Ειδήσεις

«Με οργανωμένες δράσεις και στήριξη της Πολιτείας να αναδειχθούν οι δυνατότητες του Πρωτογενή Τομέα στα νησιά μας»

Στη Νάξο και στο 15ο Περιφερειακό Συνέδριο ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος

Στον Αποκεντρωμένο Θεματικό Διάλογο που πραγματοποιήθηκε στο Φιλώτι της Νάξου στα πλαίσια του 15ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση παρέστη και μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος την 1.6.2018 το απόγευμα. Το αντικείμενο της συζήτησης ήταν η Αγροτική Ανάπτυξη, Αλιεία και Παραγωγική Ανασυγκρότηση και την Κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου και το σύνολο της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Χ. Κόκκινος «ζήτησε την οργανωμένη στήριξη από την Κυβέρνηση του πρωτογενή τομέα και επισήμανε τις ανεκμετάλλευτες και μεγάλες δυνατότητες που διαθέτει ο αγροτικός τομέας, η αλιεία, η κτηνοτροφία, η μελισσοκομία στα νησιά μας. Αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και στην παραγωγή τοπικών προϊόντων, (π.χ. μελεκούνι Ρόδο, μακαρούνες Καρπάθου, φάβα και ντοματάκι Σαντορίνης κ.τ.λ.) που πρέπει να γίνουν γνωστά στο σύνολο των κατοίκων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και στους επισκέπτες μας ώστε συνδεθεί η γαστρονομία με δράσεις τουρισμού και πολιτισμού. Αναφέρθηκε στο πρόβλημα της μείωσης των υδάτινων πόρων και στις αρνητικές επιπτώσεις στον πρωτογενή τομέα και στην επιτακτική ανάγκη συγκεκριμένων και ενωτικών δράσεων που θα συνοδεύονται από τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις, ώστε να αναπτυχθεί ο πρωτογενής τομέας των νησιών μας που αποτελεί βασικό κομμάτι της οικονομίας μας και να αναδειχθούν οι πραγματικές δυνατότητές του στην περιοχή μας, που αποτελεί και τη βαριά τουριστική βιομηχανία της χώρας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου