Ρεπορτάζ

Συνεχίζονται οι απάτες με θύματα ανυποψίαστους συμπολίτες μας! Aπάτη εις βάρος του Δρ Στ. Tόλιου!

Δεν έχουν τέλος οι ηλεκτρονικές απάτες με θύματα ανυποψίαστους συμπολίτες μας…
Αυτή τη φορά, επιτήδειος χρησιμοποίησε τα στοιχεία του γνωστού συμπολίτη μας, οδοντιάτρου Δρ. Στέφανου Τόλιου προκειμένου να προβεί σε αγορές μέσω του διαδικτύου, προφασιζόμενος μάλιστα ότι είναι ο γιος του!
Ο γνωστός οδοντίατρος άρχισε να δέχεται τηλεφωνήματα από αγνώστους ανά την Ελλάδα οι οποίοι τον ενημέρωναν ότι ο ανύπαρκτος γιος του, με το ψευδώνυμο ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΙΟΣ, έχει προβεί σε αγορές μέσω του διαδικτύου!
Ο απατεώνας, χρησιμοποιεί e mail με αρχικά που παραπέμπουν απευθείας στον Δρ Στέφανο Τόλιο, λέγοντάς τους μάλιστα στα υποψήφια θύματα ότι επειδή ο ίδιος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο τις συναλλαγές θα ολοκληρώσει ο… υποτιθέμενος πατέρας του!
Ο απατεώνας συστήνεται ως γιος του γνωστού οδοντιάτρου της πόλης μας, ο οποίος έπεσε από τα σύννεφα όταν ενημερώθηκε ότι ήδη κατάφερε -χρησιμοποιώντας το όνομά του- να αποσπάσει ένα κινητό i-phone από έναν ανυποψίαστο πολίτη στο Λαύριο, στέλνοντάς του πλαστό αποδεικτικό κατάθεσης χρημάτων στην τράπεζα!


Ο Δρ Στέφανος Τόλιος, έσπευσε ο ίδιος να δημοσιοποιήσει το περιστατικό προκειμένου να προστατέψει αλλά και να προειδοποιήσει τυχόν νέα υποψήφια θύματα ότι δεν έχει προφανώς γιο Κώστα Τόλιο και πως απατεώνας χρησιμοποιεί το όνομά του και μετέρχεται παράνομες μεθόδους προκειμένου να καταφέρει να αγοράσει διάφορα προϊόντα από το διαδίκτυο στέλνοντας πλαστά αποδεικτικά πληρωμής!
Ειδικότερα, ο Δρ. Στέφανος Τόλιος αναφέρει τα εξής:
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΑΤΗ!
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι τηλεφωνικές κλήσεις από αγνώστους ανά την Ελλάδα οι οποίοι με ενημερώνουν ότι ο ανύπαρκτος γιος μου, με το ψευδώνυμο ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΙΟΣ, έχει προβεί σε αγορές μέσω του διαδικτύου. Μάλιστα ζητούν το e-mail του θύματος για να στείλουν την πλαστή απόδειξη πληρωμής, όπως βλέπετε στη φωτογραφία.
Το ψεύτικο email που χρησιμοποιούν είναι dc.tolios@gmail.com! Έχουν ήδη προβεί σε υπεξαίρεση ενός IPHONE από ένα ανυποψίαστο πολίτη στο Λαύριο, ο οποίος επείσθη βλέποντας την τραπεζική απόδειξη με τα στοιχεία του ότι ολοκληρώθηκε η συναλλαγή και απέστειλε το κινητό τηλέφωνο με το ΚΤΕΛ. Οποία αφέλεια. Βέβαια το χρηματικό ποσό δεν πιστώθηκε ποτέ στον λογαριασμό του!
Ενημερώνουν το θύμα ότι είναι ο γιος μου, Κώστας Τόλιος, και επειδή βρίσκεται στο νοσοκομείο θα προβεί σε κάθε ενέργεια συναλλαγής ο πατέρας του, ο οποίος είναι ιατρός στη Ρόδο και διαθέτει οδοντιατρική κλινική. Τα θύματα πείθονται εύκολα δυστυχώς!

Παρακαλώ πολύ για την ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!
Στέφανος Ι. Τόλιος
Χειρουργός Οδοντίατρος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου