Ειδήσεις

Αφιερωμένη στην ενημέρωση για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας η 7η Μαρτίου

Στις προόδους της ιατρικής για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου, αλλά και τους νέους στόχους του για τη στήριξη των οικογενειών των μικρών ασθενών αναφέρθηκαν σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Φλόγα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Παιδιατρικής Ογκολογίας (SIOPE), αφιερώνει την 7η Μαρτίου 2017 στην ενημέρωση της Ευρωπαϊκής κοινής γνώμης για τα προβλήματα και τα επιτεύγματα της ιατρικής στο χώρο του καρκίνου της παιδικής ηλικίας.

Με την αφορμή αυτή, η ΦΛΟΓΑ, Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Καρκίνο, και η Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ) πραγματοποίησαν κοινή  συνέντευξη Τύπου σε μια προσπάθεια να προωθήσουν και να προβάλλουν την ενημέρωση αυτή και στην Ελληνική κοινωνία.

Στη διάρκεια της συνέντευξης πραγματοποιήθηκε αναλυτική ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα μας, ενώ παρουσιάστηκαν τα μεγάλα επιτεύγματα και η πρόοδος της ιατρικής που τίθενται στη διάθεση των παιδιών που νοσούν από καρκίνο, τα προβλήματα καθώς και τα περιθώρια βελτίωσης της ιατρικής φροντίδας.

Παράλληλα τονίστηκαν και τα προβλήματα που υπάρχουν στη Δημόσια Υγεία. Η πρόεδρος του συλλόγου Μαρία Τριφωνίδου  μίλησε στο protothema .gr και είπε: “Η δημόσια υγεία παρουσιάζει προβλήματα. Η ιατρική επιστήμη κάνει το καθήκον της. Ως γονείς των παιδιών που αγωνίζονται για τη ζωή τους, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ενημερωθούμε για τις δυνατότητες της ιατρικής και να τις διεκδικήσουμε για τα παιδιά μας. Ο καιρός είναι δύσκολος και το θέμα είναι να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για τα παιδιά που σήμερα νοσούν χωρίς να παραπέμπουμε τις λύσεις στο μέλλον. Οφείλουμε σαν γονείς να κινητοποιήσουμε τους αρμόδιους φορείς και το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον ώστε να εξασφαλίσουμε όλα αυτά τα εργαλεία στη διάθεση των παιδιών μας . Το εξωτερικό δεν είναι λύση. Η θεραπεία είναι μακρόχρονη , η οικογένεια πρέπει να μένει δεμένη. Υποχρεωσή μας να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να φέρουμε τις συνθήκες του εξωτερικού εδώ , στη χώρα μας για όλα τα παιδιά . Οι επιστήμονες, οι γιατροί όλων των ειδικοτήτων, οι νοσηλευτές μας και όλο το παραϊατρικό προσωπικό που θα εφαρμόσουν τις νέες πρακτικές υπάρχουν και είναι εδώ και αγωνίζονται μαζί μας”.
Στο protothema.gr μίλησε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας και Ογκολογίας, Απόστολος Πουρτσίδης ο οποίος επισήμανε τα επιτεύγματα της ιατρικής επιστήμης, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως ογκολόγοι και τις λύσεις που προτείνουν οι γιατροί. Το παρών έδωσε και η βουλευτής Αθηνών της ΝΔ κ. Σοφία Βούλτεψη.

Το έργο της Φλόγας

Στους στόχους της οργάνωσης συμπεριλαμβάνεται η ανέγερση και λειτουργία “Σπιτιών”φιλοξενίας οικογενειών από όλη την Ελλάδα για όσο διάστημα πρέπει να παραμένουν στην Αθήνα για τη θεραπεία των παιδιών τους, εφαρμογή Προγράμματος “Νοσηλεία στο σπίτι”σε συνεργασία με τα ογκολογικά τμήματα των παιδιατρικών νοσοκομείων, συνεχής βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας και ιατρικής φροντίδας των παιδιών στα ογκολογικά τμήματα των δυο παιδ ιατρικών  νοσοκομείων Αγία Σοφία και Παίδων Αγλαΐα Κυριακού  και συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς και αντίστοιχους συλλόγους του εξωτερικού .


protothema.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου