Τοπικές Ειδήσεις

Ανοιξαν πάλι τα κέντρα αισθητικής στη Ρόδο

Ξεκίνησε η λειτουργία και των Κέντρων Αισθητικής στην Ρόδο. Ωστόσο, η ανταπόκριση δεν ήταν η αναμενόμενη, καθώς οι πελάτισσες βρίσκονται σε καθεστώς αβεβαιότητας όσον αφορά τις εργασίες τους και κυρίως την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου.
«Κατ’ αρχήν πρέπει να διαχωρίσουμε την θέση των Κέντρων Αισθητικής από τα Κέντρα Περιποίησης Άκρων. Τα Κέντρα Αισθητικής ασχολούνται με την περιποίηση προσώπου και σώματος και λέιζερ αποτρίχωσης. Τα Κέντρα Περιποίησης Άκρων ασχολούνται με τα νύχια και όπως τα κομμωτήρια, έχουν λίγους χώρους.
Τα Κέντρα Αισθητικής έχουν πολύ περισσότερους χώρους –εκ του νόμου- καθώς είμαστε ένα επάγγελμα που αδειοδοτείται από το τμήμα υγείας της περιοχής.
Γι αυτό και είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε ξεχωριστούς χώρους για σώμα, πρόσωπο, λέιζερ και νύχια –εάν περιλαμβάνονται- χώρους υποδοχής, αποδυτήρια και γραφείο. Γι αυτό και δεν υπάρχει περίπτωση να σημειωθεί συνωστισμός» ανέφερε στην «δημοκρατική» η αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδος κα Κατερίνα Παπασάββα (και αντιπρόεδρος στην Τοπική Ομοσπονδία).
Ωστόσο, η πρώτη μέρα της επανέναρξης δεν βρήκε τόσο μεγάλη ανταπόκριση –κυρίως λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας.
«Υπάρχει μια δυσκολία ως προς το οικονομικό κομμάτι. Κυριαρχεί αβεβαιότητα διότι οι πελάτισσες δεν είναι σίγουρες εάν θα έχουν δουλειά, εάν θα ανοίξει η σεζόν. Είναι μια παράμετρος την οποία πρέπει να δούμε με προσοχή» τόνισε η κα Παπασάββα.
Από χτες, όσες (και όσοι) επισκέπτονται τα Κέντρα Αισθητικής, πηγαίνουν μόνον με ραντεβού, φορώντας μάσκες και τηρώντας τα μέτρα προστασίας.
«Υπήρξε ήδη ανταπόκριση με το που ανοίξαμε, αλλά εμείς δεν είμαστε όπως τα κομμωτήρια.
Τα ραντεβού κλείνονται με κανονικό ρυθμό. Υπάρχουν πάντως και συνάδελφοί μας που εργάζονται σε ξενοδοχεία τα οποία ακόμη δεν γνωρίζουμε πότε θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους. Υπάρχει πάντως, η επιφυλακτικότητα όπως είπαμε όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι.
Νομίζω ότι στο επόμενο διάστημα, θα δούμε πώς θα διαμορφωθεί το τοπίο…» κατέληξε η κα Παπασάββα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου