Τοπικές Ειδήσεις

Επαυσε οριστικά η δίωξη εις βάρος ξενοδόχου για ρύπανση περιβάλλοντος

Με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου έπαυσε οριστικά η δίωξη εις βάρος ξενοδόχου, που κρίθηκε ένοχος ρύπανσης περιβάλλοντος από αμέλεια.
Πρωτοδίκως του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ μετατρέψιμη προς 20 ευρώ ημερησίως διότι είχε κριθεί ένοχος ρύπανσης περιβάλλοντος με πρόθεση δια παραλείψεως.
Πιο συγκεκριμένα κρίθηκε ένοχος για το ότι στην παραλία Σορωνής – Φανών κατά τον μήνα Ιούλιο του 2012 υπό την ιδιότητα του ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου ανώνυμης ξενοδοχειακής εταιρείας, προκάλεσε από αμέλεια υποβάθμιση στο περιβάλλον, ως τέτοιου νοούμενου του συνόλου των φυσικών και ανθρωπογενών παραγόντων και στοιχείων, που βρίσκονται σε αλληλεπίδραση και επηρεάζουν την οικολογική ισορροπία, την ποιότητα ζωής την υγεία των κατοίκων, την ιστορική και πολιτιστική παράδοσης και τις αισθητικές αξίες, κατά παράβαση οριζομένων του Ν. 1650/1986 και ειδικότερα από αμέλεια του παρέλειψε να φροντίσει για την ορθή λειτουργία του συστήματος άντλησης και διοχέτευσης των υγρών αποβλήτων της ξενοδοχειακής μονάδας στον κεντρικό αγωγό του αποχετευτικού δικτύου του Δήμου, με αποτέλεσμα να υπερχειλίζουν από το σύστημα βόθρου στην ΒΑ πλευρά του γηπέδου της μονάδας προς την πλευρά του ποταμού, όπου και παρατηρήθηκε παρουσία οσμής λυμάτων. Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρέστη ο δικηγόρος κ. Στέλιος Αλεξανδρής ενώ ως μάρτυρας υπεράσπισης ο περιβαλλοντολόγος κ. Σάββας Πεταλάς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου