Τοπικές Ειδήσεις

Ο Δήμος Τήλου σε συνέδριο στις Βρυξέλλες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με την Επιτροπή των Περιφερειών διοργάνωσε στις Βρυξέλλες στις 3 Δεκεμβρίου 2019, Συνέδριο με θέμα: 《Go Local: Υποστήριξη των Περιφερειών, των πόλεων και των αγροτικών περιοχών για την ένταξη μεταναστών και προσφύγων. Σκοπός του Συνεδρίου ήταν η ενίσχυση του διαλόγου με τις τοπικές και περιφερειακές αρχές δίνοντας προτεραιότητα στις πολιτικές ένταξης μεταναστών και προσφύγων μέσω της εργασίας και της ενσωμάτωσης τους σε επίπεδο ΕΕ. \

Οι πόλεις και οι περιφέρειες για την ΕΕ αποτελούν σημαντικό παράγοντα για την θέσπιση αποτελεσματικών πολιτικών ένταξης στην πράξη. Ωστόσο πολλές τοπικές αρχές, ιδίως μικρές, αντιμετωπίζουν δυσκολίες όσον αφορά την πρόσβαση στους διαθέσιμους πόρους σε επίπεδο ΕΕ τόσο από πλευράς γνώσης όσο και από πλευράς χρηματοδότησης. Το Συνέδριο συγκέντρωσε εκπροσώπους τοπικών, περιφερειακών και κεντρικών αρχών προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με την υποστήριξη που παρέχεται σε επίπεδο ΕΕ και έδωσε την ευκαιρία για ανταλλαγή καλών πρακτικών και εμπειριών.

Εκτός από την Επιτροπή των Περιφερειών η οποία πρόσφατα ξεκίνησε την πρωτοβουλία 《Πόλεις και Περιφέρειες για την Ένταξη》, στο συνέδριο συμμετείχαν και άλλες υπηρεσίες της Επιτροπής που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ένταξης μεταναστών και προσφύγων σε τομείς όπως η απασχόληση, οι κοινωνικές υποθέσεις, η εκπαίδευση και ο πολιτισμός και η αγροτική πολιτική.

Η συμμετοχή φορέων από τη χώρα μας ήταν μεγάλη και ο Δήμος της Τήλου ήταν εκεί.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου