Θετικό πρώτο βήμα αποτελεί, σύμφωνα με τη Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας, η σημερινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού στις προγραμματικές δηλώσεις, για παράταση στο πάγωμα της επιβολής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν λύνει το πρόβλημα διότι, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή (αποτελείται από 146 Συλλόγους Γονέων, ισάριθμων Ιδιωτικών Σχολείων σε όλη την Ελλάδα και που εκπροσωπούμε τους 120.000 γονείς περίπου 60.000 μαθητών στα συγκεκριμένα Ιδιωτικά σχολεία) :
“Απαιτείται η άμεση κατάργηση του μέτρου, óπως έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός και όπως έχει συμφωνήσει το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.
Aντιλαμβανόμαστε ασφαλώς την ανάγκη εξεύρεσης ισοδύναμων μέτρων, ώστε να μην υπάρξουν κενά στον κρατικό προϋπολογισμό.
Κανένα ισοδύναμο όμως δεν μπορεί να είναι πιο σημαντικό από την προστασία του κοινωνικού και συνταγματικά κατοχυρωμένου αγαθού της Παιδείας και κυρίως από την ηρεμία των παιδιών μας.
Η πιθανή αναγκαστική αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος, πολύ περισσότερο αφού έχει ξεκινήσει η χρονιά, συνιστά παράγοντα έντονης ανασφάλειας και αβεβαιότητας, που τα παιδιά δεν μπορούν να διαχειριστούν άλλο”.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ