Τοπικές Ειδήσεις

ΥΠΕΝ: Έγκριση περιβαλλοντικών όρων του ΑΗΣ Σορωνής της ΔΕΗ στη Ρόδο

ΑΗΣ Σορωνής

Στην έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων λειτουργίας του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Σορωνής Ρόδου της ΔΕΗ προχώρησε με απόφασή του το ΥΠΕΝ.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει απόφασης της ΡΑΕ από το 2019, ο αεριοστρόβιλος των 23,6 μεγαβάτ της μονάδας αυτής προβλέπεται να παραμείνει ενεργός μέχρι τον Αύγουστο του 2022.

Ο λόγος είναι γιατί η ΡΑΕ εκτιμά πως, παρά τη λειτουργία του νέου ΘΗΣ Νότιας Ρόδου, εξακολουθεί να τίθεται ζήτημα ενεργειακής κάλυψης των αναγκών του νησιού.

Συγκεκριμένα, η ΡΑΕ εκτίμησε τότε ότι η όχι αμελητέας συχνότητας ταυτόχρονη απώλεια του διπλού κυκλώματος που συνδέει το ΘΗΣ Ν. Ρόδου με τους Υ/Σ Αφάντου και Γεναδίου θα παραμένει ως ενδεχόμενο για την πρόκληση ολικής κατάρρευσης του ΗΣ ιδιαίτερα όταν η συνεισφορά του ΘΗΣ Ν. Ρόδου στο σύστημα παραγωγής της Ρόδου είναι αυξημένη.

Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι κρίσιμη η ταχεία επαναφορά του συστήματος και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κρίνεται απαραίτητη η διατήρηση του αεριοστροβίλου, καθώς  οι Α/Σ είναι κατ’ εξοχήν μονάδες που μπορούν να συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών.

Πηγή: energypress.gr

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗

Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.