Ειδήσεις

ΠΑΜΕ: Πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ το “Ροδιακό Δίκτυο”

Την Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Διοίκησης του ΕΚΡ με το λεγόμενο «Ροδιακό Δίκτυο για την υπεράσπιση και τη Δίκαιη Διαχείριση της δημόσιας περιουσίας», μετά από αίτημα του τελευταίου.
Η εν λόγω κίνηση που αποτελεί κυρίως πρωτοβουλία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα προβλήθηκε από τα φιλικά προσκείμενα σε αυτόν ΜΜΕ όπως η Αυγή, η Εφημερίδα των Συντακτών, το TVXS (Κούλογλου) κ.α. έχει σαφή πολιτική τοποθέτηση, εστιάζει την κριτική του στον τρόπο των ιδιωτικοποιήσεων, στο αν το τίμημα της πώλησης είναι υψηλό ή χαμηλό αν ρωτήθηκε η «τοπική κοινωνία» κλπ.
Ούτε λόγος για την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα δάση, με την οποία έρχεται να εναρμονιστεί ο πρόσφατος νόμος που πέρασε από τα θερινά τμήματα της βουλής και αίρει κάθε είδους προστασία, διευκολύνοντας ακόμη περισσότερο την πρόσβαση του μεγάλου κεφαλαίου.
Δείχνει ως ενόχους τους «Δανειστές» και το «νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά» τους που καταστρέφουν όπως λένε τα εργαλεία μιας βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης που ευαγγελίζονται οι ίδιοι.
Τι ανάπτυξη όμως θα είναι αυτήπου οραματίζεται το εν λόγω «Δίκτυο» και μάλιστα καλεί και όλους τους φορείς, ανάμεσά τους και το Εργατικό Κέντρο, να την ασπαστούν; Φυσικά με τα αφεντικά, τους μεγαλοεπιχειρηματίες να κάνουν κουμάντο, να τσεπώνουν κέρδη, τους εργαζόμενους να εξαθλιώνονται και το φυσικό περιβάλλον να καταστρέφεται. Γιατί στον καπιταλισμό η γη, το νερό, το δάσος είναι εμπορεύματα.
Το ομολογούν άλλωστε στην ίδια τη διακήρυξη τους αφού ζητούν την προστασία του τουριστικού προϊόντος από την υποβάθμιση, υγιείς επιχειρηματίες που να σέβονται τους νόμους και το περιβάλλον.
Στόχος τους είναι την όποια λαϊκή δυσαρέσκεια και διάθεση για δράση και ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις να την παγιδέψουν, να την ενσωματώσουν σε ένα ψευτοκίνημα, που θα υπηρετήσει το στόχο της αναρρίχησης στην εξουσία της πολιτικής δύναμης που πρεσβεύει αυτό το «εναλλακτικό»μίγμα διαχείρισης. Βασικός εκφραστής αυτής της πολιτικής σήμερα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στην τοποθέτηση του, ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στη συνάντηση ξεκαθάρισε ότι το εργατικό κίνημα έχει καθήκον να αναδεικνύει τις συνέπειες των ιδιωτικοποιήσεων και να θέτει στόχους πάλης από τη σκοπιά των συμφερόντων της εργατικής τάξης και των σύμμαχων στρωμάτων, ότι δίκαιη διαχείριση και ανάπτυξη προς το συμφέρον του λαού όσο ισχύει ο ένας και μοναδικός νόμος, αυτός του κέρδους του αφεντικού, δεν μπορεί να υπάρξει.
Οι εργαζόμενοι μέσα από τα συνδικάτα, με γραμμή ρήξης έχουν τη δύναμη και τις ιδιωτικοποιήσεις να φρενάρουν και τον κόσμο να φέρουν ανάποδα αν το αποφασίσουν. Δεν έχουν καμιά δουλειά να στοιχηθούν πίσω από «κινήματα» που βρίσκονται μάλιστα σε διασύνδεση με ΜΚΟ στενά δεμένες με το σύστημα, σε τελική ανάλυση με μια γραμμή πάλης που τους οδηγεί από άλλο δρόμο στην ίδια κατάσταση.
Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου