ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟΑΕΔ: Έως τις 10 Μαΐου η καταχώριση IBAN για το επίδομα των 400 ευρώ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΟΑΕΔ

Την πα­ρά­τα­ση έως και την Κυ­ρια­κή 10 Μαΐου της λει­τουρ­γί­ας της ηλε­κτρο­νι­κής κα­τα­βο­λής της έκτα­κτης οι­κο­νο­μι­κής ενί­σχυ­σης μα­κρο­χρό­νια ανέρ­γων απο­φά­σι­σε η διοί­κη­ση του Ορ­γα­νι­σμού Απα­σχό­λη­σης Ερ­γα­τι­κού Δυ­να­μι­κού (ΟΑΕΔ). Έτσι, δί­δε­ται η δυ­να­τό­τη­τα σε 25.000 δι­καιού­χους που δεν έχουν IBAN κα­τα­χω­ρι­σμέ­νο στον ΟΑΕΔ να μπο­ρούν να ολο­κλη­ρώ­σουν τη δια­δι­κα­σία και να τους κα­τα­βλη­θούν τα 400 ευρώ.

Όπως ανα­φέ­ρε­ται σε σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­ση του Ορ­γα­νι­σμού, από την Πέμ­πτη 23 Απρι­λί­ου μέχρι και το βράδυ της Κυ­ρια­κής 3 Μαΐου, που έληγε η αρ­χι­κή προ­θε­σμία υπο­βο­λής ΙΒΑΝ, 120.000 (71%) από τους συ­νο­λι­κά 168.000 δι­καιού­χους είχαν επι­και­ρο­ποι­ή­σει, επι­βε­βαιώ­σει ή κα­τα­χω­ρί­σει, στοι­χεία τρα­πε­ζι­κού λο­γα­ρια­σμού (IBAN). Από τους 48.000 (29%) δι­καιού­χους που δεν έχουν επι­και­ρο­ποι­ή­σει, επι­βε­βαιώ­σει ή κα­τα­χω­ρί­σει IBAN:

  • Στους 23.000 (14%) δι­καιού­χους που έχουν IBAN κα­τα­χω­ρι­σμέ­νο στον ΟΑΕΔ, τα 400 ευρώ θα ξε­κι­νή­σουν να κα­τα­βάλ­λο­νται από αύριο.
  • Οι 25.000 (15%) δι­καιού­χοι που δεν έχουν IBAN κα­τα­χω­ρι­σμέ­νο στον ΟΑΕΔ, θα πρέ­πει να ενη­με­ρώ­σουν τα στοι­χεία τους, μέχρι και τις 10 Μαΐου. Εάν δεν προ­βούν σε καμία ενέρ­γεια, τα 400 ευρώ δεν μπο­ρούν να κα­τα­βλη­θούν.

Δι­καιού­χοι είναι οι εγ­γε­γραμ­μέ­νοι άνερ­γοι που απέ­κτη­σαν την ιδιό­τη­τα του μα­κρο­χρό­νια ανέρ­γου, δη­λα­δή ξε­πέ­ρα­σαν τους 12 μήνες συ­νε­χούς εγ­γε­γραμ­μέ­νης ανερ­γί­ας, κατά το διά­στη­μα από 1 Απρι­λί­ου 2019 έως και 16 Απρι­λί­ου 2020 (12-24,5 μήνες ανερ­γί­ας), πα­ρέ­μει­ναν άνερ­γοι έως και τις 16 Απρι­λί­ου 2020 και δεν έλα­βαν το επί­δο­μα μα­κρο­χρό­νιας ανερ­γί­ας. Η αυ­τό­μα­τη κα­τα­βο­λή των 400 ευρώ στους τρα­πε­ζι­κούς λο­γα­ρια­σμούς των δι­καιού­χων γί­νε­ται, μετά την επι­βε­βαί­ω­ση ή την κα­τα­χώ­ρι­ση IBAN. Οι λο­γα­ρια­σμοί των δι­καιού­χων πι­στώ­νο­νται εντός τριών ερ­γά­σι­μων ημε­ρών.

Μόνο οι δι­καιού­χοι έχουν τη δυ­να­τό­τη­τα επι­βε­βαί­ω­σης, επι­και­ρο­ποί­η­σης ή κα­τα­χώ­ρι­σης ΙΒΑΝ, μέσω της Ενιαί­ας Ψη­φια­κής Πύλης του Ελ­λη­νι­κού Δη­μο­σί­ου gov.gr, με τους κω­δι­κούς πρό­σβα­σης του TAXISnet ή με τους κω­δι­κούς πρό­σβα­σης ΟΑΕΔ, εδώ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.