Τοπικές Ειδήσεις

Η ΡΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ: Χιλιάδες Ροδιτών στο περπάτημα κατά του καρκίνου

Η πλατεία έγινε μπλε! Χιλιάδες Ροδιτών, μικροί και μεγάλοι, συμμετέχουν και φέτος στο περπάτημα η Ρόδος για τη Ζωή που μετά από εννέα χρόνια έχει καθιερωθεί σε θεσμό, αποτελώντας τη μαζικότερη εκδήλωση του είδους σε όλη την Ελλάδα!

Πέρυσι συμμετείχαν στο περπάτημα 14.000 άτομα, αριθμός που δεν αποκλείεται να ξεπεραστεί φέτος (μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ακριβής εικόνα). Έως και την τελευταία στιγμή γίνονταν προμήθειες tshirts λόγω της αυξημένης ζήτησης. Οι Ροδίτες ανταποκρίνονται κάθε φορά δυναμικά, ενώνοντας τις δυνάμεις τους για ένα και μόνο σκοπό που δεν είναι άλλος από την αντιμετώπιση του καρκίνου. Στόχος των διοργανωτών είναι να επικρατήσει το μήνυμα για την έγκαιρη διάγνωση και την πρόληψη. Πρόκειται για μία εκδήλωση χωρίς σπόνσορες και χωρίς χορηγούς. Είναι η μοναδική περίπτωση όπου πρωταγωνιστεί ο «κοινός σκοπός»!

Την προηγούμενη χρονιά από τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν αγοράστηκαν τρία μηχανήματα για τον εξοπλισμό του Παθολογοανατομικού εργαστηρίου του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου. Στόχος είναι να γίνει δωρεά ακόμη τριών μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας για το Παθολογοανατομικό εργαστήριο που θα είναι από τα πλέον σύγχρονα εργαστήρια στον αγώνα για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, με αποτέλεσμα την εφαρμογή της κατάλληλης και ενδεικνυόμενης θεραπείας βάση των εργαστηριακών ευρημάτων των εξετάσεων βιοψίας των ιστών.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου