ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ παρουσίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης από τη Ρόδο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΡΟΔΟΣ

Με ανα­φο­ρές στην φο­ρο­λο­γι­κή πο­λι­τι­κή της ΝΔ αλλά και ση­μεία της οι­κο­νο­μι­κής πο­λι­τι­κής που θα ακο­λου­θή­σει τον ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ξε­κί­νη­σε στη Ρόδο η ομι­λία του προ­έ­δρου του κόμ­μα­τος Νίκου Αν­δρου­λά­κη.

Όπως ση­μεί­ω­σε στο ξε­κί­νη­μα της ομι­λί­ας του, το ΠΑΣΟΚ σε λίγα χρό­νια θα είναι ξανά ο ισχυ­ρός αντί­πα­λος της Νέας Δη­μο­κρα­τί­ας και η πραγ­μα­τι­κή εναλ­λα­κτι­κή προ­ο­δευ­τι­κή πα­ρά­τα­ξη που χρειά­ζε­ται η χώρα.

Ο κ. Αν­δρου­λά­κης ανα­φέρ­θη­κε στο ξε­κί­νη­μα της ομι­λί­ας του στην οι­κο­νο­μία και τους μι­σθούς, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας ότι οι μι­σθοί αυ­ξά­νο­νται μόνο ονο­μα­στι­κά και πως τα ει­σο­δή­μα­τα θα μειω­θούν το 2023.

«Όλα τα στοι­χεία δεί­χνουν τη φτω­χο­ποί­η­ση του ελ­λη­νι­κού λαού» ση­μεί­ω­σε ο κ. Αν­δρου­λά­κης, το­νί­ζο­ντας ότι στην Πορ­το­γα­λία -που είχε αντί­στοι­χα δε­δο­μέ­να με την Ελ­λά­δα, τα απο­τε­λέ­σμα­τα ήταν δια­φο­ρε­τι­κά.

«Κρούω τον κώ­δω­να του κιν­δύ­νου σε μια κυ­βέρ­νη­ση λαϊ­κι­στών με γρα­βά­τες, που πε­ρι­φρο­νεί τη νοη­μο­σύ­νη του ελ­λη­νι­κού λαού και τα πραγ­μα­τι­κά προ­βλή­μα­τά του, αυ­ξά­νο­ντας κα­θη­με­ρι­νά τις ανι­σό­τη­τες εις βάρος της με­σαί­ας τάξης» συ­μπλή­ρω­σε ο Νίκος Αν­δρου­λά­κης.

Ο ίδιος επι­τέ­θη­κε στον Κυ­ριά­κο Μη­τσο­τά­κη λέ­γο­ντας πως υπη­ρε­τεί συμ­φέ­ρο­ντα και κυ­ρί­ως των ολί­γων.

Ο πρό­ε­δρος του ΠΑΣΟΚ – Κι­νή­μα­τος Αλ­λα­γής ανα­φέρ­θη­κε και στη δια­μά­χη που έχει ξε­σπά­σει με­τα­ξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δη­μο­κρα­τί­ας για τους φό­ρους, το­νί­ζο­ντας ότι η ΝΔ υπη­ρε­τεί τους λί­γους εις βά­ρους των πολ­λών.

Πα­ράλ­λη­λα, εξή­γη­σε ότι η φο­ρο­λό­γη­ση που ζητά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αφορά στα με­ρί­σμα­τα και όχι στα κέρδη των επι­χει­ρή­σε­ων, ση­μειώ­νο­ντας ότι η κυ­βέρ­νη­ση Μη­τσο­τά­κη υπε­ρα­σπί­ζε­ται τα συμ­φέ­ρο­ντα των λίγων. «Η αγω­νία τους δεν είναι η με­σαία τάξη, αλλά οι ελά­χι­στοι που τους στη­ρί­ζουν» συ­μπλή­ρω­σε.

Ο κ. Αν­δρου­λά­κης εξα­πέ­λυ­σε πυρά και κατά του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ υπο­στη­ρί­ζο­ντας ότι άλ­λα­ξε τη στάση του για τη φο­ρο­λό­γη­ση των υπερ­κερ­δών και των με­ρι­σμά­των. «Απο­δει­κνύ­ε­ται πε­ρί­τρα­να ποιοι έχουν στα­θε­ρές θέ­σεις και ποιοι είναι οι χο­ρη­γοί της Νέας Δη­μο­κρα­τί­ας και είναι οι υπεύ­θυ­νοι που πήρε 40% ο κ. Μη­τσο­τά­κης» πρό­σθε­σε.

Ο πρό­ε­δρος του ΠΑΣΟΚ – Κι­νή­μα­τος Αλ­λα­γής επα­νέ­λα­βε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο γνή­σιος αντί­πα­λος της Νέας Δη­μο­κρα­τί­ας, εξη­γώ­ντας τις θέ­σεις του κόμ­μα­τός τους για αλ­λα­γές στο ΦΠΑ, στο αφο­ρο­λό­γη­το των γο­νι­κών πα­ρο­χών και τη μεί­ω­ση των έμ­με­σων φόρων.

«Η αντι­πο­λί­τευ­ση του ΠΑΣΟΚ θα τους βάλει τα δύο πόδια σε ένα πα­πού­τσι, γιατί λέμε τα πράγ­μα­τα με το όνομά τους» πρό­σθε­σε ο κ. Αν­δρου­λά­κης.

Στη συ­γκέ­ντρω­ση που πραγ­μα­το­ποιεί­ται πίσω από τον Ευαγ­γε­λι­σμό, δίπλα από τα εμ­βλη­μα­τι­κά ελα­φά­κια, βρί­σκο­νται πάνω από 500 άτομα, πα­λαιά και νέα στε­λέ­χη και αρ­κε­τός κό­σμος δε­δο­μέ­νης της χρο­νι­κής συ­γκυ­ρί­ας του τρι­η­μέ­ρου του Αγίου Πνεύ­μα­τος και της του­ρι­στι­κής σεζόν.

 

Ο κ Αν­δρου­λά­κης ήρθε το πρωί στην Ρόδο, είχε επα­φες με στε­λέ­χη και επι­σκέ­φτη­κε το Μου­σείο Μέ­λισ­σας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.