ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΕ: 18% στα νησιά τον Ιούνιο ενόψει “δυνατού” καλοκαιριού – Δεύτερη σε μονάδες η Ρόδος

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΑΠΕ

Στο 18% επί του συνόλου της ηλε­κτρο­πα­ρα­γω­γής στα μη δια­συν­δε­δε­μένα νησιά έφτασαν τον Ιούνιο οι ΑΠΕ, σύμφωνα με σημε­ρινό δελτίο του ΔΕΔΔΗΕ.

Ειδι­κό­τερα, οι συμ­βα­τι­κές μορφές ενέρ­γειας κάλυψαν το 82% των αναγκών, τα αιολικά το 13% και τα φωτο­βολ­ταϊκά το 5%.

Η συνο­λική εγκα­τε­στη­μένη ισχύς ΑΠΕ έχει παρα­μεί­νει αμε­τά­βλητη στα 452,12 MW από την αρχή του έτους, εκ των οποίων τα 135,92 MW είναι φωτο­βολ­ταϊκά και τα 315,90 MW είναι αιολικά.

Να σημειω­θεί ότι, οι περισ­σό­τε­ρες μονάδες ΑΠΕ βρί­σκο­νται στην Κρήτη με ισχύς στα 272,95 MW, ακο­λου­θεί η Ρόδος με 67,31 MW και οι Κως – Κάλυ­μνος με 23,98 MW.

Σε Κρήτη και Ρόδο παρά­γε­ται το 77% της ηλε­κτρο­πα­ρα­γω­γής από ΑΠΕ στα Μη Δια­συν­δε­δε­μένα Νησιά.

Σημειώ­νε­ται ότι κατά τους θερι­νούς μήνες Ιούλιο και Αύγου­στο σημειώ­νο­νται οι υψη­λό­τε­ρες επι­δό­σεις στην ηλε­κτρο­πα­ρα­γωγή από ΑΠΕ στα νησιά λόγω των υψηλών επι­πέ­δων ηλιο­φά­νειας και του ισχυρού αιο­λι­κού δυνα­μι­κού στο Αιγαίο Πέλαγος.

Με 89.200 Μεγα­βα­τώ­ρες (25.600 από φωτο­βολ­ταϊκά και 83.600 από αιολικά) ο φετινός Ιούνιος ήταν ο καλύ­τε­ρος μήνας από τον περα­σμένο Αύγου­στο.

Πηγή: econews

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.