Ειδήσεις

Ενταλμα σύλληψης πράκτορα του ΟΠΑΠ

Στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος ενός 56χρονου ιδιοκτήτη πρακτορείου του ΟΠΑΠ, στην πόλη της Ρόδου, που κατηγορείται για υπεξαίρεση από εντολοδόχο ποσού ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας, προέβη η τακτική Ανακρίτρια Ρόδου.

Ο κατηγορούμενος, παρουσιάστηκε ενώπιον της κ. Ανακρίτριας, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του κ. Γ. Κυπραίο και ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί.
Σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματισθεί, κατηγορείται, «ως υπαίτιος του ό,τι στον κάτωθι αναφερόμενο τόπο και χρόνο με πρόθεση ιδιοποιήθηκε, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, παράνομα ξένα ολικά κινητά πράγματα, που περιήλθαν στην κατοχή του με τον παρακάτω τρόπο, πρόκειται δε για αντικείμενα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και δη χρήματα, που του τα είχαν εμπιστευθεί, λόγω της ιδιότητάς του, ως εντολοδόχου και διαχειριστή ξένης περιουσίας».

Ειδικότερα, ως νόμιμος πράκτορας δελτίων ΠΡΟΠΟ κατόπιν σχετικής αποφάσεως του Δ.Σ. του «Οργανισμού Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου Α.Ε.» (ΟΠΑΠ), παρείχε στο κοινό επ’ αμοιβή τις εμπορικές του υπηρεσίες, ήτοι διαχειριζόταν τις ανατιθέμενες σε αυτόν διάφορες υπηρεσίες του εν λόγω οργανισμού, με την παραλαβή συμπληρωθέντων από τους παίκτες δελτίων ΠΡΟΠΟ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΤΖΟΚΕΡ, ΣΟΥΠΕΡ 3, ΕΞΤΡΑ 5, ΕΞΤΡΑ ΠΡΟΠΟ, ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ και ΚΙΝΟ, και την είσπραξη του αντιτίμου αυτών, ενεργούσε δηλαδή ως εντολοδόχος και διαχειριστής της περιουσίας αυτού.

Εκ των εισπραχθέντων όφειλε, σύμφωνα με το άρθρο 3§3 του Κανονισμού Λειτουργίας Πρακτορείων -Υποχρεώσεις & Δικαιώματα Πρακτόρων ΟΠΑΠ (Υπουργική Απόφαση αρ. 25148, ΦΕΚ Β 2004/11 Νοεμβρίου 1999), αφού αφαιρούσε την αποζημίωση του για τις, παρεχόμενες από αυτόν υπηρεσίες, να καταθέτει χωρίς καμία καθυστέρηση τις εισπράξεις των παιχνιδιών στην τράπεζα με την οποία συνεργάζεται ο ανωτέρω οργανισμός και σύμφωνα με τον τρόπο που του είχε υποδειχθεί, ενεργώντας, ως εντολοδόχος και διαχειριστής της περιουσίας αυτού.

Συγκεκριμένα κάθε εβδομάδα λειτουργίας του πρακτορείου περιλαμβάνει δύο λογιστικές περιόδους. Για κάθε λογιστική περίοδο εκδίδεται το αντίστοιχο μηχανογραφημένο εκκαθαριστικό, που απεικονίζει το σύνολο των απαλλαγών του πρακτορείου εντός αυτής της περιόδου και το ποσό το οποίο, πρέπει ο πράκτορας (μετά την παρακράτηση της αμοιβής του) να καταθέτει στη συνεργαζόμενη τράπεζα. Οι λογιστικές περίοδοι είναι οι ακόλουθες: Α. Τρίτη έως Πέμπτη, για την οποία εκτυπώνεται εκκαθαριστικό την Παρασκευή και πληρώνεται από τον πράκτορα τη Δευτέρα και Β. Παρασκευή έως Δευτέρα, για την οποία εκτυπώνεται εκκαθαριστικό την Τρίτη και πληρώνεται από τον πράκτορα την Πέμπτη.

Η προμήθεια του για τα παιχνίδια ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΠΟ, ΠΡΟΤΟ, ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ, ΤΖΟΚΕΡ, και ΕΞΤΡΑ 5 ανερχόταν στο 12% επί των εισπραχθέντων, για τα παιχνίδια ΣΤΟΙΧΗΜΑ και ΣΟΥΠΕΡ ανερχόταν στο 8% των εισπραχθέντων και για το παιχνίδι ΚΙNO στο 7% έως τις 6 Οκτωβρίου του 2006 και στο 7,5% εντεύθεν. Ωστόσο αυτός ενεργώντας κατά παράβαση των ανωτέρω, μετά την έκδοση σειράς εκκαθαριστικών, δεν απέδιδε στον ΟΠΑΠ, για περισσότερες από μια φορές, τα εισπραχθέντα στις αντίστοιχες λογιστικές περιόδους για λογαριασμό αυτού ποσά, ως όφειλε ως εντολοδόχος και διαχειριστής της περιουσίας αυτού, αλλά παρακρατούσε αυτά παρανόμως. Το ποσό το οποίο αυτός παρακράτησε φέρεται να ανέρχεται σε 19.340,92 €, όπως προκύπτει από την λογιστική καρτέλα του Κεντρικού Μηχανογραφικού Συστήματος της ΟΠΑΠ ΑΕ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου