Ρεπορτάζ

Απορρίφθηκε αίτηση ανάκλησης προσωρινής διαταγής της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ για διακοπή ρεύματος σε σούπερ μάρκετ

Με νέα διαταγή, που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων απορρίφθηκε η αίτηση ανάκλησης προσωρινής διαταγής που εξέδωσε το ίδιο δικαστήριο με την οποία διατάσσεται η ΔΕΗ και ο ΔΕΔΔΗΕ να ηλεκτροδοτήσουν αλυσίδα σούπερ μάρκετ, που έχει εξασφαλίσει προστασία από τους πιστωτές της, στο πλαίσιο σχεδίου για την εξυγίανσή της.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική» η εταιρεία, διατηρεί και εκμεταλλεύεται 4 σουπερμάρκετ. Η επί χρόνια ακμάζουσα, υγιής και ολοένα και πιο εύρωστη επιχείρηση, δεν έμεινε αλώβητη από την οικονομική κρίση, τον ανταγωνισμό και την υπερφορολόγηση.
Όπως ήταν αναμενόμενο, σωρεύτηκαν οφειλές προς τράπεζες, προμηθευτές, ασφαλιστικούς οργανισμούς και δημόσιο. Μεταξύ των πιστωτών ήταν και είναι και η ΔΕΗ.
Προκειμένου να παραμείνει η επιχείρηση ενεργή και βιώσιμη, να διατηρηθούν πλείστες θέσεις εργασίας στο νησί και να μην καταρρεύσει με αλυσιδωτές συνέπειες μεγάλο μέρος του εμπορικού κόσμου της περιοχής, αποφάσισε την εξυγίανσή της, με βάση τις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα.
Πρόκειται άμεσα να υποβάλει αίτηση επικύρωσης συμφωνίας με τους πιστωτές και μέχρι την κατάθεσή της και προκειμένου να προετοιμαστεί, υπέβαλε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου αίτηση προληπτικών μέτρων, σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου (106α) του Πτωχευτικού κώδικα.
Η συζήτηση της αίτησης προσδιορίστηκε κατά τη δικάσιμο της 13-5-2019, αλλά αναβλήθηκε για την 14-10-2019.
Παράλληλα με την υποβολή της αιτήσεως, αιτήθηκε από το Δικαστήριο και έλαβε την από 17-4-2019 προσωρινή διαταγή.
Όπως υποστήριξε, ενώ σήμερα είναι σε ισχύ η προσωρινή διαταγή, ο ΔΕΔΔΗΕ, παράνομα και καταχρηστικά, διέκοψε την παροχή ρευματοδότησης δύο καταστημάτων της.
Η ΔΕΗ και ο ΔΕΔΔΗΕ διατείνονται ότι η προσωρινή διαταγή αφορούσε παλαιά χρέη και όχι τρέχοντα και υπέβαλε αίτηση ανάκλησης της προσωρινής διαταγής.
Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά τους.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Μηνάς Τσέρκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου