Τοπικές Ειδήσεις

Η ώρα του Ενεργού Πολίτη-Αρθρο του Νίκου Διακίδη

 

Υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με την παράταξη «Με Δύναμη για τη Ρόδο» του Αντώνη Καμπουράκη

H απόφαση μου να πολιτευτώ στον Δήμο Ρόδου, πηγάζει και στηρίζεται στην ιδιότητα που πάντα με ακολουθούσε στις επιχειρηματικές και προσωπικές δραστηριότητές μου: αυτή του Ενεργού Πολίτη.

Πιστεύω δυνατά μέσα μου ότι η Ρόδος χρειάζεται απλές και πρακτικές λύσεις σε καθημερινά προβλήματα, χωρίς την εμπλοκή γραφειοκρατίας. Σύμβουλοι με συγκεκριμένες ευθύνες που θα κρίνονται από το ουσιαστικό αποτέλεσμα. Συντονισμένες κινήσεις και σχεδιασμός μακροπρόθεσμων στόχων. Είτε πρόκειται για ενέργειες με σκοπό το Όραμα, είτε για ένα έκτακτο πρόβλημα, η ουσία παραμένει η ίδια: πρέπει το κάθε πρόβλημα να μας αγγίζει και να εφαρμόσουμε την πρακτική λύση.

Τουλάχιστον όσοι δραστηριοποιούμαστε στον ιδιωτικό τομέα, είτε παρέχουμε υπηρεσίες είτε παράγουμε προϊόντα, γνωρίζουμε καλά ότι η διοίκηση πρέπει να λύνει προβλήματα του οργανισμού και των υπαλλήλων της, όχι να τα συσσωρεύει. Η Ρόδος μας έχει ανάγκη από απλές καθημερινές, ουσιαστικές και έξυπνες λύσεις.                                                                                           Οι πολίτες της Ρόδου έχουν βάλει τον πήχη ψηλά. Γι’ αυτό και θέλουν Ενεργούς Πολίτες στα κοινά, ανθρώπους του ιδιωτικού τομέα.            Βαρέθηκε ο πολίτης τις πολύπλοκες ορολογίες και την ξύλινη γλώσσα  με τις οποίες διάφοροι καλύπτουν την ανικανότητά τους να δώσουν απλές και ουσιαστικές λύσεις. Αυτή είναι και η διαφορά του ιδιώτη/επιχειρηματία από τον θεωρητικό που βλέπει το Δήμο ως στίβο της πολιτικής και δεν καταπιάνεται με την ουσία του προβλήματος.

Οφείλουμε πρώτα όλοι μαζί να φροντίσουμε με μεράκι και αγάπη το μεγάλο μας σπίτι, τη Ρόδο μας και μετά να κοιτάξουμε ο καθένας το μαγαζί μας, την επιχείρησή μας, το γραφείο μας και το σπίτι

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου