Τοπικές Ειδήσεις

Επεσε πολύ ξύλο στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ στο νησί της Ρόδου!!

Στον «αέρα» βρισκόταν ως αργά χθες το απόγευμα, το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ με το «ναυάγιο» στην Καλαμάτα πριν από λίγες ημέρες, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν ομάδα ανθρώπων εισέβαλε στο συνεδριακό κέντρο στο οποίο ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν σε λίγες ώρες οι εργασίες με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια και να τραυματιστούν, κατά πληροφορίες, τέσσερα άτομα.
Η εισβολή έγινε από εκλεγμένους αντιπροσώπους της ΔΑΣ της συνδικαλιστικής παράταξης που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ μαζί με συνδικαλιστές από συνδικάτα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο η εισβολή έγινε στις 3:10 τα ξημερώματα «από ανθρώπους που δεν είχαν καμία σχέση με το συνέδριο».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες περίπου 100 άτομα που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ έφθασαν στη Ρόδο με τα πλοία της γραμμής και με τις προγραμματισμένες αεροπορικές πτήσεις ενώ τουλάχιστον άλλα 100 άτομα συγκεντρώθηκαν από τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα. Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποίησαν μάλιστα πορεία στο Μαντράκι!
Το συνέδριο βρέθηκε στον «αέρα» καθώς το ξενοδοχείο συνέχιζε να βρίσκεται υπό κατάληψη μέχρι και χθες αργά το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταληψίες πήραν κουβέρτες από τα δωμάτια και κατασκήνωσαν στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου, στα εστιατόρια, στους διαδρόμους, παντού!


Η Συνομοσπονδία κάνει λόγο για «σοβαρότατες ευθύνες της κυβέρνησης και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ, που για ακόμη μια φορά δεν προστάτεψαν τη δημοκρατική μας διαδικασία και επέτρεψαν μια νέα εισβολή τραμπούκων, γνωστών και αγνώστων, οι οποίοι διέπραξαν μπροστά στα μάτια της αστυνομίας σωρεία ποινικών αδικημάτων κατά περιουσίας και ζωής». Επισημαίνει ακόμη πως είχε εγκαίρως προειδοποιήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τις Αρχές και διαμηνύει ότι θα αναζητηθούν ποινικές και αστικές ευθύνες κατά παντός υπευθύνου.
«Είχαμε ζητήσει την παρέμβαση του Εισαγγελέα και της ΕΛΑΣ και λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι δεν θα εισέλθουν στο ξενοδοχείο άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με το συνέδριο. Όλα αυτά είναι απαράδεκτα και δεν τιμούν την περιοχή μας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΚΡ, Σάββας Χατζησάββας.

Για τις εξελίξεις ενημερώθηκαν ο εισαγγελέας Ρόδου και ο αστυνομικός διευθυντής, τη συνδρομή των οποίων ζήτησε η διοίκηση της ΓΣΕΕ για την ομαλή διεξαγωγή του συνεδρίου. Ο Εισαγγελέας πρωτοδικών Ρόδου, κ. Φερεντίνος με τον Αστυνομικό Διευθυντή της Α’ Δωδεκανήσου κ. Μ. Καληωράκη και τον Διοικητή της Τροχαίας κ. Γ. Στέργου μετέβησαν το πρωί στο ξενοδοχείο. Το μεσημέρι ο Εισαγγελέας πρωτοδικών έδωσε εντολή για την εκκένωση του συνεδριακού κέντρου από τους καταληψίες.
Στις 3 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αστυνομικού Διευθυντή με τους επικεφαλής του ΠΑΜΕ και της ΓΣΕΕ και των δικηγόρων τους. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονταν μέχρι αργά με στόχο να πραγματοποιηθεί το συνέδριο μετά την εκκένωση του συνεδριακού κέντρου. Ωστόσο η Αστυνομία φέρεται να δήλωσε αδυναμία για την εκκένωση του ξενοδοχείου.
Πάντως σε περίπτωση που δεν διεξαχθεί το συνέδριο δεν αποκλείεται να διοριστεί η νέα διοίκηση της ΓΣΕΕ από το πρωτοδικείο καθώς εκπνέει η περίοδος της θητείας της άμεσα, εξέλιξη η οποία σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Παναγόπουλου σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε προχθές στα ΜΜΕ της Ρόδου, θα ήταν για τη συνομοσπονδία εξέλιξη καταστροφική. Ήταν προφανώς όμως το ζητούμενο για τα μέλη του ΠΑΜΕ.

«Έσπασαν πόρτες, μπήκαν μέσα, πήγαν και με λοστούς και έσπασαν την πόρτα του συνεδριακού κέντρου, το έχουν καταλάβει και λένε ότι το συνέδριο θα γίνει όπως θέλει το ΠΑΜΕ» πρόσθεσε ο κ. Παναγόπουλος κάνοντας λόγο για τέσσερις τραυματίες.
«Ο ένας από τους τραυματίες που είδα είναι σε άσχημη κατάσταση το πρόσωπό του είναι μπλαβί» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ τονίζοντας ότι «εδώ έχει παραβιαστεί όλος ο ποινικός κώδικας».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στους τραυματίες είναι ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ, ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Καστοριάς Γιωργος Μαλέας και το μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ ευθύμιος Θεοχάρης. Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Ρόδου και οι τρεις εξ αυτών πήραν εξιτήριο, αφού η κατάσταση της υγείας τους δεν ενέπνεε ανησυχία. Κατέθεσαν μηνύσεις εναντίον συγκεκριμένων ατόμων και επέστρεψαν στο συνεδριακό κέντρο. Μέχρι αργά χθες το απόγευμα συνέχιζε να νοσηλεύεται ο τέταρτος τραυματίας ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες είχε δεχθεί χτυπήματα με λοστούς και βαριά αντικείμενα.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ
Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη βίαια εισβολή περίπου 200 μελών του Π.Α.ΜΕ – μη συνέδρων – στο Ξενοδοχείο «ΡΟΔΟΣ ΠΑΛΛΑΣ», στις 03.30 τα ξημερώματα, τα οποία παραβίασαν πόρτες, έσπασαν τζαμαρίες και επιτέθηκαν κραδαίνοντας λοστούς σε συνέδρους και μέλη της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας.
Στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκαν χτυπημένα 4 μέλη της Διοίκησης.
Σοβαρότατες είναι οι ευθύνες της Κυβέρνησης και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ, που για ακόμη μια φορά δεν προστάτεψαν τη δημοκρατική μας διαδικασία και επέτρεψαν μια νέα εισβολή τραμπούκων, γνωστών και αγνώστων, οι οποίοι διέπραξαν μπροστά στα μάτια της αστυνομίας σωρεία ποινικών αδικημάτων κατά περιουσίας και ζωής.
Η ΓΣΕΕ εγκαίρως είχε προειδοποιήσει το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και τις Αρχές και δηλώνει ότι θα αναζητηθούν ποινικές και αστικές ευθύνες κατά παντός υπευθύνου.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ
«Με μια αιφνιδιαστική και πειθαρχημένη κίνηση τις πρώτες πρωινές ώρες οι δεκάδες εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ, μαζί με συνδικαλιστές από συνδικάτα όλης της χώρας έκαναν φύλλο και φτερό τα μαφιόζικα σχέδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ που είχε μετατρέψει το χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου σε ένα σφραγισμένο φρούριο, με μπράβους και ανθρώπους της νύχτας, να ελέγχουν τις πόρτες και να απειλούν τους εργαζόμενους.
Η συνδικαλιστική μαφία αφού δεν υπολόγισε καλά τα νούμερα των «προσλήψεων» των μπράβων και της αστυνομικής παρουσίας, ξεκίνησε τους θεατρινισμούς παριστάνοντας τους λιπόθυμους και τους τραυματίες, καλώντας οι ίδιοι ασθενοφόρα για να τους πάνε στο νοσοκομείο, με στόχο να προκληθούν δικαστικές διώξεις.
Η μόνη σοβαρή εξέταση που μπορεί να γίνει στους γνωστούς συνδικαλιστές της συνδικαλιστικής μαφίας Κιουτσούκη-Θεοχάρη, είναι να γίνουν στο νοσοκομείο εξετάσεις αίματος και αλκοτέστ.

Ποιος ήταν ο στόχος
του συνεδρίου
Στο συνέδριο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της ΓΣΕΕ καθώς και κάποιες παρεμβάσεις.
Χθες μέλη του ΠΑΜΕ Ρόδου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κύπρου ζητώντας την ματαίωση του συνεδρίου.
Το κλίμα παραμένει βαρύ μετά την αναβολή του συνεδρίου στην Καλαμάτα εξαιτίας των επεισοδίων ανάμεσα σε συνδικαλιστές της πλειοψηφίας και μέλη του ΠΑΜΕ καθώς και το πανδαιμόνιο με σπρωξίματα και «μπουκέτα» που επικράτησε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Συνομοσπονδίας.
Το ΠΑΜΕ «τη συνδικαλιστική μαφία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που δίνει ρεσιτάλ στις μαφιόζικες μεθοδεύσεις και ενέργειες με σκοπό να επιβάλλει με το “έτσι θέλω” τους εργοδότες, τους νόθους και τους μπράβους μέσα στα συνδικάτα και τη λειτουργία τους».
Αν οδηγηθεί σε ναυάγιο και το νέο συνέδριο, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο τα ηνία να αναλάβει διοίκηση διορισμένη από τα δικαστήρια. Διορισμένη διοίκηση είχε προκύψει ξανά το 1985, λόγω διάσπασης της ΠΑΣΚΕ. Ο τότε πρόεδρος της διορισμένης διοίκησης Γιώργος Ραφτόπουλος λίγα χρόνια μετά είχε δεχθεί την επίθεση της 17 Νοέμβρη.

ΝΔ: Καταδίκη των επεισοδίων στο συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Ρόδο
Την κατηγορηματική της καταδίκη για τα βίαια επεισόδια και τους τραμπουκισμούς που σημειώθηκαν από μέλη του ΠΑΜΕ τα ξημερώματα λίγο πριν από το συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Ρόδο εκφράζει η ΝΔ.
Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του κόμματος τονίζει πως η βία δεν έχει θέση ούτε στην πολιτική ζωή της χώρας, ούτε στο συνδικαλιστικό κίνημα προσθέτοντας πως οι απαράδεκτες εικόνες που εκτυλίχθηκαν, προσβάλλουν τους εργαζόμενους και τραυματίζουν τη δημοκρατία.

ΚΙΝΑΛ για τα επεισόδια στη Ρόδο: Καταδικάζουμε την τραμπούκικη επίθεση του ΠΑΜΕ
«Το Κίνημα Αλλαγής καταδικάζει απερίφραστα τη νέα τραμπούκικη επίθεση του ΠΑΜΕ με σκοπό τη ματαίωση του συνεδρίου και τον διορισμό από τα δικαστήρια διοίκησης της ΓΣΕΕ», αναφέρει σε δήλωσή της η υπεύθυνη Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος, Εύη Χριστοφιλοπούλου.
«Ως Κίνημα Αλλαγής είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει για τον κίνδυνο να συμβούν έκτροπα. Είχαμε ζητήσει από την υπουργό Προστασίας του Πολίτη κα. Γεροβασίλη να προστατεύσει τις θεσμικές λειτουργίες του Συνεδρίου και τη σωματική ακεραιότητα των συμμετεχόντων. Δυστυχώς, όχι μόνο αδιαφόρησαν, αλλά ως φαίνεται συνειδητά ευνοούν τα σχέδια διάλυσης της ΓΣΕΕ. Καλούμε όλες τις αρμόδιες Αρχές της Πολιτείας, έστω και τώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε να μην κυριαρχήσει η βία και ο τραμπουκισμός στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας» αναφέρει η κ. Χριστοφιλοπούλου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου