Ειδήσεις

Πρώτος σε διεθνή κατάταξη ο πρύτανης του Παν. Αθηνών

Μία παγκόσμια πρωτιά κέρδισε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Θάνος Δημόπουλος. Βρέθηκε στην υψηλότερη θέση στην έγκριτη ιστοσελίδα https://expertscape.com, στην οποία κατατάσσονται οι γιατροί διεθνώς με βάση την εξειδίκευσή τους. Ο κ. Δημόπουλος κέρδισε την πρωτιά μεταξύ των ιατρών που εξειδικεύονται στο πολλαπλό μυέλωμα (https://expertscape.com/ex/multiple+myeloma). O Θάνος Δημόπουλος αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών και στη συνέχεια ειδικεύθηκε στο McGill University (Canada) στην Παθολογία και στο M.D. Anderson Cancer Center (Houston, USA) στην Αιματολογία – Ογκολογία, όπου έφθασε στη βαθμίδα του επίκουρου καθηγητή.

Στην ίδια Ιατρική Σχολή υπηρετεί από το 1994, όπου εξελίχθηκε σε όλες τις ακαδημαϊκές βαθμίδες. Πρωτοστάτησε στη στελέχωση και λειτουργία της Αιματολογικής – Ογκολογικής Μονάδας της Θεραπευτικής Κλινικής, που ημερησίως νοσηλεύει χορηγώντας χημειοθεραπευτική αγωγή σε πάνω από 100 ασθενείς με ογκολογικά νοσήματα. Πρόκειται για πρότυπη μονάδα με σημαντικό κλινικό και ερευνητικό έργο, έχοντας εξειδίκευση κυρίως στις πλασματοκυτταρικές δυσκρασίες (πολλαπλούν μυέλωμα, μακροσφαιριναιμία Waldenstrom, αμυλοείδωση), στον καρκίνο του μαστού, τον γυναικολογικό καρκίνο, καθώς και στον καρκίνο του προστάτη, του νεφρού και της ουροδόχου κύστεως.

Εχει πάνω από 900 εργασίες δημοσιευμένες σε διεθνή περιοδικά. Οι δημοσιεύσεις αυτές έχουν αποφέρει 50.000 βιβλιογραφικές αναφορές με h-index 101 από το  ISI/Web of Knowledge μέχρι σήμερα. Εχει λάβει πολλά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις. Μεταξύ αυτών έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως ως Επιστήμονας με βιβλιογραφικές αναφορές μεταξύ του 1% των επιστημόνων με τις περισσότερες βιβλιογραφικές αναφορές στο ερευνητικό τους αντικείμενο (από το Thomson-Reuters που διατηρεί τον πλέον έγκυρο οργανισμό καταγραφής του επιστημονικού έργου, τον ISI). Επίσης, από το Thomson-Reuters έλαβε αναγνώριση ως ένα από «The World’s Most Influential Scientific Minds» για τη δεκαετία 2002 -2012. «Πρόκειται για σημαντική διάκριση για εμένα, το ΕΚΠΑ και την ελληνική επιστημονική κοινότητα», δήλωσε στην «Κ» ο κ. Δημόπουλος.

Πηγή: kathimerini.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου