Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επιμένει στην πολιτική που έχει χαράξει στο προσφυγικό, δηλαδή, ότι η Γερμανία είναι σε θέση να δεχτεί και να εντάξει κοινωνικά τους πρόσφυγες. Μιλώντας την Κυριακή στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk κατέστησε σαφές ότι απορρίπτει κάθε ιδέα για αλλαγή του συντάγματος σε ό,τι αφορά την παροχή ασύλου ενώ υποστήριξε ότι η σχετική διαδικασία θα πρέπει να επισπευστεί.

Ταύτιση απόψεων με τον Αλέξη Τσίπρα

Παράλληλα η καγκελάριος επισήμανε την αναγκαιότητα της αντιμετώπισης των αιτίων της φυγής από τις χώρες προέλευσης των προσφύγων και της κατανομής τους σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «δεν είναι δυνατόν, να σηκώνουν το βάρος της προσφυγικής πολιτικής μόνο τρία ή τέσσερα κράτη».

Εκφράζοντας την αντίθεση της στην κατασκευή συνοριακών φρακτών, όπως στην Ουγγαρία, η κ. Μέρκελ επέμεινε όμως στην καλύτερη προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, πράγμα που θα πρέπει να επιτευχθεί και με τη συνεργασία της Τουρκίας. Σε αυτό το σημείο έκανε λόγο για ταύτιση απόψεων με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Πηγή dw.de.com

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ