Αθλητικά

Έκκληση στους Ροδίτες για αίμα απευθύνει η Α.Ε. Λέρου

Έκκληση στους ανθρώπους του ποδοσφαίρου από τη Ρόδο-και όχι μόνο σε αυτούς- να προσέλθουν στον σταθμό αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου της Ρόδου και να δώσουν αίμα για τον 18χρονο Λεριό τραυματία Γιώργο Φυλακούρη που νοσηλεύεται σ’ αυτό , απευθύνει ο προπονητής της τοπικής Αθλητικής Ένωσης Διαμαντής Τσάτσος.
Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, η ομάδα αίματος των υποψήφιων δοτών δεν έχει την παραμικρή σημασία και το μόνο που οφείλουν να κάνουν, είναι να αναφέρουν το όνομα του τραυματία. Αναλυτικά:
«Σχετικά με τον νεαρό συμπατριώτη μας Φυλακούρη Γιώργο, ο οποίος νοσηλεύεται στην εντατική του νοσοκομείο Ρόδου και ο οποίος έχει ανάγκη χορήγησης αιμοπεταλίων, θα ήθελα να ενημερώσω για τα παρακάτω, τόσο για την ορθή ενημέρωση, όσο και προς αποφυγή κάθε παρεξηγήσεων και ταλαιπωρίας οποιουδήποτε επιθυμεί να βοηθήσει.
Από το νοσοκομείο Ρόδου έχουν γίνει γνωστά προς το οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού τα εξής:
-Τα αιμοπετάλια είναι ένα από τα συστατικά του αίματος και η χορήγησή τους προς αυτόν που τα έχει ανάγκη, πρέπει να γίνεται άμεσα (μέσα σε διάστημα 1-2 ωρών). Όπως καταλαβαίνετε είναι αδύνατον κάποιος εθελοντής αιμοπεταλιοδότης να δώσει αιμοπετάλια σε νοσοκομείο των Αθηνών για να χορηγηθούν αυτά εντός του επιθυμητού χρονικού ορίου σε ασθενή στη Ρόδο.
-Στο νοσοκομείο της Λέρου δεν υπάρχει η δυνατότητα ούτε της αιμοδοσίας, αλλά ούτε και της αιμοπεταλοδότησης.
-Στο νοσοκομείο της Ρόδου υπάρχει η δυνατότητα αφαίρεσης αιμοπεταλίων από κοινές μονάδες αίματος που συλλέγονται από εθελοντές, και όχι μόνο, αιμοδότες.
-Για να εξασφαλιστεί ο επιθυμητός αριθμός αιμοπεταλίων και να συμπληρωθεί μία μονάδα αιμοπεταλίων προς χορήγηση στον ασθενή που τα έχει ανάγκη, θα πρέπει να υπάρχουν πέντε περίπου μονάδες ολικού αίματος σαν αυτές που δίνουμε στις εθελοντικές αιμοδοσίες.
-Η μόνη ουσιαστική βοήθεια που μπορεί να έχει ο νεαρός συμπατριώτης μας αυτή τη στιγμή είναι να προσέλθει ένας ικανοποιητικός αριθμός εθελοντών αιμοδοτών στο νοσοκομείο της Ρόδου και να αιμοδοτήσουν στο όνομά του (Γεώργιος Φυλακούρης του Εμμανουήλ), για να προχωρήσει έτσι άμεσα η διαδικασία αιμοπεταλιοαφαίρεσης και χορήγησής τους στον νεαρό συμπατριώτη μας.
-Ο τοπικός σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών της Λέρου έχει κάνει ό, τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να εξασφαλιστεί ο αναγκαίος αριθμός μονάδων αίματος για το παιδί, όμως οι συνθήκες και οι τεράστιες ανάγκες αίματος σε όλη τη χώρα απαιτούν να προχωρήσουν όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν στην παρακάτω διαδικασία.
Εύχομαι καλή δύναμη στην οικογένεια και καλή ανάρρωση στον συμπατριώτη μας και γρήγορα να επιστρέψει υγιής κοντά μας!».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου