Σε γενικό απολογισμό των παρεμβάσεων που έγιναν τον τελευταίο χρόνο στο Γενικό Νοσοκομείο Κω αλλά και της Καλύμνου προέβη ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη, υπογραμμίζοντας ότι παρά τις δυσκολίες έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος.
Παρά τις αντιδράσεις που είχαν προκληθεί πέρυσι για την υποχρεωτική συμμετοχή ιδιωτών ιατρών στις εφημερίες, το Υπουργείο Υγείας κατάφερε να ενισχύσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Νοσοκομείο της Κω και να διατηρήσει τη λειτουργία βασικών υπηρεσιών, όπως είπε. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι αν και δεν έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος.
Αυτούς τους 12 μήνες που μεσολάβησαν από την περσινή μου επίσκεψη στην Κω, έγιναν πάρα πολλά πράγματα. Κάναμε μία σειρά πραγμάτων τον τελευταίο χρόνο από την προηγούμενη επίσκεψή μου στο Νοσοκομείο Κω, τόνισε σχετικά.
Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι επέλεξε η συνάντηση με τους γιατρούς και τους εργαζομένους να γίνει παρουσία των μέσων ενημέρωσης όπου έχουν καταγραφεί οι σχετικές δηλώσεις από τους δημοσιογράφους και αυτό όπως είπε συνετέλεσε στο να βγει στη δημοσιότητα η πραγματική εικόνα για το κλίμα της συνάντησης.
Ο κ. Φανιός κάνει εξαιρετική δουλειά, επανέλαβε μέσω του σταθμού μας ο κ. Γεωργιάδης, δίνοντας τα εύσημα στον νέο διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος Νικόλαο Φανιό, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία και στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Κω με την Πρόεδρο του Συλλόγου Κατερίνα Γαβαλά και με όλους τους εκπροσώπους των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, σημειώνοντας ότι έγινε σε εξαιρετικά καλό κλίμα η συνάντηση.
Για τους μικροβιολόγους τόνισε ότι ήταν ένα σημείο απόγνωσης το προηγούμενο διάστημα, που είχε οδηγήσει τον κλάδο σε μη βιώσιμα επίπεδα
Από το 2024 είναι ακριβώς ο ίδιος προϋπολογισμός για το Νοσοκομείο Κω, όπως είπε επιπρόσθετα.
Για το νέο Νοσοκομείο Κω ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι μέσα στον μήνα Αυγουστο θα προχωρήσει σε ειδική νομοθετική διάταξη για να λυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κω σχετικά με το ακίνητο που έχει παραχωρήσει για την ανέγερση του νοσοκομείου, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος γι ατην υλοποίηση του έργου, επαναλαμβάνοντας ότι η πολιτική βούληση είναι δεδομένη και η χρηματοδότηση εξασφαλισμένη.
Για τον βουλευτή Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Νικητιάδη, εξέφρασε τη συμπάθειά του προς το πρόσωπό του: “Τον συμπαθώ πάρα πολύ τον κ. Νικητιάδη. Τον έχω ζήσει και ως υπουργό (υφυπουργός Τουρισμού-Πολιτισμού) και ήταν πολύ εργατικός, “είναι σαν να έχουμε πάει μαζί στρατό” είπε χαρακτηριστικά και απέδωσε τις εκφράσεις τους στις ανακοινώσεις του, στον “αντιπολιτευτικό του οίστρο”.
Για την Κάλυμνο, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι δεν είχε πάει κανένας άλλος υπουργός Υγείας μέχρι σήμερα, ενώ ο ίδιος έχει επισκεφθεί ήδη δύο φορές το Νοσοκομείο του νησιού. Στο Νοσοκομείο της Κω βρίσκεται σε εξέλιξη η επέκταση του ΤΕΠ, το οποίο από 75 τμ , θα επεκταθεί στα 400 τμ. “Θα ντρέπεσαι να μπεις μέσα. Δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από κανένα άλλο ανάλογο νοσοκομείο” τόνισε πρόσθεσε ότι το Νοσοκομείο Καλύμνου είναι ένα πολύ καλό Νοσοκομείο.
Για τον κ. Μιχάλη Σοκορέλο που εκτελεί χρέη διοικητή στο ΓΝΡ, ο υπουργός Υγείας είπε ότι ανέλαβε μία ευθύνη εκτέλεσης των καθηκόντων παράλληλα με το ιατρικό του καθήκον κι επιτελεί την άσκηση της διοίκησης με τρόπο υποδειγματικό, επισημαίνοντας ότι ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ απέβη άγονος για την κάλυψη της διοίκησης στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. “Δεν είναι απλά ένας καλός διοικητής ο κ. Σοκορέλος στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, είναι υποδειγματικός διοικητής”, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.
“Είστε πολλοί τυχεροί που έχετε Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου τον Γιώργο Χατζημάρκο που είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση”, είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης, αναφερόμενος στην εξαιρετική συνεργασία που έχουν. Μάλιστα σημείωσε ότι η διευθέτηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του ακινήτου που έχει ανεγερθεί το Νοσοκομείο της Ρόδου καθώς και η απόκτηση για πρώτη φορά περιβαλλοντικών όρων, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ανέγερση του Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου, δεν θα είχε επιτευχθεί αν δεν ήταν ο Γιώργος Χατζημάρκος και η επιμονή του.
Ο Υπουργός Υγείας απάντησε και στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΥΝ, λέγοντας ότι αν την συγκρίνει κανείς με προγενέστερες ανακοινώσεις, αντιλαμβάνεται ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί, χωρίς οπως τόνισε αυτό να σημαίνει ότι δεν συνεχίζεται ο καθημερινός αγώνας ώστε κάθε χρόνο το ΕΣΥ υγείας να βελτιώνεται σταθερά. “Τα στοιχεία δεν δείχνουν κατάρρευση. Είναι άλλο να επισημαίνεις ελλείψεις και προβλήματα και άλλο να μιλάς για κατάρρευση” δήλωσε χαρακτηριστικά.
Επίσης αναφέρθηκε στο εκτεταμένο πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων που εφαρμόζει το Υπουργείο Υγείας, λέγοντας ότι μέχρι σήμερα έχουν σωθεί χιλιάδες ζωές.
Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο περιοδείας του σε δομές υγείας της Δωδεκανήσου, αύριο Πέμπτη 7 Αυγούστου, ο κ. Γεωργιάδης, θα επισκεφθεί τα Κέντρα Υγείας Γενναδίου και Αρχαγγέλου, καθώς και το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες λειτουργίας και τις ανάγκες των υγειονομικών μονάδων της περιοχής, με επίκεντρο τις υγειονομικές προκλήσεις και τις συνθήκες εργασίας και θα συζητήσει με το προσωπικό.
Επίσης, στις 11 το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Υγείας θα παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου τις πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση των υποδομών και την ενίσχυση του ΕΣΥ.
Εντωμεταξύ παρουσία του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της 2ης φάσης ανακαίνισης του Νοσοκομείου Ρόδου στις 11 Αυγούστου, στις 11 το πρωί, που περιλαμβάνει την Β’ Παθολογική Κλινική, την Ορθοπεδική Κλινική, τα Εξωτερικά τακτικά Ιατρεία και δύο Χειρουργικές Αίθουσες.
Πηγή: realvoice995.gr