX» και 1 δι­σκίο του ναρ­κω­τι­κού σκευά­σμα­τος «VULBEGAL».
Σε κατ’ οίκον έρευ­να βρέ­θη­κε και κα­τα­σχέ­θη­κε μία πλα­στι­κή σα­κού­λα με ακα­τέρ­γα­στη κάν­να­βη μι­κτού βά­ρους 72,9 γραμ­μα­ρί­ων.
Σε σω­μα­τι­κή έρευ­να που έγινε στον δεύ­τε­ρο, βρέ­θη­καν και κα­τα­σχέ­θη­καν το χρη­μα­τι­κό ποσό των 240 ευρώ, και ένα πτυσ­σό­με­νο μα­χαί­ρι με μήκος λάμας 10 cm.

Σε έρευ­να στην μο­το­συ­κλέ­τα του, βρέ­θη­κε και κα­τα­σχέ­θη­κε ένας τρί­φτης κάν­να­βης. Στην οικία του βρέ­θη­κε ένα αε­ρο­βό­λο πι­στό­λι, ένα με­ταλ­λι­κό κουτί με με­ταλ­λι­κά σφαι­ρί­δια, μία αυ­το­σχέ­δια πλα­στι­κή συ­σκευα­σία με ακα­τέρ­γα­στη κάν­να­βη μι­κτού βά­ρους 26,9 γραμ­μα­ρί­ων, πο­σό­τη­τα ακα­τέρ­γα­στης κάν­να­βης,

κα­θα­ρού βά­ρους 31,6 γραμ­μα­ρί­ων, μία λει­τουρ­γι­κή ηλε­κτρο­νι­κή ζυ­γα­ριά ακρι­βεί­ας και ένα πτυσ­σό­με­νο μα­χαί­ρι.

Την υπό­θε­ση χει­ρί­ζε­ται ο δι­κη­γό­ρος κ. Ακης Δη­μη­τριά­δης.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.