Ειδήσεις

Θα γίνουν επιτέλους εγκαίνια στην Εκκλησία Αγίου Μάρκου Κατταβιάς;

Όπως είχε δημοσιεύσει και ο τοπικός τύπος, ήδη από τον Απρίλιο του 2010, με την πρωτοβουλία της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Κατταβιάς, ξεκίνησαν οι εργασίες επισκευής και αναπαλαίωσης της Εκκλησίας του Αγίου Μάρκου –San Marco- στην Κατταβιά.

Κατά κοινή ομολογία πρόκειται για ένα έργο που εκτιμάται ότι θα συμβάλλει ουσιωδώς στην σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των δύο αδελφών Εκκλησιών, πλέον του ότι θα αποτελέσει σημαντικότατο επισκέψιμο τόπο προσκυνήματος τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους συνεχώς αυξανόμενους επισκέπτες της περιοχής. Κατά συνέπεια μια σειρά από θρησκευτικούς, τουριστικούς και οικονομικούς λόγους θα υπαγόρευε την όσο πιο σύντομη ολοκλήρωση των εργασιών και λειτουργίας του έργου.

Δυστυχώς όμως, αδικαιολόγητα, το παραπάνω έργο λιμνάζει και χωρίς εξηγήσεις δίδονται αναβολές διενέργειας των εγκαινίων και της λειτουργίας του Ιερού Ναού.

Μάλιστα ενώ είχε οριστεί ημερομηνία εγκαινίων για την 25η Απριλίου 2017, ημέρα εορτασμού  του Απόστολου Μάρκου του Ευαγγελιστή,  αναβλήθηκε και πάλι για τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους. Εξ’ όσων έχουν διαρρεύσει αυτή η δυσεξήγητη κωλυσιεργία αποτελεί και την αιτία παραίτησης του Μιχαήλ Ριζά, μέλους της Εκκλησιαστικής Επιτροπής.

Παράλληλα υπάρχουν φήμες περί επεμβάσεων-παρεμβάσεων συμφερόντων που θεωρούν ότι η λειτουργία του ναού, ενδεχομένως θα αποτελέσει αγκάθι στις σχέσεις μεταξύ των δύο εκκλησιών. Επειδή οι πιστοί έχουν κάθε δικαίωμα να γνωρίζουν επακριβώς και επισήμως τους λόγους που έχουν οδηγήσει στις παραπάνω αναβολές, θεωρώ ότι αποτελεί υποχρέωση των αρμοδίων να τοποθετηθούν επισήμως επί των ανωτέρω και κυρίως να δεσμευθούν για την πραγματοποίηση των εγκαινίων εντός του Ιουνίου 2017.

Ελπίζω δε η παρούσα, δια του τύπου, δημόσια τοποθέτησή μου , να συμβάλει στη τέλεση των εγκαινίων πλέον και να μην απαιτηθεί και άλλη αναβολή.

Με τιμή

Χρήστος Πιννής

Συνταξιούχος Δικηγόρος

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου