Ειδήσεις

Τσάντες και σχολικά είδη διέθεσε ο Δήμος Ρόδου σε παιδιά Ρομά

Η άριστη συνεργασία του Δήμου Ρόδου με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου επεκτείνεται και σε θέματα που αφορούν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Κοινός στόχος τους η δημιουργία κινήτρων αναφορικά με τη μείωση της σχολικής διαρροής και προϋποθέσεων ανάπτυξης δεξιοτήτων για την ευκολότερη ένταξή παιδιών ευπαθών κοινωνικών ομάδων στην τοπική κοινωνία και στην παραγωγική διαδικασία.

Στο πλαίσιο αυτό, η κα Άννα Ζωάννου, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ισότητας των Φύλων, Τρίτης ηλικίας, Αμεα και Εθελοντισμού σε συνεργασία με την κα Ελένη Σκουρτού, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου έθεσαν ως στόχο η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει με χαμόγελο για όλα τα παιδιά. Ως εκ τούτου, τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά της Διεύθυνσης Κοινωνικής πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου και τα στελέχη του προγράμματος του Πανεπιστημίου Αιγαίου «Ένταξη και Εκπαίδευση Ρομά» ΕΚΠΑ συνδιοργάνωσαν εκδήλωση με παιχνίδια στον υπαίθριο χώρο του πάρκου Ροδινιού. Στο τέλος της εκδήλωσης διατέθηκαν σχολικά είδη και τσάντες σε παιδιά των οικογενειών Ρομά, που γράφτηκαν στο σχολικό έτος 2017-2018.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι για πρώτη φορά τη νέα σχολική χρόνια, έγιναν 45 εγγραφές και επανεγγραφές παιδιών Ρομά σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και σε σχολεία δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου του νησιού μας. Αξίζει, ακόμη, να σημειωθεί ότι η προσφορά των σχολικών ειδών έγινε από την εθελοντική συνδρομή Δημοτών, τη συμβολή του Κοινωνικού Παντοπωλείου του τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου και του βιβλιοπωλείου «Δέσμη». Τα κεράσματα ήταν ευγενική χορηγία του αρτοζαχαροπλαστείου Σαβοϊδάκης ΑΕ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου