Ανοίγει ο δρόμος για νέες προσλήψεις στο Δημόσιο βάσει του σχεδίου που δρομολογεί η κυβέρνηση.

Υγεία, Ειδική Αγωγή αλλά και Δημόσια Τάξη είναι οι τομείς στους οποίους θα δοθεί έμφαση τους επόμενους μήνες, ενώ αλλαγές έρχονται και για τους συμβασιούχους.

Όπως επιβεβαίωσε το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος το κυβερνητικό πλάνο προβλέπει τον σχεδιασμό τακτικών και εκτάκτων προσλήψεων. Όπως είπε αυτή τη στιγμή γίνεται καταγραφή των αναγκών από το σύνολο του δημοσίου τομέα και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός και όλο το κυβερνητικό επιτελείο προσμετρώντας τις δημοσιονομικές δυνατότητες θα προχωρήσουν σε σχεδιασμό για όλη την τετραετία.
Προτεραιότητα αναμένεται να δοθεί στις προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή αλλά και στην πρόσληψη τουλάχιστον 2.500 γιατρών και λοιπό προσωπικό στον τομέα της Υγείας.

Σε ό,τι αφορά τον τομέα της Δημόσιας Τάξης εκτιμάται ότι μέχρι τα τέλη του έτους θα έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία πρόσληψης των 1.500 Ειδικών Φρουρών που θα στελεχώσουν την ομάδα ΔΙΑΣ, την Άμεση Δράση και τα ΜΑΤ.
Ήδη έχουν κατατεθεί περισσότερες από 10.000 αιτήσεις για τις 1.500 θέσεις και σύμφωνα με τον αρχικό πργραμματισμό η εκπαίδευση των επιτυχόντων αναμένεται να αρχίσει εντός του Σεπτεμβρίου και να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο.

Όπως έχει ήδη γράψει το Newpost.gr στόχος της κυβέρνησης είναι η αυξημένη αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας και κυρίως στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου εκεί προβλέπεται «ημιμόνιμη» εγκατάσταση της ΕΛ.ΑΣ. με την ενίσχυση των ΜΑΤ με περίπου 500 άτομα.

Αλλαγές αναμένεται να επέλθουν και στο καθεστώς που διέπει τους συμβασιούχους μετά και το ζήτημα που προέκυψε με τις 9.000 υπεράριθμες έκτακτες προσλήψεις κατά τους μήνες Απρίλιο- Μάιο- Ιούνιο του 2019.

Στο ζήτημα αυτό αναφέρθηκε ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθαρίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα απολύσεων με τις συμβάσεις να τηρούνται κανονικά για όσο χρονικό διάστημα έχουν υπογράψει οι συμβασιούχοι πως θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Ωστόσο επεσήμανε πως στο εξής θα μπει τέλος στην μακροχρόνια λογική πελατειακής εκμετάλλευσης της ανάγκης των ανέργων για εργασία. «Δεν θα συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι που θέλουν να εργαστούν πρέπει να έχουν ίδιο δικαίωμα με τον οποιονδήποτε πολίτη αλλά δεν μπορούν να είναι αντικείμενο πελατειακών σχέσεων, παραμονές των εκλογών.»

πηγή newpost.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ