Τοπικές Ειδήσεις

Σε συνεχή δραστηριότητα η ΔΕΕΠ Δωδ/σου της Νέας Δημοκρατίας

Στους λόγους οι οποίοι οδήγησαν τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στην απόφαση να αναβάλει τη διεξαγωγή του 14ου Τακτικού Συνεδρίου του κόμματος που είχε προγραμματιστεί για τις 3 έως τις 5 Δεκεμβρίου 2021, μίλησε χτες στους δημοσιογράφους η πρόεδρος της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου κ. Έφη Χαραλαμποπούλου.
«Το Συνέδριο της ΝΔ που επρόκειτο να διεξαχθεί από τις 3 έως τις 5 Δεκεμβρίου 2021 στην Αθήνα –αν και ήταν όλα έτοιμα για τη διεξαγωγή του- όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης την περασμένη εβδομάδα στο προσυνέδριο που διεξήχθη στα Ιωάννινα, αναβλήθηκε και ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν, για τους πρώτους μήνες του 2022. Όπως είπε ο πρόεδρος –το οποίο είναι απόλυτα σωστό- εάν διεξαγόταν το Συνέδριο θα δίναμε το λάθος μήνυμα προς όλους, όσον αφορά στην πανδημία και μάλιστα με τις νέες εξελίξεις της μετάλλαξης Όμικρον. Επομένως, ήταν επιτακτική ανάγκη να αναβληθεί και αναμένουμε την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης και θα επανεξεταστεί η απόφαση για τη διεξαγωγή του», όπως τόνισε.
Σε ερώτηση σχετικά με την εκλογή νέας Πολιτικής Επιτροπής η οποία θα γινόταν στο Συνέδριο, η κ. Χαραλαμποπούλου ξεκαθάρισε τα εξής: «Η Πολιτική Επιτροπή, η οποία θα εκλεγόταν στο Συνέδριο, θα ψήφιζε για τον νέο γραμματέα. Ωστόσο, σύμφωνα και με την σχετική απόφαση του προέδρου κ. Μητσοτάκη την οποία και ανακοίνωσε, προτείνεται για νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής στη θέση του Γιώργου Στεργίου, ο κ. Παύλος Μαρινάκης, πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Οι εκλογές για την ανάδειξη γραμματέα θα διεξαχθούν με υβριδικό τρόπο στις 10 Δεκεμβρίου 2021. Η παρούσα Πολιτική Επιτροπή (της οποίας έχω και την τιμή να είμαι μέλος) θα εκλέξει τον νέο γραμματέα. Τα μέλη θα έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν είτε διαδικτυακά, είτε διά ζώσης».
Όσον αφορά στις δράσεις της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου για το επόμενο διάστημα, η πρόεδρος τόνισε τα εξής:
«Έχουμε ήδη συνεδριάσει τρεις φορές κι έχουμε βάλει… μπροστά τις μηχανές. Όλα μας τα μέλη είναι σε εγρήγορση ενώ οι τομείς ευθύνης έχουν ανατεθεί σε συγκεκριμένα άτομα και ο καθένας ασχολείται με τον τομέα του. Έχουμε εντοπίσει μια σειρά από θέματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθούμε κι έχουμε ξεκινήσει επαφές με τους τοπικούς φορείς. Στην τελευταία συνεδρίαση αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το Εργατικό Κέντρο Ρόδου όπου καταγράψαμε τα αιτήματα που μας έθεσαν και θα στείλουμε τις προτάσεις μας στη Γραμματεία Οργανωτικού της ΝΔ και στα αρμόδια υπουργεία. Η κάθε επίσκεψη γίνεται με τη συμμετοχή των υπευθύνων τομέων με τους οποίους συνεργαζόμαστε και αποστέλλουμε την κατάλληλη πρόταση προς την κεντρική διοίκηση της ΝΔ, η οποία προωθείται στα αρμόδια υπουργεία. Επόμενη συνάντηση θα έχουμε με τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο και με τον δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη –τους οποίους σκοπεύουμε να καλέσουμε σε επόμενη συνεδρίαση ώστε να ενημερωθούμε καλύτερα για τα τοπικά ζητήματα από πλευράς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και για τις ενέργειές τους. Με αυτό τον τρόπο θα είμαστε κι εμείς σε θέση να επικοινωνούμε σωστά το έργο που γίνεται».
Την ίδια ώρα, η ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την ΔΗΜΤΟ Ρόδου για χάραξη κοινών δράσεων και εκδηλώσεων με εθελοντικό χαρακτήρα.
«Ενώνουμε δυνάμεις και σκοπεύουμε να βοηθήσουμε έμπρακτα φορείς όπως το Ίδρυμα του Αγίου Ανδρέα ή των Κολυμπίων και αλλού, ενόψει της δράσης για τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Στις γιορτές των Χριστουγέννων σκοπεύουμε να διοργανώσουμε κι άλλες δράσεις ειδικά με κοινωνικό χαρακτήρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τέλος, να σημειωθεί ότι η ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου παραμένει σε συνεργασία και σε ανοιχτή γραμμή με όλες τις τοπικές επιτροπές της ΝΔ και στα νησιά –όπου υπάρχουν- ενώ οι πρόεδροι συμμετέχουν τόσο στις συνεδριάσεις, όσο και στις δράσεις που πραγματοποιεί η ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου