ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Jerusalem Post: Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ εξετάζουν τη δημιουργία «ασφαλούς ζώνης» τουρισμού

news room 1 λεπτό ανάγνωση
τουρισμός

Τη δημιουρ­γία μιας ασφα­λούς ζώνης για τον του­ρι­σμό επι­θυ­μούν να δημιουρ­γή­σουν μεταξύ τους Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρος.

Την δημιουρ­γία μίας ζώνης ασφα­λείας για τον του­ρι­σμό εξε­τά­ζουν Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρος, σύμφωνα με δημο­σί­ευμα της Jerusalem Post, που επι­κα­λεί­ται πηγές του ισραη­λι­νού υπουρ­γείου Του­ρι­σμού, ενώ στο άρθρο γίνεται αναφορά και στις συνο­μι­λίες αξιω­μα­τού­χων των τριών χωρών με στόχο την εξεύ­ρεση της βέλ­τι­στης λύσης.

Ανα­λυ­τι­κό­τερα, σύμφωνα με το δημο­σί­ευμα της εφη­με­ρί­δας, το Ισραήλ εξε­τά­ζει προ­σε­κτικά την ελλη­νική πρω­το­βου­λία σχετικά με την δημιουρ­γία της ασφα­λούς ζώνης, η οποία ωστόσο δεν ανα­μέ­νε­ται να τεθεί σε ισχύ του­λά­χι­στον μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

«Η λογική πίσω από τη δημιουρ­γία ζώνης Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου είναι ότι οι άνθρω­ποι δεί­χνουν λιγό­τερο πρό­θυ­μοι να ταξι­δέ­ψουν πολύ τους επό­με­νους μήνες σε μακρι­νούς προ­ο­ρι­σμούς, αλλά μπορεί να είναι πιο ανοι­χτοί σε επι­σκέ­ψεις γει­το­νι­κών χωρών», σημειώ­νει το δημο­σί­ευμα της The Jerusalem Post.

Ωστόσο, στο άρθρο επι­ση­μαί­νο­νται μία σειρά από δυσκο­λίες σχετικά με την πραγ­μά­τωση του παρα­πάνω σχεδίου, με ένα από τα μεγα­λύ­τερα να αφορά στην υπο­χρε­ω­τική καρα­ντίνα για αφίξεις από το εξω­τε­ρικό, καθώς όπως σημειώ­νε­ται το Ισραήλ απαιτεί δύο εβδο­μά­δες απο­μό­νω­σης μετά από ταξίδια στο εξω­τε­ρικό.

Ένα ακόμη πρό­βλημα που εξε­τά­ζε­ται από τις τρεις χώρες είναι το γεγονός πως Ελλάδα και Κύπρος, ως κράτη μέλη της Ευρω­παϊ­κής Ένωσης δια­τη­ρούν υπο­χρε­ω­τικά ανοιχτά σύνορα για τις υπό­λοι­πες χώρες της Σένγκεν υπό κανο­νι­κές συν­θή­κες, γεγονός που δημιουρ­γεί προ­βλη­μα­τι­σμούς στην ισραη­λινή πλευρά.

Στο άρθρο της Jerusalem Post γίνεται λόγος και για τη συνο­μι­λία του Έλληνα υπουρ­γού Εξω­τε­ρι­κών με τον Ισραη­λινό ομόλογό του Ι. Κατς, εμ τον Ισραη­λινό ΥΠΕΞ σε ανάρ­τησή του στο Twitter να ανα­φέ­ρει πως στο επί­κε­ντρο της συζή­τη­σης βρέθηκε «η βελ­τί­ωση της κατά­στα­σης του κορο­νοϊού στις χώρες μας και τη συνε­χι­ζό­μενη οικο­νο­μική συνερ­γα­σία».

Τέλος, ο Έλληνας υπουρ­γός Του­ρι­σμού, Χάρης Θεο­χά­ρης, σε δηλώ­σεις του, σύμφωνα με την εφη­με­ρίδα ανέφερε: «Το Ισραήλ είναι ένας από τους στρα­τη­γι­κούς μας στόχους για το άνοιγμα του του­ρι­σμού στην Ελλάδα. Ως απο­τέ­λε­σμα, έχουμε ήδη ξεκι­νή­σει συζη­τή­σεις και προ­κα­ταρ­κτι­κές φάσεις για το πώς να ευθυ­γραμ­μί­σουμε τα πρότυπα και τα πρω­τό­κολλα υγιει­νής μας, τα οποία θα επι­τρέ­ψουν την επα­νά­ληψη των ταξι­διών μεταξύ των δύο χωρών. Αυτό είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο, αλλά είμαστε αισιό­δο­ξοι ότι μπο­ρούμε να κατα­λή­ξουμε σε αμοι­βαία συμ­φω­νία».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.